Arkadaşlar bu da benim yeni R25. Bir önceki kasadan daha çok beğendim ben açıkçası. Gerçekten seviye atlamış alet.
R25 icin on park kırımızı renk ampul ariyorum ve
Arka fren icin stop cakar arıyorum ama soket girişlerini ve ne marka nereden alıcağımi bilmiyorim yardimci olurmusunuz veya link atarsaniz sevinirim
Gençlik selam. benim zincirden hareket halindeyken vizoru açıp zincir tarafına kafamı döndüğüm de civcivcivcivciv ses geliyor korkutucu bir ses değil daha önce birkaç mt25 dede aynı sikintiyi gormustum zinciri mi en son yamalube lubricant ile yağlamistim 150-200km anca olmuştur. Yamalube lubricant dediğim motul gibi beyaz zincire özel bir yağ aynı sorunu yaşayan varmıdır şu sıralar kafama takıldı
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:04 ----------
Zincir ayarimda normal bu arada olması gerektiği gibi. Motorum 8 binde en son 3 binde zincir ayarı yapıldı lastik değişirken zincir ayarı doğru gözüküyor ama ayar yapmak gerekli midir?
2019 R25 için yan sanayi koruma takozu konusunda gelişme var mı? Orjinaline 1000 tl vermek çok mantıklı görünmüyor.
Acaba 1000 liralik iyi bir koruma sağlıyor mu?
yağ değişimi yapacağım 7100 koyucam sanırım. fakat 2.1 lt yağ alıyor deniyor.toplamda 3 adet 1 lt yağ mı almam lazım?yoksa 2 tane yeterli mi? birde yağ filtresini hangi marka önerirsiniz?
4lt alın bence ben öyle yaptım tek şişe
R25 stock eksozu sesli hale getirecek bir modifikasyon yapılamaz mı?
R25 orjinal eksozu çok yakışıklı ama stock olduğu için çok sessiz, trafikte farkedilmeme sıkıntısı var. Apaçiliğe kaçmayacak şekilde ses çıkmasını istiyorum. Akrapovic eksoz (karbon olmayan) yan sanayi gibi duruyor. Karbon olana bütçe yetmez. Stock eksozda kolayca oynama yapıalamaz mı? Hiç bi yerde bulamadım bunu.
Bir de arada kaynamasın diye tekrar soruyorum:
2019 R25 için yan sanayi koruma takozu konusunda gelişme var mı? Orjinaline 1000 tl vermek çok mantıklı görünmüyor.
Alttan delen birileri vardı vanalı
Orkidor61
Adı: Kemal 0546 416 86 00
R25 in bakımı için yağ filteside değişekce 2.1 lt gerekli
yağ filtresi değişmeden 2 lt yeterlidir
yağ filtreside değişecekse anlatıyorum
yağ filtresini yamaha marka almalısın yani orjinal alırsan sorunsuz olur parça numarasınıda vereyim ( 1WD-E3440-00 )
3 litre yağ almalısın
buda 1+1+1 şeklinde 3 kutu olacak
2 litresi motor için 100ml yağ filtresi için
R25 in yağ filtresinide değiştiğin zaman ve motorun yeni yağını koyacağın zaman yeni yağ filtresini takmadan önce yağ filtresinin içine 100ml yağ ekliyorsun ve emmesini bekliyorsun
sonra yağ filtresinin oringlerini hafif yağlayıp yağ filtresini güzelce takıyorsun (tork değerleri var yoksa abartmadan sık alüminyum bloğa zarar verebilirsin ve dişlere) sonra yağ tapasını takıyorsun
(burda yağ filtesi ve yağ tapasının sıkma torkları vardır elinde tork anahtarı varsa uygun torku istersen yazarım buraya eğer yoksa elinle çılgınlar gibi sıkmadan tatlı sıkı yapıp bırakmalısın)
ve motora yağ eklemeye başlıyorsun
tam 2 litre yağ dolduruyorsun yani 2 kutuyu boşaltman gerekecek
motosikleti çalıştır ve yağ lambasının sönmesini bekle söndükten sonra trip seçeneklerınden oil (yağ) yazan yere gel ve reset tuşuna basılı tutup oil trip kilometresini sıfırlaman lazım
hızlı yazdım eksik varsa yada sormak istediğin varsa sorabilirsin
resimleride bırakayım aklında fikir oluşşsun
ben hava filtresinide değişmiştim
en son elinde tek kalan 900ml yani yaklaşık 1 litre fazladan yağ kalacak onuda ister diğer bakıma sakla istersen 2500km (5000 kmde bir ortası) oluncna yağ tapasını aç 900ml yağ boşalt elindeki fazladan kutuyu motora doldur tapayı sık devam
900ml boşaltman için plastik saydam ölçülü beher denilen kaplar var onun ile nokta atışı güzelce boşaltabilirsin
yoksa mesela 1.3 litre bosaltırsan elinde fazladan yağ olmadığı için motosikleti sıkıntıya sokabilirsin
yani ne kadar yağ boşaltırsan o kadar eklemeden gerekiyor elindeki kalan kutudan
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:17 ----------
bu arada bu paylaştığım bilgiler yağ değişimi için faydalı olur diye konuya yazdım isteyen faydalanır
Güzel anlatmışsın 1.si filitresiz takmadan yağ tapmasını takmalısın
2.si 2500km yağın yarısını boşattıp yarısını kullanmak hiç akılllıca bir iş değiş bence Tofaş motorumu bu abi 2500km de yağ değiştiriyorsun 5000de değiş 900mli direk doldur yeni aldığın yağı sakla
Bende de MT-25 var. Servis kitapçığında 10000km'de bir yağ değişimi öneriyor. Keza Yamaha'nın bazı servisleri 5000km'de yağ filtresini değiştirmiyorlar. Direk 10000km'de değiştiriyorlar. Fazla oynamamak lazım. Biz çölde yaşamıyoruz yada avrupa'dan çok çok kötü bir ortamda. Distribütör bize iteliyor o kadar
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)