MONDIAL 150 HS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
13 Şubat 2010, 16:56
disstartion adlı üyeden alıntı
motorun içinde ayak marşına bağlı iki tane dişli var benim bu dişlilerin ikiside aşınmış ve ayak marşı boşta dönüyor mahalledeki motorcuya sordum 60 lira masrafı var dedi bana biraz çok gibi geldi bu parçaların fiyatı hakkında bilgisi olan varmı
lanet olsun ama yapacak bişi yokk USTALIK - USTALIK - USTALIK
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:54 ----------
asayl adlı üyeden alıntı
selamün aleyküm arkadaşlar foruma yeni üye oldum hs kullanıcısıyım bi sorunum var bundan 2 ay önce motor normal yolda giderken birden stop ediyor dahadaçalışmıyodu ayak marşıyla çalıştırıyodum az gittimmi bi daha stop ediyodu ustama götürdüm anlayamadı ama karbrtrünü temizledi ,yeni buji taktı ,sübab ayarlarına baktı , bikaç ayar daha yaptı ama bunları motorun sorununu anlamadan yaptık,sonra motor bi 15 gün düzeldi tekrardan bozuldu daha da çalışmıyor ben de nasılsa kıştayız motorda lazım değil diye götürmedim bidaha. ama ustamdan eminim hakikatten işinin eri ve temiz bi insan aranızda böyle bi sorunla karşılaşan varmı.
wallah şimdi görmeden denemden de bişi kesin diyememki elektronik ateşlemeye benziyor ama belli de olmaaz
59 HK 790 - KIRMIZI MONDİAL 150 HS TEKİRDAĞ - BANARLI YOLLARINDA ( 37500 )KM ALLAHIN İZNİYLE DAHA ÇOK GİDECEZ
CASTROL SCOOTER 10 / 40 YAĞ - BUJİ NGK
Reklamlar
-
13 Şubat 2010, 18:16
Allah pişmanlık vermesin...
Hayatım boyunca hiç bu kadar pişmanlık yaşamamıştım. Daha yeni almıştım mavi renkli Mondial 150 Hs'mi ama daha aldığım ilk günden arızalarıyla karşılaştım. Yok böyle birşey ya. Servis deseniz satıştan beter. Adama motor stop ediyor diyorum bana verilen cevap ise bu havadaçalıştığına dua at diyor servis. Ben ne böyle motor ne de böyle servis istiyorum. Şimdi sattım motorsikletimi onun yerine Yuki YK 125 Y aldım bitane. Harika bir motor doğrusu benzini kokluyor desem yeridir. Full depoda sıfırladım km yi ve yarım depo hala bitmemişken 221 km yaptım. Mondialde ise 120 km dolunca 6.5 ltlik depo hemen bitiyordu. Kurtuldum o dertten mutluyum.
-
13 Şubat 2010, 18:28
aslında hata servislerde değil ustalar ne yapsın hs bence biraz şans işi kimisi iyi çıkıyo kimisi kötü demekki bunun kanıtıysa ben motorun bakımını aksatmıyorum devamlı kontrol ediyorum fazla zorlamıyorum. ama yinede arıza arıza arıza allah nasib ederse yaza alıcam bi honda cbf 150 kurtulacam en azından yaptığım masrafa değer içim acımaz.
-
13 Şubat 2010, 18:59
sdt adlı üyeden alıntı
Hayatım boyunca hiç bu kadar pişmanlık yaşamamıştım. Daha yeni almıştım mavi renkli Mondial 150 Hs'mi ama daha aldığım ilk günden arızalarıyla karşılaştım. Yok böyle birşey ya. Servis deseniz satıştan beter. Adama motor stop ediyor diyorum bana verilen cevap ise bu havadaçalıştığına dua at diyor servis. Ben ne böyle motor ne de böyle servis istiyorum. Şimdi sattım motorsikletimi onun yerine Yuki YK 125 Y aldım bitane. Harika bir motor doğrusu benzini kokluyor desem yeridir. Full depoda sıfırladım km yi ve yarım depo hala bitmemişken 221 km yaptım. Mondialde ise 120 km dolunca 6.5 ltlik depo hemen bitiyordu. Kurtuldum o dertten mutluyum.
yuki yi sıfır aldıysan sımdılık sorun cıkarmaz.bi 5000km yap öyle gel bakalım
-
13 Şubat 2010, 19:02
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
-
13 Şubat 2010, 19:04
serdarmert adlı üyeden alıntı
Bencede Yuki Muki motoru sonra çıkar oyunu demişler..
Mondial HS ve RS iyi scooterdır..
eski rs cılerden kım kalmış işte mert abi
-
13 Şubat 2010, 19:07
huska adlı üyeden alıntı
eski rs cılerden kım kalmış işte mert abi
He vallahi Hüso...
Ya koskoca YBR de far on-off düğmesi yok...Ama 151 RS de vardır.
Valla ben şehir dışına bile gittim. Canavar gibi idi. Soğukta bile tek basmada marş alıyordu.. Basit bi rölanti ayarını sorun edipte Mikilere binenler hata ettiklerini anlayacaklardır..
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
-
13 Şubat 2010, 19:20
serdarmert adlı üyeden alıntı
He vallahi Hüso...
