MONDIAL 150 HS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
03 Ekim 2009, 21:26
Bursa mudanya ilçesinde DERİN GRUP adında tamirci var Şaypa civarında sakın oraya motor götürmeyin
*Akü değişimine gittim.Krabratörü temizlediler karbratör bozuldu.2.el taktı fiyatını istedi(ne bende ne daha önce karbratör sorunu hiç yokken)
*Akü değiştirirken sigorta takmadı.Kısa devre sonucu kablolar yandı.Elektrik sistemi hiç çalışmıyor.Fenni muayeneye götüremedim cezalı olduk.
--Bursada tecrübeli motor tamircisi varmı(tecrübe edilmiş olması gerek)
--elektrik tesisatımın yanan kısımlarını kendim değiştirebilirmiyim.
--Servise gitsem yokso gitmesem mi?
Motordan soğudum Yıkamak bile içimden gelmiyor.Halbuki araçtan daha çok seviyordum.
Teşekkürler..
Reklamlar
-
04 Ekim 2009, 02:58
sniper777 adlı üyeden alıntı
çok teşekür ediyorum verdiğiniz bilgiler için 3000 km de yağı kendim değiştireceğim...
Yukarıda arkadaşın dediği gibi işlemi motor sıcakken yapman daha ideal. Ancak yağ kızgın olacağından eline dökülmemesine dikkat et yanarsın.
-
04 Ekim 2009, 13:41
Doobly adlı üyeden alıntı
Yukarıda arkadaşın dediği gibi işlemi motor sıcakken yapman daha ideal. Ancak yağ kızgın olacağından eline dökülmemesine dikkat et yanarsın.
ozaman tam sıcakken değilde ılıkken yapsam daha iyi olurmu?
yoksa sıcakken yapıp yanmamaya dikkat etmekmi iyi olur
doğrusunu bileyimde bir yanlışlık yapmayayım.
-
04 Ekim 2009, 13:49
motor yağının hepsi boşalsın da soğuk sıcak farketmez..ama motorun 5 dakka çalışmamış olması lazım ki yağın tümü aşağıya doğru sızıp dökülsün..çünkü motor çalıştığında yağ motorun her yerine dağılır.stop et 5 dakika bekle ve değiştir...
-
04 Ekim 2009, 15:12
çok basitmiş değiştirmek yaa..alttakini aç boşalt.iice boşaldıktan sonra motoru hafif salla..ayaklığa koyduysan arkadan bastır ön kalksın tekrar bırak.....sonra bizim usta benzin püskürttü içine ..hayırdır dedim "motoru temizler" dedi..sonrası koymak sorun...1 litre deilde 0.9 litre koyun..fazla geliyomuş.işlem budur...
-
04 Ekim 2009, 20:34
celalvale adlı üyeden alıntı
Bursa mudanya ilçesinde DERİN GRUP adında tamirci var Şaypa civarında sakın oraya motor götürmeyin
*Akü değişimine gittim.Krabratörü temizlediler karbratör bozuldu.2.el taktı fiyatını istedi(ne bende ne daha önce karbratör sorunu hiç yokken)
*Akü değiştirirken sigorta takmadı.Kısa devre sonucu kablolar yandı.Elektrik sistemi hiç çalışmıyor.Fenni muayeneye götüremedim cezalı olduk.
Motordan soğudum Yıkamak bile içimden gelmiyor.Halbuki araçtan daha çok seviyordum.
Teşekkürler..
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun. boşuna iyi bir mondial servisi arama çünkü yok bulamazsın.Hepsi aç gözlü.
-
05 Ekim 2009, 21:12
celalvale adlı üyeden alıntı
Teşekkürler..
Beşyol'da Aygül Motosiklet'e götürüyorum gerektiğinde.
Yalnız orda 2 tane Mondial Yetkili servisi var, biri "Aygül" diğeri "Aydın"...
Aman Aydın'a gitme, Aygül'e göre her hizmeti 5-10 TL daha pahalı yapıyor. Hem de memnun kalamadım ben oradan.
