Bu gün arkadaşımın (taz1291) motorunu bayiden alıp garaja bıraktım, yaklaşık 20-21 km kullandım.
Tek kelimeyle aşık oldum, hatta hala makine üstündeyim
Değerlendirme yapacak yetenekte ve tecrübede değilim ama naçizane yorumlarım.
*Görünüm: mükemmel ötesi, benzincide audi sürücü birisi arabasını bırakıp yanıma gelip bir sürü soru sordu, 15 bne aldım dedim, hemen bende alayım sudan ucuz dedi, yolda dönüp başını çevirmeyen olmadı, kuryeler yolumu kesti
Kesinlikle çok kalıplı ve çok gösterişli.
*Malzeme kalitesi: ayaklıklar, sele, gidon vs çok kaliteli, belki elcikler biraz daha düzgün olabilirdi, çok basit görünüyorlar, onun dışında detaylar vs çok iyi ufak motor sınıfında kesinlikle 1nci sırada.
Gösterge tablosu: çok bilgilendirici, hız, , devir, vites vs çok okunaklı. ben bilmiyordum ama ortalama tüketim bilgisini falan da görebiliyorsunuz. üstte vites değişştirme ışığı var ama ayarlayamadık
sınıfında KTM birinci belki, ama KTM dekiler okunmuyor bunda her şey okunaklı
Vites: geçişler sorunsuz ve anlaşılır
süratlenme: mükemmel kullanıcı dostu bir gaz var. alt devirler bisiklet kolaylığında, üzerine oturun ilk defa gaza basın, 50 yıldır kullanıyormussunuz gibi kolay. üst devirlere doğru ivlenme inanılmaz artıyor.
Ses: güzel bir ses var 2 silindir için orta-üst devirlerdeki hızlanma sesi ise kendinden geçiriyor adamı
lastikler: alır almaz diablo rosso 2 ile değiştirdik(700 TL) motolastik inanılmaz ilgi gösterdi, 3 kişi tüm bağlantıları en ufak detayına
tork ayarına kadar dikkatle yaptı. bu arada motoru servisten aldıktan sonra motolastikte lastik havalarına baktık inanılmaz şişirilmiş idi :( normali 29 ön,33 arka olması lazımken, ön 36 idi arka daha da yüksekti. Dikkat edin lastik havalarına adamın başına iş açar o havalar, servis bu detaylara bakmaz.
Oturuş pozisyonu ve sele: oturuş pozisyonu çok rahat, dizler depoya kolayca yapışıyor. Sele çok konforlu
süspansiyon: orta- orta/sert . cbr 125 ve 250 daha konforlu . R25 daha sert, ama daha iyi yol tutuyor, ayarlara bakmadık gerçi 7 ayrı ayar imkanı var
Genel: ben bayıldım, 13.500 bu motor için para değil ülkemiz koşullarını değerlendirdiğinizde. Bence esas müşteriyi kawasaki ninja300 den calacak. Fiyat nereye çıkar bilemem, bayi fiyatı artacak, tavan yapacak deyip pis pis gülüyordu
Bence almayı düşünenler, imkanı olanlar bu fiyata kaçırmasınlar
taz1291 kardeşime hayırlı, kazasız belasız sürüşler diliyorum bu vesileyle, sayesinde kıçımız motor gördü