Bizde mavi aldık,akıllar hep siyahta. Çoğu yorumlardada görüyorum herkes mavi peşinde İkiside çok ayrı harbiden
r25 için orjinal ebatlarda yani aynısının mavi ve siyah renk ön camı yaptırmak isteyen varsa fiyatı 80 tl dir. çizilmeye karşı garantisi var. resim atamıyorum r 25 im yok çünkü isteyen olursa haber versin. sadece motor camı yapıyor kargo ilede yolluyor benim mahalladen bir arkadaş. adı onur :0543 335 50 56 numaradam ulaşabilirsiniz orhan abinin selamı var deyin yardımcı olacaktır .
Arkadaslar zincir ses sorunu olan bir tek benmiyim? Yada bu bir sorunmu? Bisiklette pedali cevirmeyi biraktiginizda gelen ses gibi ayni. Zinciride yagladim ama ses gecmedi cok kafaya taktim
Beni bu sabah Küçükçekmece düzlükte siyah bir R25 solladı. Arkasından sesine hayran kaldım.
Çok güzel motorlarınız var, nazar değmesin
Arkadaşlar bugün Bursa Yamaha bayi Start motora uğradım. Uğramışken de koruma takozu sordum. 195 TL fiyat verdiler.
Takozlara baktım da fiyat biraz fazla geldi bana. Ayrıca orjinal yamaha takozları değil.
Fakat kafama takılan soru ise takozun bağlanacağı yerde tek civata ile tuturulması. Endonezya sitelerinde şöyle aşağıdaki resimdeki gibi sağlam gözüken takozlar var.3 ayrı noktadan bağlanıyor ve yük kazada hepsine eşit dağılacak :
Bizdeki takoz ise tek noktadan civatalanıyor.(Allah muhafaza) bir düşme yaşanırsa yük tek noktaya binecek ve o kısma sanki zarar verebilir gibi geldi. Yani bizdeki takozlar içime pek sinmedi.
buda tek civatalı diye bahsettiğim bizim ülkede satılan takoz:
Sizlerin de fikrini alayım dedim, acaba endonezyadaki gibi 3 civatalı olan takoz ileride üretilir mi yoksa şuanda bizim piyasada satılan tek civatalı takozlar sizce yeterli midir?
Ben de merak ettim. Normal değilse neymiş ve nasıl çözümlendi bilmek isterim. Yarın bizi aydınlatırsan seviniriz.
Koruma takozu işine ben sıcak bakmıyorum. Kimseyi de yanlış yönlendirmek istemem ama takozların karenajları tam olarak koruduğu söylenemez. Küçük cc cbf 150 gibi motorların koruma demirleri müthiş ve tam olarak görevlerini yapıyolar.
ozzzzz80 hocam koruma konusunda haklısın. tek başına takoz çok yeterli değil. Ama açıkçası benim amacım Allah muhafaza motor yan devrilirse direkt ayak üzerine düşmez, motorla asfalt arasında biraz boşluk oluşur, motosikletin tüm yükü ayağa gelmez ve ayak ezilmeden korunur diye düşünüyorum. Birde durduğu yerde motorun devrilmesi sırasında sinyal ve yan grenajların kırılmasını engellese kafi.
Ama işte devrilme sırasında bağlantı noktasına hasar verirse kaş yapalım derken göz çıkarmayalım.
Hocam koruma takozları şase bağlantılı olduğu için, ilk darbede direk şaseye iletiliyor.. Bu yüzden karenaj koruyacağım derken şaseye zarar verebilir.. Ayrıca koruma takozlarının özelliği düşüş anında sürüklenebilir bir malzemeden yapılmış olmalı.. Düştüğünde motoru tutmamalı ve kaydırmalı.. Yoksa motora takla attırması gibi sorunlarda çıkartabilir.. Bu da daha fazla masrafa neden olabilir..
Mitoqondri hocam takoz kafalarına baktım siyah delrin malzemeden imal edilmiş. termoplastik türevi bir madde. Sürtünme sırasında bu malzeme rahatlıkla aşınır. Malzemesini iyi seçmişler ancak tek noktadan şaseye bağlantı benim aklıma pek yatmadı açıkçası. yoksa takoz taktıracaktım şimdiye kadar.
Hocam internette araştırmıştım bende zamanında belki yardımcı olur.. Kaliteli olarak bildiğim bir marka var.. R&G diye.. Google'da araştırırsan bulabilirsin.. Cbr250 için vardı belki R25 içinde üretim yapmışlardır.. Ben sanayide kendi imalatımız diye satılan takozların pek işe yarayacağını düşünmüyorum.. Ayrıca hocam cbr250'de bağlantı için L bir parça kullanılıyordu takozlarda.. Buda ilk darbede burkularak şaseye olan darbeyi emdiği söyleniyordu.. Kullanan bir çok kişi var elbette ama şase zararı oluşturabileceği düşünüldüğünde kullanmamayı tercih edenlerdendim..
Tek noktadan bağlantının şaseye olan baskının düşüş esnasında burkularak daha aza düşürülmesi için yapılmıştır hocam.. Yukarıda anlattığım gibi..
Çok teşekkür ederim mitoqondri hocam. R&G markasını bi araştırayım hemen
http://www.rg-racing.com/browseBike/Yamaha/YZF-R25/2014_onwards.aspx
R&G 'nin R25 için yaptığı takozdan kornaya tüm aksesuarlar burada . Göz atmakta fayda var...
R&G kullanıyorum bende tavsiye ederim
R&G sitesine baktımda 100 sterlin diyor. Yani yaklaşık 400 TL. Buna kargo ve gümrük vergisini de eklersek biraz pahalıya geliyor...
Yamahanın orjinal takozlarını beklemekte fayda var.
yamaha Türkiyeden 17.04.2015 de gelen cevap.
∀ ε>0 için Ǝδ>0 vardır ⇔ herkese uygun bir motosiklet vardır.
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)