Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

MONDIAL 150 HS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    disstartion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ck 125
    s.a arkadaslar benim motor kaza geçirdiğinden bu yana foruma girmemiştim yaza doğru tekrar 150 hs veya rs düşünüyorum ama bakıyorum herkes yine şikayetçi bunlardan

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Mondial 150 Hs
    nerde bu milllet kimse yok forumda yaa
    [U][B][COLOR="Red"][B]BEYPAZARLI[/B][/COLOR][/B][/U]

FlexMan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Varadero
    motor büyük şehirler için ideal ancak köy vb. yerleşim yerlerinde çok çabuk dağılır.Alacak arkadaşlara tavsiyemdir alın

Motosikleti
    Mondial 151 RS, Mavi -08
    Alıntı FlexMan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motor büyük şehirler için ideal ancak köy vb. yerleşim yerlerinde çok çabuk dağılır.Alacak arkadaşlara tavsiyemdir alın
    Köyde bile bu motorlardan randiman alirsin, sadece surmesini bileceksin, bizim köyde 22,000 ve 36,000 gitmis Mondial 150 HS ve 151 RS'ler var. O 22,000 km'deki size ömur simdi ama onun sahibi resmen motora essek niyetine bindi ve motoru kitletti en sonunda. Benim motorda 1306km ye gelmisti yazin motoru yikayip kaldirdigimda.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:57 ----------

Alıntı dodozng adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    babacım çok saol çok teşekkür ederim.yanlız buji nerde ve nasıl sökecem bunu bilmiyorum..bunu ustaya götürdüğümdede adam kesinlikle çok para alıyor.bunu tarif edermisin die sana sölesem bana sövermisin)
    Sana benim tavsiyem; motoru ayak marsinin yardimiyla calistir, 2 dk rölantide dolansin motor. Ustune bin ve durmamak sartiyla 10-15dk motorla gez ki generatör biraz elektrik uretsin. Bizim bu motorlarin generatöru rölantide SAATDE 50 WATT uretemiyen birer naletler. Yani rölantide motor kendini zar zor ceviriyor senin anlayacagin. Buji nerde demissin; koltugun altinda bir göz var, orayi actin mi karsinda kablo görursun ve motora giriyor ordan. O kablonun icinde bujimiz var. Kabloyu fazla gernettirme, cabuk bozuluyorlar fazla asilirsan dikkat! Motoru ilk aldiginda anaktar takimi vermislerdir, onun icinde buji anahtari var, onu al ve bujinin kafasina gecir, yavas yavas cikart, YAVAS YAVAS, yaglama yaparsa kalirsin ortada. Bujiyi temizlemek icin biraz benzin birde cakmak yeterli

Haa abi, biraz el becerisi ile bu motoru hiiiic ustaya göturmeye gerek yok. Yagini, bujisini, filtresini, benzin filtresini, karburatörunu vs vs. Hepisini kendin denistirebilirsin, sök-tak sistemi yapmislar bizim cinolar kolay olsun diye. Motoru sardirdigim gun giderim ancak usta kapisina

Motosikleti
    Honda Varadero
    Alıntı numan94 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Köyde bile bu motorlardan randiman alirsin, sadece surmesini bileceksin, bizim köyde 22,000 ve 36,000 gitmis Mondial 150 HS ve 151 RS'ler var. O 22,000 km'deki size ömur simdi ama onun sahibi resmen motora essek niyetine bindi ve motoru kitletti en sonunda. Benim motorda 1306km ye gelmisti yazin motoru yikayip kaldirdigimda.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:57 ----------

Sana benim tavsiyem; motoru ayak marsinin yardimiyla calistir, 2 dk rölantide dolansin motor. Ustune bin ve durmamak sartiyla 10-15dk motorla gez ki generatör biraz elektrik uretsin. Bizim bu motorlarin generatöru rölantide SAATDE 50 WATT uretemiyen birer naletler. Yani rölantide motor kendini zar zor ceviriyor senin anlayacagin. Buji nerde demissin; koltugun altinda bir göz var, orayi actin mi karsinda kablo görursun ve motora giriyor ordan. O kablonun icinde bujimiz var. Kabloyu fazla gernettirme, cabuk bozuluyorlar fazla asilirsan dikkat! Motoru ilk aldiginda anaktar takimi vermislerdir, onun icinde buji anahtari var, onu al ve bujinin kafasina gecir, yavas yavas cikart, YAVAS YAVAS, yaglama yaparsa kalirsin ortada. Bujiyi temizlemek icin biraz benzin birde cakmak yeterli