Bahsettiğim Yer; Aygül Motosiklet
Tel: 0224 252 00 94
Adres: Yeni Yalova yolu no:77
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:12 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:10 PM ----------
sniper777 adlı üyeden alıntı
ozaman tam sıcakken değilde ılıkken yapsam daha iyi olurmu?
yoksa sıcakken yapıp yanmamaya dikkat etmekmi iyi olur
doğrusunu bileyimde bir yanlışlık yapmayayım.
Öyle 3-5 dakka beklemekle zaten soğumaz motor yağı. Direk durdurduğun gibi de olmaz. Yağ parçaların arasında kalır. Sen motoru durdurduktan 15 dakika sonra tıpasını aç dökülmeye başlasın, öylece yağ tamamen süzülene kadar bekle, yağ sıcak olacaktır elini yakmadan yapmaya çalış.
-
05 Ekim 2009, 21:27
DoobLy,Özel mesajlarına bakarmısın ?
-
06 Ekim 2009, 01:20
kardeşiimm yağı değiştirirken yağın motorun içinde kalmasını istemiyorsanız 50 cm uzunluğunda çeşme hortumu nu yağ dökülen yere sok üfle yağ mağ kalmaz içinde bir nevi makinanın yaptığı görevv yağ çeken makinalar varya onlar işte
59 HK 790 - KIRMIZI MONDİAL 150 HS TEKİRDAĞ - BANARLI YOLLARINDA ( 37500 )KM ALLAHIN İZNİYLE DAHA ÇOK GİDECEZ
CASTROL SCOOTER 10 / 40 YAĞ - BUJİ NGK
-
06 Ekim 2009, 01:37
Benim sorduğum artçı ayak koyma yeri için çözüm bulan olmadı dimi?
-
06 Ekim 2009, 21:02
Benim sorduğum artçı ayak koyma yeri için çözüm bulan olmadı dimi?
Kardeş ben senin yerinde olsam kanuni popcorn lardaki ayakcaklardan satın alırım ve onları orjinal bi şekilde monte ederim veya kaynak yaptırırım.
-
08 Ekim 2009, 21:31
Kimse yok mu? hs ciler nerdesiniz..
-
09 Ekim 2009, 19:49
burdayız beaw hakkatten kimse yok
59 HK 790 - KIRMIZI MONDİAL 150 HS TEKİRDAĞ - BANARLI YOLLARINDA ( 37500 )KM ALLAHIN İZNİYLE DAHA ÇOK GİDECEZ
-
09 Ekim 2009, 21:37
Bi tarafa çözüm geldi ama diğer taraf ne olacak?
Burada 9,85'e satılıyor. http://www.rialli.com/urunler/5466__...samak-scooter/ alıp takıcam zaten aynı bizim motorların da o kısım
-
09 Ekim 2009, 21:47
s.a banarlı kardeş sende olmazsan yazan yok.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:47 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:38 PM ----------
Merhaba arkadaşım o basamak senin işini göreceğini sanmıyorum arkada oturan kişi için biraz zor gibi geldi bana
-
10 Ekim 2009, 04:19
mert136 adlı üyeden alıntı
s.a banarlı kardeş sende olmazsan yazan yok.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:47 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:38 PM ----------
Merhaba arkadaşım o basamak senin işini göreceğini sanmıyorum arkada oturan kişi için biraz zor gibi geldi bana
Evet aslında o da biraz arkada kalacak gibi geldi bana en iyisi şimdiki basamağın oralarda bi bi bağlantı noktası bulup oraya göre demir yaptirip cuk diye takı, 10 Cm bile olsa bayağı bir rahatlatma olur çünkü
-
10 Ekim 2009, 09:40
yaaa şimdi hs nin piyasası nedir ben alıcamda 2008 model
-
10 Ekim 2009, 13:32
ikinci el olduğu için bişi diyemem motoruna göre değişir
-
10 Ekim 2009, 16:12
150 hs bende var resimdeki motor satmayı düşünüyorum fiyat 1200 lira 5500 kmde mavi 2008 eylül ayı çıkışlı 48 muğla plakalı ama şuan motorumla beraber kocaelideyim
-
10 Ekim 2009, 17:37
yaa burdaki motorda aynısı 1200 istio 6 ayda ödicem 200tl kredi kartı yada peşin değil sen neden satıosun tavsiye edermisin??
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler