Yamaha YZF-R25 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
16 Ocak 2016, 22:24
Reklamlar
-
17 Ocak 2016, 00:04
Atormentado adlı üyeden alıntı
Hocam jantlar iyi parlamış hakkten maşallah.
Ancak nacizane fikrim parlatıcının içeriğine bakın. Silikon bazlı birşeyse tamam ama değilse lastik yan yüzeyine dahi sürmeyin derim. uzun vadede lastiğe zarar verebilir, aman dikkat.
Bu arada benimde şuana kadar kullandığım zincir yağları içerisinde en iyisinin Motul C4 olduğunu düşünüyorum.
-
17 Ocak 2016, 00:14
Elinize sağlık güzel temizlenmiş, lastik parlatıcılar yağlı olduğundan dolayı çok tehlike arzedebiliyormuş, AEA üstüne basa basa sakın parlatıcı sürmeyin diye uyarıyordu, motorun kaymasına neden olabiliyormuş.
-
17 Ocak 2016, 01:37
apia adlı üyeden alıntı
Elinize sağlık güzel temizlenmiş, lastik parlatıcılar yağlı olduğundan dolayı çok tehlike arzedebiliyormuş, AEA üstüne basa basa sakın parlatıcı sürmeyin diye uyarıyordu, motorun kaymasına neden olabiliyormuş.
Sagolun,lastiğin yerle temas etmeyen yani yanak kısımlarına sürüyorum o yüzden içim rahat yoksa komple lastige sürülmez gerçekten kayabilir
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:22 ----------
SuleymanE adlı üyeden alıntı
Hocam jantlar iyi parlamış hakkten maşallah.
Ancak nacizane fikrim parlatıcının içeriğine bakın. Silikon bazlı birşeyse tamam ama değilse lastik yan yüzeyine dahi sürmeyin derim. uzun vadede lastiğe zarar verebilir, aman dikkat.
Bu arada benimde şuana kadar kullandığım zincir yağları içerisinde en iyisinin Motul C4 olduğunu düşünüyorum.
En kısa zamanda içeriğini bi kontrol edeyim teşekkürler,zaten İRC'lerin vadesi uzun degil parayı bulayım rossolara geçicez inşallah
-
18 Ocak 2016, 02:34
motosıkletımın sogutma suyunu nasıl yenilicem servise gitmem gereklımı zorunlumu
-
18 Ocak 2016, 11:29
hahahha naptın lan diske öle :D :D zor dostum o iş ne ugrasıyom ben onun için :D bantlıcan bantlıcan :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:09 ----------
jantın boş bişi yok zaten kaplamana gerek yok diski güzelce kapat yeter ama lastik i döndürünce üstteki fotodaki gibi olmasın hahaha hala gülüyom lan naptın öle
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:25 ----------
Özgürr adlı üyeden alıntı
motosıkletımın sogutma suyunu nasıl yenilicem servise gitmem gereklımı zorunlumu
sogutma suyunu nie değiştirmeye çalısıyorsun ? motorun yeni deyilmi zaten
-
18 Ocak 2016, 12:47
Ahmetcan45 adlı üyeden alıntı
hahahha naptın lan diske öle :D :D zor dostum o iş ne ugrasıyom ben onun için :D bantlıcan bantlıcan :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:09 ----------
jantın boş bişi yok zaten kaplamana gerek yok diski güzelce kapat yeter ama lastik i döndürünce üstteki fotodaki gibi olmasın hahaha hala gülüyom lan naptın öle
http://<a href="http://hizliresim.co...8Z.jpg</a></a>
http://<a href="http://hizliresim.co...p5.jpg</a></a>
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:25 ----------
sık sık fan açıyor sogutma suyu orta seviyede maximum seviyeye kadar doldurmak istiyorum ?
-
18 Ocak 2016, 13:28
File alıp artçı koltuğuna sabitleyebilirsin aylık ev alışverişi değilse tabii
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:06 ----------
lordhas adlı üyeden alıntı
arkadaşlar bir kac ay sonra r25 almak ıstıyorum cok ıyı bır motosıklet kullancısı degılım daha az cok kullanmıslıgı var boyum 175 ve ılk baslamak ıstedıgım motosıklet bu kımısı cok hızlı alırsan olursun dıyor da basma kısmı ınsana kalmıs basmazsan neden o tarz rısklere gırsınkı baslangıc motoru olmaz bu gıbısınden soylentıler var kullanmak tamamen kısıye kalmıs bır durum ılk olarak baslayan arkadaslar var mı yardımcı olabilelecek
Benim başlangıç motorum.özel ders alıp hocamdan da fikrini alarak kesin kararımı verdim. Genel görüş yaşın 30 ve üstü ise ve disiplinli biriysen alınabilir. Kendi tecrübemi paylaşayım, hava şartlarından dolayi 50-100km yapabildim sadece.motorla ilk iletişim sonrasında ne kadar basmam desen de bi duramiyosun.çünkü ivmelenmesi filan senin aklını başından alıyo.ama bir iki kere hızını test ettikten sonra sakin kullanmak mümkün oldu benim için. Arka teker çabuk kilitleniyo mesela..Bu bi dezavantaj...hızlı bi motor olması da başlangıç motoru olması için bi dezavantaj. Ama disiplinliysen ve yaşın 30 üstü ise olmaz diye birşey yok.ama sana verebileceğim en büyük tavsiye ,profesyonel bir egitmenden ders alman.1 ayda tek başına edinebileceğin bilgi ve tecrübeyi 1gunde ve daha güvenli şekilde bünyeye katiyorsun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:18 ----------
http://<a href="http://hizliresim.co...p5.jpg</a></a>
Aynı sorun bende de var.sebebi devirli kullanamamaktan sanırım.bi usta soğutma suyuna antifiriz koy dedi.servise sorup onay verirlerse sorun çözülebilir.