Haa abi, biraz el becerisi ile bu motoru hiiiic ustaya göturmeye gerek yok. Yagini, bujisini, filtresini, benzin filtresini, karburatörunu vs vs. Hepisini kendin denistirebilirsin, sök-tak sistemi yapmislar bizim cinolar kolay olsun diye. Motoru sardirdigim gun giderim ancak usta kapisina
    sürmesini bilmeyle alakası yok ama scooter lar şehir içi için tasarlanmış motorlardır,tabiki köyde de kullanılır ancak ben şahsen köyde tabanı yüksek vitesli bir motosiklete binmenin daha verimli olacağını düşünüyorum ki zaten köylerde çoğunlukla ya jawa vardır ya cgl 125 vardır ya da 125 uagAma tabiki köyün şartlarına da bağlıdır benim örnek verdiğim köyde scooter ın altı paramparça olur.

banarlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL 150 HS RACİNG MOTORS
    merhaba arkadaşlar bayadan beri giremedim foruma nasılsınız bakalım görüşmeyeli varmı motorlarınızda sorun
    59 HK 790 - KIRMIZI MONDİAL 150 HS TEKİRDAĞ - BANARLI YOLLARINDA ( 37500 )KM ALLAHIN İZNİYLE DAHA ÇOK GİDECEZ
    CASTROL SCOOTER 10 / 40 YAĞ - BUJİ NGK

Motosikleti
    Honda Varadero
    Alıntı banarlı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar bayadan beri giremedim foruma nasılsınız bakalım görüşmeyeli varmı motorlarınızda sorun
    aynen devam sorun yok

Motosikleti
    Mondial 151 RS, Mavi -08
    Merhaba arkadaslar!

Sizden bir istegim olacak. Yolunuzun ustunde, yada telefonunu bildiginiz bir mondial servisi, yada tandidiginiz bir usta varsa ona Mondial 151 rs ve ona benzer scooterlerin subab/valve ayarlarini kaca yaptiklarini sorabilirmisiniz? Suan isvecte oldugumdan elim kolum bagli
    "Some see things as they are, and ask why?
    I dream things that never were, and ask why not?"

Motosikleti
    15 - 20 arası yapıyorlar bende yaptıracaktım bakalım yaza kısmet olursa
    59 HK 790 - KIRMIZI MONDİAL 150 HS TEKİRDAĞ - BANARLI YOLLARINDA ( 37500 )KM ALLAHIN İZNİYLE DAHA ÇOK GİDECEZ

xXPaSHaXx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL 150 ZC
    selam arkadaslar yarın kısmetse mondıal hs me kavusuyorum yalnız ruzgar camı yok bu motorda ve takılması ıcın bı aksamda yok bu motora ruzgar camı takılabılırmıtakılırsada nasıl
    xXxDagli amici mi guardi Dio, che dai nemici mi guardo ioxXx

Motosikleti
    takılır ama çok problem hem kullanış için hemde sağlamlık açısından hemen kopar kırılır olur illa bişey

xXPaSHaXx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL 150 ZC
    2 gün önce aldıgım motorumu paylaşmak istedim daha 2000 km de yeni abileri ..!!

xXxDagli amici mi guardi Dio, che dai nemici mi guardo ioxXx

Benim hoşuma gitmedi bu motor

Motosikleti
    hayırlı olsun kardeşim yan demirleer hondda cbf 150 ye takılan korumna demirleri gibi sağlammmı acaba

Motosikleti
    mondial 150 hs
    Merhaba arkadaşlar foruma yeni kayıt oldum

Adım Fatih forumu çok uzun zamandır takip ediyorum...
    çok zevkli muhabbetiniz var canım sıkılmadan bütün sayfaları okudum

Sizlere bir kaç sorum var;

bende Mondial 150 hs 2006 model scooter var.Performansı , çekişi çok güzel bu motora hayranım...

