Rüzgar konusunda çok rahatsızım. Biliyorum, bu tarz motorlarda doğal bir durum ama göğsümden itibaren yukarıya rüzgar çarpması, artık motordan bile soğumama sebep oluyor. İç anadolu ikliminde yazın bile sabah serin oluyor ve işe giderken 25 dakika rüzgar keyfimi kaçırıyor. kışın kullanmam diye Montu aptal gibi Revit GTR aldım ama bu kadar fileli olacağını tahmin etmemiştim. İçime softshell yelek yada daha serinse onun yerine softshell ceket giyiyorum ve ancak kurtarıyor. Ama yine de vuran rüzgar canımı sıkıyor.
Malum bagaj konusu da ayrı sıkıntı.
Geçen Pazar Tracer 700 ve Xmax 250 sürdüm. Tracer 700 ü eledim. Çünkü hem üstüne bir dünya para verip, hem de yine tur camı ile çanta almak zorunda kalacağım. Xmax 250 bagaj olarak mükemmel, iki kask ve ufak tefek malzeme alabiliyor. Rüzgarı baya önlüyor, ek olarak rüzgar saptarıcı (deflektör) alsam daha da iyi olacaktır. Sürüşü de çok zahmetsiz. AMMMA AMMAA AMMAAA, o racing tipini bırak, yakışıklı motosiklet tipinden eser yor. Evet güzel bir scooter ama neticede scooter tipi var
Yani konfor ve göz zevki arasında seçim yapmak demek.
Dün de tanıtımlarda tipiyle dikkat çeken Zontes X310'u inceledim. Rüzgar işini büyük ölçüde çözer en fazla bir deflektör alırım. Zaten çanta yeri de var, bagaj da çözülür diye düşündüm. Ama sırf bunlar için en az 10-15 bin tl bütçe arttırmam gerek ve bunu tek slindirli ve ne kadar yakacağını bilmediğim bir motor için yapacağım.
R25 deki rüzgar ve bagaj işi için şunu deneyim diye düşüdnüm, o yzüden sizden fikir almak istedim.
Yurt dışından artı selesine takabileceğim çanta (aynı zamnda sırt çantası olarak kullanılabilen) alıp bu sorunu az da olsa çözmeyi düşünüyorum. Tabi yine çarşı pazarda avm de, oğlumla elde kask çanta gezmiş olcam. Tek başımda olduğumda biraz bagaj şansı verecek.
Rüzgarı azaltmak için 2019 R25 ön cam halen yan sanayi olarak mevcut değil. Sanırım çıkması zaman alacak.
Orjinal aksesuar cam yaklaşık 650 TL. Endurance windscreen diye geçiyor ve oldukça bombeli bir yapısı var. Kullanan olsa görüş alacağım ama sanmıyorum ki makyajlı kasayı alıp, sonra bu fiyata birisi alıp kullanıyor olsun.
Neticede bagaj ve rüzgar için 850 tl lik bir deneme, belki de başarı elde edeceğim.
Biraz uzun oldu ama yeni bir sürücü olarak, siz deneyimli kullanıcıların fikirleri önemli.