-
18 Ocak 2016, 13:45
peacemaker_ adlı üyeden alıntı
File alıp artçı koltuğuna sabitleyebilirsin aylık ev alışverişi değilse tabii
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:06 ----------
Benim başlangıç motorum.özel ders alıp hocamdan da fikrini alarak kesin kararımı verdim. Genel görüş yaşın 30 ve üstü ise ve disiplinli biriysen alınabilir. Kendi tecrübemi paylaşayım, hava şartlarından dolayi 50-100km yapabildim sadece.motorla ilk iletişim sonrasında ne kadar basmam desen de bi duramiyosun.çünkü ivmelenmesi filan senin aklını başından alıyo.ama bir iki kere hızını test ettikten sonra sakin kullanmak mümkün oldu benim için. Arka teker çabuk kilitleniyo mesela..Bu bi dezavantaj...hızlı bi motor olması da başlangıç motoru olması için bi dezavantaj. Ama disiplinliysen ve yaşın 30 üstü ise olmaz diye birşey yok.ama sana verebileceğim en büyük tavsiye ,profesyonel bir egitmenden ders alman.1 ayda tek başına edinebileceğin bilgi ve tecrübeyi 1gunde ve daha güvenli şekilde bünyeye katiyorsun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:18 ----------
Aynı sorun bende de var.sebebi devirli kullanamamaktan sanırım.bi usta soğutma suyuna antifiriz koy dedi.servise sorup onay verirlerse sorun çözülebilir.
sürekli 7-8-9 devir sür fan acmıyor fakat oylede olmaz ki rodajda motor şehir içi gazlayınca zaten 7-8-9 çok şehir içi bu devir 2. vitesi gecemıyorum düşük devir sürmek istersem motor fana geçiyor bayılıyor sogutma suyunu maxümum yapıcam servis ugrasmaz ise mecbur gidip baska bir servise gidicem yani göz göre göre motor fan acıyor her bir turdan sonra içim cızlıyor hep vın vıın gezilmezki rodajın ne anlamı var
-
18 Ocak 2016, 14:55
sık sık fan açıyor sogutma suyu orta seviyede maximum seviyeye kadar doldurmak istiyorum ?
soldaki kutucukta akıtma felan yok dimi bnm akıtıyor ara sıra gidicem bi ara servise getir bakalm degiştiririz dedi usta. ben antifirz takviyesi yaptım şırıngayla doldururlar serviste.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:50 ----------
sürekli 7-8-9 devir sür fan acmıyor fakat oylede olmaz ki rodajda motor şehir içi gazlayınca zaten 7-8-9 çok şehir içi bu devir 2. vitesi gecemıyorum düşük devir sürmek istersem motor fana geçiyor bayılıyor sogutma suyunu maxümum yapıcam servis ugrasmaz ise mecbur gidip baska bir servise gidicem yani göz göre göre motor fan acıyor her bir turdan sonra içim cızlıyor hep vın vıın gezilmezki rodajın ne anlamı var
rodajda cok fan açar motor bu kötü bişey deyildir aksine iyidir.
-
18 Ocak 2016, 22:05
Cuma günü bende r25 imi alıyorum inşallah Ahmetcan45 dostum jant şeridi nerden aldın acaba bende düşünüyorum aynisindan bide aynı renk tank pad
-
18 Ocak 2016, 23:14
Benimki rodajda değil 10 12 i gormeden vites değiştirmedim ilk zamanlar, yüksek devir benim fanın açılma sebebi sanırım. Gelecek sefer 10bini geçmeden vites değiştirip hızıma göre 4000 8000 arası kullanıp deniycem. Sonucu yazarım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:04 ----------
soldaki kutucukta akıtma felan yok dimi bnm akıtıyor ara sıra gidicem bi ara servise getir bakalm degiştiririz dedi usta. ben antifirz takviyesi yaptım şırıngayla doldururlar serviste.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:50 ----------
rodajda cok fan açar motor bu kötü bişey deyildir aksine iyidir.
