Tekirdağ yolunda Inazuma ile ben
Tekirdağ yolunda 2 gün önce Diablo Rosso takılmış, Motul yağlı r25'e geçince ben
Bayramda geziye gidicek olan var mı?
özellikle ege tarafları,
4 günlük tatilde akçaya gidip kamp yapasım var ama tek başıma gitmek pek istemiyorum
Arkadaslar hepinize iyi geceler uzun zamandir size sormak istedigim sorular var oncelikle motorsiklete yeni basladim nisan ayindan beri yamaha ybr kullanicisiyim.uzun yol olarak bursa-yalova yalova-bursa yaptim uzun yol denirse tabi ha bide istanbulda yogun trafikte oldukca rahat kullanabildim.suan tecrubem 3000 km gelcek sene r25 almayi cok istiyorum fakat aklima takilan soru su misal ybr ile istanbul trafiginde saga sola arabalarin arasindan rahatca gidebiliyorum hem hafif hem kivrak eger r25 alicak olsam bununla rahatlikla o aralardan girebilirmiyim. Ayrica boyum 1.71 kilom 70 bu kiloda motoru rahat ayaklarimla dengede tasiyabilirmiyim?? 113 kiloluk bi motordan 160 kiloluk motora gecis beni asil korkutan yani bu agirlikta motor daha once kullanmadigim icin merak ediyorum.ha bide en fiks soru daha biraz daha tecrubelemm
Lazimmi ? Motor altimdan kacmasindan da korkmuyo degilim.bu arada hiz yapmayi seven biri degilim sakin bi kullaniciyim.
heralde çok sıkıntı olmaz diye düşünüyüroum altından kaçırmazsın motor ayakların yere degermi dengede kalırmısın konusunda bir fikrim yok ama bende ybr kullanıcısıyım 20 bine yakın tecrbem var 1 ay içerisinde allahın izniyle alıcam R25 i
ben ybr de 25 bın km yapmıstım. buna gectım yaklasık 4000 km oldu ılk sıkıntı cektıgım konu kafanın donmemesı gelmıstı bana kafa sabıt kalıyo gıdon donuyo fln ılk 1-2 gun garıpsedım bıraz. ardından trafık konusna gelırsek motorun agırlıgını hıssetmıyorum ybr ıle pek bı fark yok gıbı geldı bana (181 boy 95 kg yum ). ama ybr ıle gırdıgın aralara sıkısık trafıkte bununla gıremıyosun genıs oldugundan dolayı. baskada bı problem yasamadım ben ılk baslarken bıde gaza bırden yuklenme hocam ybr dekı gıbı. fena got atıyo bu
ahh ahh biz 4 silindire geçince neler çekicez acaba R25 e göt attıran ybr liler olarak
Motoru alalı 15 gün oldu,ilk motor tecrübem bu motor ile oldu daha önce hiç kullanmamıştım, 1.5 gün güvenli sürüş eğitimi aldım 3-4 tam gün daha alacağım.Her akşam bi kaç tur atıyorum.Tabiki daha çook tecrübe edinmek gerekecek.Motora gelince cidden vites geçişleri çok sesli yada ben daha sessiz değiştirmeyi pek başaramıyorum.Bir de arabadan sonra şu zincir sesine henüz alışamadım şıkır şıkır sesle gidiyorum yolda sanki heran bişeyler kopup gidecekmiş hissiyatı var (arabada en ufak seste bile kafaya takan biri için normal olabilir).Lastikleri rosso 2 ile değiştirdim özellikle vites küçültmelerde yaptığı arkayı sallama olayı bitti.5 bin devirin üzerine pek çıkmıyorum ama bi kaç kere yüksek devir kaçamağı yaptım kısa süreli de olsa gerçekten belli bi devirden sonra gayet zevkli bi an önce ehliyeti alıp rodajı tamamlamak istiyorum.Ayrıca başlangıç için bu motorun fazla olduğunu yazan arkadaşlarımız var ama bilmiyorum bana gayet normal geldi,yani ara sıra birden hızlanmayı vs deniyorum hiç altımdan kaçıp gitçekmiş hissiyatına kapılmadım şu ana kadar.Belki dikkat edilen başka konular vardır tabiki bilemem saygı duyarım ama bana başlangıç için ideal bir motormuş gibi geldi.1.87 88kg yum yakıştığını söylüyorlar ebat bakımından zaten heybetli.Henüz acemiyim ancak şu 600 ve üzeri motorlar şimdiden içimi gıcıklıyor kendimi zor tutuyorum ama en azından bi 7-8 bin km yap diyorlar.
Daha çok başındasın hocam eğitimlerle sen 1 yıl sür bu motoru duzgunce ne zaman yetmedi artık off poff dediğin zaman dusunursun, senın gıbı egıtımle yavaş yavaş alıştırma yapanlar başlıyabılır. Biz alıp ornegın kendıne hakım olamıyabiliyor eğitim almıyorlar vs. zorlanırlar. Bilinçli birine benziyorsunuz lastiklerde okey fakat ehliyetsiz trafiğe kapalı yerde binmelisiniz yoksa başınız ağrır bi durumda. Ehliyet alana kadar trafiğe çıkmayın
Trafik konusunda haklısınız hocam,zaten göz göre göre seni yok sayıp yola çıkandan tut tükürmek için kapı açanlara kadar daha önce hiç dikkat edip görmediğim şeyleri görüyorum diyecek kelime yok gerçekten çok garip insanlar mevcutO yüzden alıştırma amaçlı yola çıkmadan yavaş gitme,yavaş dönüş kontra vs çalışıyorum.Ay sonu kısmetse artık bi an önce ehliyete kavuşup izine çıkıp bol bol gezerim.Koruma takouzunu da aldım ne olur ne olmaz diyerekten pronixin kırmızı uçlusu fena durmadı, nazar deymesin şimdiye kadar hiç düşmedim yada devirmedim ama hep bi çekincem vardı biri değer çarpar düşer çizilir vs diye şimdi içim rahat almayan arkadaşlar düşünmeden alabilir.
boyu 1.75 altinda olan 70 kilo civari arkadaslara sormak istiyorum dur kalkta yada yavas giden trafikte nasil rahatmi? Agirligi nasil zorlaniyomusunuz??
düşünmeden alın dedim ama bugün hareket etmek için oturuş pozisyonumu düzeltmek isterken fazla ön tarafa hızlıca oturunca koruma takozu kaval kemiğimin üstünde yarım yumurta buyuklugunde şişlik ve hatırı sayılır bir ağrıya kavuşmama neden oldu.kaza anında beni ne hale sokar diye düşenmeye başladım korkutucu açıkçası.
Arka lastik en fazla kac taban olabilir 160-180? yapsak bir sorun olurmu arkadaslar?
Sabah yaptigim bi malliktan bahsedeyim. Bayramda izmire gideceğim diye zinciri falan yaglamak istedim. Fren temizleme spreyinide aldım frenler icin. Yagi sıkıyorum zincire daha önceki gibi değil. Neyse balata spreyini aldim bastim diske balataya. O ara ne göreyim ben zincire balata spreyini frenlerede yagi sıkmışim. 1 saat ugrastim az biraz geçti ama hala durmada sıkıntı var. 1kutu yag çöz bitirdim eskisi gibi olmadi daha. Buda böyle bi anım. Varsa tavsiyesi olan dinlerim daha binemedim motora
2016 modeller ne zman gelir bilgisi olan var mı*
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)