1)Ama bu motorun buji,hava filtresi vs.. gibi gerekli parçaların nerede oldugunu ve nasıl söküldüğünü bilmiyorum.
    Ayrıntılı bir şekilde anlatmanızı rica ediyorum(imkanı varsa bu yerlerin fotoğrafını da koyabilirmisiniz.)
    ve bunları sökmek için nasıl bir anahtar lazım?

2)Benim sağ park ve far'ın hiç biri çalışmıyor. bu ampulleri nereden , ne kadara temin edebilirim ve değiştirmek için nereyi sökmem gerekir?

3) Motorun tam oturdugumuz yeri kilitlenmiyor artçının oturdugu yer kilitleniyor ama önden elinle kaldırdıgında kalkıyor ne yapmam lazım, yaklaşık ne kadara mal olur?

4)Motor modifiye ederken farın oraya kaş,neon,renkli kısa far nerede yapılır ve yaklaşık ne kadar tutar?

5)motorıun gösterge panelinin km, benzin göstergesi,hız göstergesinin hiçbiri çalışmıyor. ne yapmam lazım?

Banarlı kardeşim bilgilerini ve tecrübelerini bekliyorum...
    Şimdiden teşekkürler...

Motosikleti
    oooo kardeş burdan anlatmakla olmaz çok uzun iş sorduğun sorular çok fazla o yüzden yüz yüze olsak herşeyini göstereyim sanada burdan zor anlasırız

S.a ustalar ben yeni a2 ehliyetimi aldım 150 hs alacagım ama limitim az 9700 km de 2012 ye kadar muayneli 600 liraya buldum bi tane sizce nasıl ?

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    http://www.motosiklet.net/forum/etki...oplaniyor.html

arkadaşlar hepinizi bekleriz....

Motosikleti
    SYM EVO 250
    Selaaam Arkadaşlar...

1989 / 4 Tertip askere gittiiim geldim...

akraba ziyaretleri vs derkeeen anca gelebildim ewe...

derdim motor..havalr da acıldı ki oof içim kıpır kıpır oluo...

kısacası..askere gitmeden 2 gün önce kayıs koptu..bizim ilçede servis olmadıı için yaptıramadan attım kömürlüğe gittim.16 ay sonra toooz içinde buldum motorumu..çok sevindim acıkcası..az hayalını kurmadım..neyse, kayıs yok ya, dedim marsa basım çalışcakmı..çalışmadı.marsa basıo sürekli ama almıo motor..neden ki :( yagını deiştirip gitmiştim ben onun.ama hayret ettim ki akü boşalmamış..hayretler içinde kaldım...kayıs taktırcam..kapagı falan açık kalmıştı o zmn ayak marsı falan ii takamamıştım ölece kalmıştı..sizin görüşleriniz nedir ? ne yapmalıyım,yapmamalıyım..usta beni kazıklamadan nasıl ucuz yola kaçmalıyım..ki ben hiç tamır vs anlamam..sizlere danısayım dedim...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:28 ----------

haa bu arada unutmadan...arka fren taas gibi olmus..on fren bi o kadar yumusacık olmus hiç tutmuo..neden acaba?
    işte buna dokunma !!!

Motosikleti
    benzini bosalt diyecem ama gerçi uçmuştur daha doğrusu karbüratörü falan temizle tortu oluşmuştur içinde kayışı git taktır ustaya 40 - 50 arası olur işin tahminim motorda uzun süre çalışmadığı için çalışmaz ve yağını da değiştir sonra da ayak pedalı ile dişlilerin dönmesini sağla yavaş yavaş yap 1 - 2 dk tabi en son iş bu dediklerimi yaptıktan sonra birde bujinde de sorun olabilir aama genelde bu sorunlar olusuyor tek tek denemeden anlayamazsın şimdiden kolay gelsin

bende bugün motorumun yağını değiştirdim ve ALLAHA ŞÜKÜR 34000 KM YE ulaştık

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)

Bu Konudaki Etiketler