Kutudan mı enjekte ettiler? Bi de ne kadar koydular bilgin varmı?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:08 ----------
Zincir temizliği konusunda bi arkadaş detaylı bi video hazırlamış youtube da var.tekniği de pratik göründü gözüme.cuma izin günüm.havalar da kötü, binemiyosak bakımını yapalım hazır olsun
-
18 Ocak 2016, 23:38
http://<a href="http://hizliresim.co...p5.jpg</a></a>[COLOR="Silver"]
Sorma ya Aynı sendeki gibi kaplamaya calıstım havada rüzgarlı,fren kablosuna hepsini baglıyorum yağı elime alcam uçuyo 10 dakikalık işi 45 dakikada yaptım.Streç filmi keşfeden adam yanımda olsa kendinden utanır pişman olurdu,en sonda ne var ne yok toplayıp bastım diske tekme tokat
-
19 Ocak 2016, 00:46
İyi akşamlar arkadaşlar. R25 hakkında size bazı sorularım olacak..
1) Makine ne kadar yakıyor 100km de agresif ve sakin kullanım ?
2) Irc güzel lastiktir paso yanlar yol tutmaz.. Lastik seçimini pirelliden mi yana kullandınız michelin mi ?
3) Çift silindir motor sesi güzel. Egzoz takılırsa garanti bozulur mu ?
Teşekkürler...
-
19 Ocak 2016, 01:39
Crazy_cbr adlı üyeden alıntı
İyi akşamlar arkadaşlar. R25 hakkında size bazı sorularım olacak..
1) Makine ne kadar yakıyor 100km de agresif ve sakin kullanım ?
2) Irc güzel lastiktir paso yanlar yol tutmaz.. Lastik seçimini pirelliden mi yana kullandınız michelin mi ?
3) Çift silindir motor sesi güzel. Egzoz takılırsa garanti bozulur mu ?
Teşekkürler...
Sizede İyi aksamlar
1)agresif kullanım 6 L civarı yakar sakin kullanım 4 L civarı tabi sürüşe göre degisir genede.(sürekli yüksek hız otobanda 7lt yi zorlarsınız)
2)Ben hala irc lerleyim şikayet edildigi kadar kötü degiller yağmur çamur bi kere kaymadım çok şükür.Sağdan soldan okudugum bilgileri paylaşayım rosso çabuk ısınır yumuşak hamurlu ıslakta performansı micheline göre kötüdür kuruda daha iyidir,Micheline göre çabuk biter bazı kişilerinde 5 bin km de yarıldı gibi şikayetleri vardı ne kadar dogrudur bilemem.
3)Egzoz sesi orjinali gayet yeterli cıkıyor garanti için birşey diyemeyeceğim bilgim yok
-
19 Ocak 2016, 12:29
[QUOTE=peacemaker_;3815229]Benimki rodajda değil 10 12 i gormeden vites değiştirmedim ilk zamanlar, yüksek devir benim fanın açılma sebebi sanırım. Gelecek sefer 10bini geçmeden vites değiştirip hızıma göre 4000 8000 arası kullanıp deniycem. Sonucu yazarım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:04 ----------
Kutudan mı enjekte ettiler? Bi de ne kadar koydular bilgin varmı?
2 şırınga antifiriz ekledik. şırınga da öle bildigimiz igne şırıngaları degil biraz büyük :D
-
19 Ocak 2016, 12:41
Sizede İyi aksamlar
1)agresif kullanım 6 L civarı yakar sakin kullanım 4 L civarı tabi sürüşe göre degisir genede.(sürekli yüksek hız otobanda 7lt yi zorlarsınız)
2)Ben hala irc lerleyim şikayet edildigi kadar kötü degiller yağmur çamur bi kere kaymadım çok şükür.Sağdan soldan okudugum bilgileri paylaşayım rosso çabuk ısınır yumuşak hamurlu ıslakta performansı micheline göre kötüdür kuruda daha iyidir,Micheline göre çabuk biter bazı kişilerinde 5 bin km de yarıldı gibi şikayetleri vardı ne kadar dogrudur bilemem.
3)Egzoz sesi orjinali gayet yeterli cıkıyor garanti için birşey diyemeyeceğim bilgim yok
Tesekkurler
-
19 Ocak 2016, 12:42
Sorma ya
Aynı sendeki gibi kaplamaya calıstım havada rüzgarlı,fren kablosuna hepsini baglıyorum yağı elime alcam uçuyo 10 dakikalık işi 45 dakikada yaptım.Streç filmi keşfeden adam yanımda olsa kendinden utanır pişman olurdu,en sonda ne var ne yok toplayıp bastım diske tekme tokat
olm fren kablosuna bantlarsan nası cevircen lastigi cevirince hepsi toplanır tabi :D janta yapıstırcan janta :D dişlinin yanından baslıcan yapıstırcan sonra diger taraftan jantın iç kısmına yapıstırcan ugrastırıyor baya o sürede zinciri 2 defa temizlersin :D
-
19 Ocak 2016, 23:04
-
19 Ocak 2016, 23:53
ninja 250sl ( tek kişi ) vs r25 ( 2 kişi )
https://www.youtube.com/watch?v=04TZwLR90WQ
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)