Ya koskoca YBR de far on-off düğmesi yok...Ama 151 RS de vardır.
Valla ben şehir dışına bile gittim. Canavar gibi idi. Soğukta bile tek basmada marş alıyordu.. Basit bi rölanti ayarını sorun edipte Mikilere binenler hata ettiklerini anlayacaklardır..
abi motora bakmasını bılmıyorlar ondan sonra buraya gelıp yok arıza yaptı yok bujı cıktı yok kıcı koptu ben pişmanım? acıkcası aglamak çözum değil.motora bakmasını bilmiyorsan almıcaksın kardesımondan sonra gelıp hs topiğinde bu motoru kötulemek bi delıkanlıya yakısmaz.sen en iyisini yaptın aga ybr iyi motordur kolay kolay arıza vermez bıde senın gıbı bı adam kullanıosa valla torunlarına bile kalabılır motorun saglıcakla kal abicim
-
13 Şubat 2010, 23:47
senin motorunda modial galiba peki sen nasıl bakıyosun motoruna anlatta bizde bu zamana kadar yaptığımız hataları yapmayalım. ayrıca zamanından önce bütün bakımlarını yaptırdığım özellikle kendimden başkasına kullandırmadığım kapalı yerde muhafaza ettiğim temizliğine kadar özen gösterdiğim bi motora daha ne yapabilirim arıza vermemesi için merak ettim doğrusu.
-
14 Şubat 2010, 14:13
yukii vitesli ama sıfırken bir sorun yok arkadasların dediği biraz zaman geçsin üstünden herseyi anlayacaksın yuki den tek cekeceğin sorunu söyleyeyim parça lazım olsun o zaman görürürrüm ben seniii
59 HK 790 - KIRMIZI MONDİAL 150 HS TEKİRDAĞ - BANARLI YOLLARINDA ( 37500 )KM ALLAHIN İZNİYLE DAHA ÇOK GİDECEZ
-
14 Şubat 2010, 17:47
-
15 Şubat 2010, 14:09
evet katılıyorum sana huskaa çok güzel açıklamıssın
-
15 Şubat 2010, 16:32
Arkadaşlar yaptığınız yorumlar güzel. Ama benim dikkatinizi çekmek istediğim bir nokta var. Ben illa MONDİAL kötü demiyorum. Yazdıklarımı okursanız SERVİS yüzünden motoru değiştirdiğim gayet açık ve net bir şekilde belli. Ayrıca bir insan yeni bir makina alıyor ve aldığı ilk günden hep problem çıkarıyor. Sizde olsanız benimkinin aynısını yapardınız. Üç günde b adet akü sigortası değiştirdim. Gaz kestiğimde farlar sönüyor. Parkları açtığımda devir saati duruyor. Yani anlayacağınız sorun üstüne sorun yaşadım. Yukiyi de bu bölgede araştırmadan almadım. Yani ilk hatayı yapmadım. Yedek parça diyorsan var. Servis diyorsan o da var. 5,000 km sonra ne olur onu da göreceğiz inşallah. Çok hızlı bir şekilde 5,000 km yapmayı beklemiyorum. Günlük 25-30 km arası yol gidiyorum. Ama 5,000 km'yi bitirince mutlaka yazacağım tekrar buraya.
-
15 Şubat 2010, 21:00
arkadasım bizzde mot0or 5000 km de dağılacak demiyoz ya şans işi bunlar aslında dediğin gibi kim olsa aynısını yapar
-
15 Şubat 2010, 22:36
-
16 Şubat 2010, 00:06
150 Hs ile ilgili bi sorum var 4 Lt benzin ile 75 km yol yapıorum.Shellden 97 oktan alıyorum.yaklaşık 15 YTL yane 205 krş yakıyor.Bakımdan yeni çıktı motor 300 km falan oldu neden bu kadar çok yakıo olabilir ? DEVİRLİ KULLANMIYORUM,ARTÇI ALMIYORUM..!
-
16 Şubat 2010, 13:50
CrayzWolf adlı üyeden alıntı
150 Hs ile ilgili bi sorum var 4 Lt benzin ile 75 km yol yapıorum.Shellden 97 oktan alıyorum.yaklaşık 15 YTL yane 205 krş yakıyor.Bakımdan yeni çıktı motor 300 km falan oldu neden bu kadar çok yakıo olabilir ? DEVİRLİ KULLANMIYORUM,ARTÇI ALMIYORUM..!
111.sayfada motoru sattıgını belırttın sımdı hs e cok yakıor dıyosun ya sende problem var yada gercekten şizofren hastalıgına yakalandınbak kardes burası dalga gecılecek bi topic değil.bunun farkında oldalga gecmek ıstıyosan gel msn adresını ver ben senle bi ilgilenegım olmaz mı?
-
16 Şubat 2010, 16:12
-
18 Şubat 2010, 00:35
Kardeş bende 3 tane Mondial Hs var 1 tanesini sattım 1 tanesini kendim kullanıyorum 1 tanesi dükkanda duruyor.Götür gel işlerini yapıyor. Ben sadece soru sordum sattım satmadım sanane? İster cevap vr isster cevap verme..
-
18 Şubat 2010, 11:34
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)
Bu Konudaki Etiketler