bugün yarın gelecek benim motor da inşallah. ben de yorum yapabileceğim motorla ilgili. ) şimdilik okuyabiliyorum sadece..
bugün yarın gelecek benim motor da inşallah. ben de yorum yapabileceğim motorla ilgili. ) şimdilik okuyabiliyorum sadece..
Şehirdışından bir bayiden motoru alırken süreç nasıl işliyor ?
Hocam siyah motorun yan etkisi var.mi ya kullanana soriyim dedim fikri olanlar veya siyah kullananlar bi aydinlatirsa sevinirim
Nasıl yan etki derken, depo felan gunes altında kaldıgında sıcak oluyor bi süre dokunamıyorsun bu eksisi var bitek ne yan etkisi olabilir ki
Yarın akşam alıcam fotosunu ekler yorumlarım, motora uygununu bulursam tabi
Siyah motorun bakımı biraz daha zordur..
Yeni yıkar temizlersin 1 saat sonra elinde bez toz alırken bulursun kendini..
Siyah motorda ufak tefek depo kenarlarında dizlerini dayadığın için kılcal çizikler belli olur.. Güneş vurdukça daha da çok görünür..
Siyah ince gösterir..
Temizken çok dikkat çeker çok iyi görünür..
Güneş altında bırakacaksan çabuk ısınır yanar..
Pasta cila yapman gerekir daha çabuk güneşten etkileneceği için..
Siyaha bakmak zordur, bakarsanda çok iyi görünür.. Her hangi bir yan etkiside yoktur, motorun rengi önemli değil bir kere kullandın mı bağımlılık yapar..
Hocam ben aldım. Linki şu: http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...8465208/detay/
Sehpa ile birlikte motosiklete takılacak 2 adet kaldırma aparatı da yanında geldi. Yani ücrete dahildi aparatlar. Size kalan bir civata satan yerden 2 adet alyan başlı 45 veya 50mm boyunda 6mm lik civata alıp bu aparatları motosikletinize alyan ile sıkarak takmak.
Gelelim sehpaya. Sehpa çok sağlam. Ancak ufak bir kusuru var sehpa uçlarını aparatlara geçirirken sehpanın boyu biraz kısa kaldığından plakalığa dayanıyor hafif. Kaldırmaya engel değil ancak her kaldırıp indirmede sehpanın arkası plakalığa değiyor.
Sadece zincir bakımlarında kullanacağım için çok sorun etmedim ben.
Müsait olunca detaylı resimlerini de paylaşırım.
8 bin üstü ayrı bir dünya,her devir artışında biraz daha arkaya dayanıyor poponuz.
Selamin aleykum bugun r25 aldim, istanbul avrupa yakasi sislide oturuyorum bu taraflarda olanlar burdami
Anladim her aksam harbiyeden geciyorum eve gitmek icin
Arkadaşlar sizler için gittim garaja detaylı resimler çektim:
Buyrun önce resimler:
Şaseye takılan ufak kaldırma takozları şunlar:
sehpamız şu: az önce fark ettimde sehpanın ağızları simetrik değil, (çatalların arasında hafif açı var, üretim hatası yani)
Plakalığa dayanma olayı da şöyle ki :
Bana sorarsanız sadece kaldırma aparatı olan takozların setini 10 tl ye de satıyor. Onlar alınıp sehpa kaldırma ağzı çatal olan uyumlu başka sehpa da alınabilinir.
Ancak yaklaşık 2 haftada bir zincir temizleme ve bakımda kullanacağım bir ürün olduğu için plakaya çarpıyor diye değiştirmek istemedim ben bu haliyle kullanıyorum. Belki ileride sinirlemi bozar ama şimdilik idare ediyorum yani
Ancak dediğim gibi takozları uygun fiyata alıp başka yerden de sehpa alınabilinir.(bu shpayı almamış olsam ben öyle yapardım) Tercih size kalmış arkadaşlar
Arkadaşlar merhaba, R25'ime koruma takozu taktırmayı düşünüyorum, fakat şu iki parça arasında kaldım:
http://http://www.sahibinden.com/ila...03352854/detay
Ve;
https://motoliz.com/urun/60801/pro-n...ma-takozu.html
Pro-Nix marka olan ürün daha iyi gibi geldi gözüme, hem renk seçeneği de mevcut.
Ne dersiniz, sizce hangisi tercih edilir?
Ben Ankara'da yaşıyorum, motorumu Eskişehir'den aldım. işleyiş şu şekilde oldu;
-bayi ile görüşme, hazırda motor olduğunun teyidi, ödeme işlemi, faturalandırma ve ruhsat için gerekli diğer belgelerin bayi tarafından düzenlenmesi (Bayi tarafından ödenen MTV, bayinin yetki belgesi, motorun uygunluk belgesi gb.), son olarak trafik sigortası, bu belgelerle ben Ankaradan ruhsat çıkartım (aksi taktirde plaka Eskişehir olacaktı-bu işlemleri bayi sizin adınıza yaptırabiliyor ama bulunduğu ilde), sonra plaka ve motosikletin teslim alınması işlemi. (not: ruhsat ve plaka çıkmadan motoru teslim ediyorlar fakat trafikte bunun ne gibi sorunlar çıkaracağını bilmiyorum, yani ben en garanti yoldan her işlemi tamamlayıp motorun plakasını da taktırarak teslim aldım.)
Arkadaslar bu koruma takozu nedir ne ise yarar ve bu kirmizi arka lastigin oraya koydugumuz sehpanin gorevi nedir ne ise yarar yardimci olabikirmisiniz 2 sorum icin.Ve sormak istiorum site icinde motoru mereye koymayi tercih ediyorsunus tesekkurler
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)