Alırım bi MAŞALLAH.
Çok uygun fiyatlı bir R25 buldum ve sırf fiyatı uygun olduğu için R25 aldım.
Piyasaya ilk çıktığında bir R25 almıştım. Yağ pompası arızası yüzünden motosikletten soğumama sebep olmuştu, aldığıma bin pişman olmuştum ama 2016 modellerde sorun giderildi denildiği için tereddüt ederek te olsa 2. R25 imi aldım.
Her an sorun çıkartcakmış gibi, makine elimde patlayacakmış gibi hislerle binsem de İnşaAllah sorun çıkarmaz da bu hislerim zamanla düzelir ��.
Aldıktan 3 gün sonra tiger egzos taktırdım bakalım keyifle binebilcek miyiz makineye.
Ben motorumu orjinal hali ile severek ve beğenerek kullanıyorum. Üzerine başka ürünler takip orj. bozma taraftarı değilim.
Masallah, hayirli olsun
Kazasiz belasiz insallah.
Motosiklette ekstra sadeligi cok bozulmadigi surece sorun degil bence. Bizim yakisiklida yaklasik 1500 liralik ekstra var 15-20 parca ama butunluk icinde yapildiginda gayet goze hos geliyor.
@sagamore45
Ben de orjinalciydim ilk motosikletime egzos taktırdıktan sonra trafikteki arabalar tarafından farkedilirliğin bir egzos sayesinde ne derece arttığını görünce şok oldum. O zamandan beri her motosikletime egzos takıyorum. Kafa oatlatmayacak bir ses veren egzos kullanmayı her motosikletliye tavsiye ederim.
Hatta kafa patlatsalar bile tavsiye ederim çünkü trafikteki göeünürlüğün ne denli arttığına şaşıracaksınız. Arabalar yol veriyor, önümden çekiliyor vs... Yola aniden atlayacak arabalar sesten dolayı tedirgin olup atlamıyorlar, sesin geldiği yeri arayıp sağlarını sollarını kontrol ediyorlar.
@Xavosa
Koruma takozu, siyah siperlik camı, rosso lastik takımı, elcik, spor manetler... Senin makinede görebildiğim ekstralar, dolu makine Depo yanlarında tank pad ( Stomp Grip) Yanlış görmediysem ön ve arka fren sıvısı kutularının üzeride mavi parça var görsellik için. Arkada katlanır plakalık olma ihtimali de yüksek...
Guncel bir yakit tuketimi verisi paylasiyim.Motoruma orjinal akrapovic slip on egzost taktim.Daha sonra yakit tuketimini sifirladim.Hem egzost bildigim kadariyla biraz arttiriyor yakit tuketimini hem de ben sesi duymak icin hep bastim,aldigimdan beri hic bu kadar agrasif kullanmamistim.160 KM sonunda ortalamam 4.4 full sehirici.6-7 litre yaktirmayi basaranlar nasil yaktiriyor anlamiyorum...
Yakıt ortalamasındaki değer eksik gösteriyor. Tahminim 100 km de ortalama 0,5 litre-yani yarım litre düşük gösteriyor.
190 km oldu.7 bin devri ara ara geçtim.80-100 km hızları arası acemi sürüşü ile ortalamam 3.8 litre.
Herkese iyi geceler 700 kmde 2017 R25im var geçen evden çıkmadan önce motoru biraz ısıttım bekleyerek, sonra 2 km mesafede bir yere gittim durdugumda gözüme çarptı ki yağ köpürüyor, şimdiye kadar motoru 1 kere yıkadım bugünde motora baktım yağ koyma yerideki vanadan su sızmış olamaz. bilen yaşayan arkadaş akıl verebilir mi servise gitmek istemiyorum ilgisizler uyuşuklar umursamıyorlar.
Yağın köpürmesi motosikletin sürekli kısa mesafelerde çalışmasıyla ilgilidir diye biliyorum.
Servise git bu sorunu belirt. Bir çare bulcaklarını sanmıyorum ama yine de git bi sor. Hiç yoktan için rahatlar.
Yok mu başka fikri tavsiyesi olan
Bende başlangıç motoru olarak beyaz 2017 r25 aldım ve aranıza katıldım, mavi renk zam geleceğinden kalmamıştı ve biraz gönülsüz almıştım beyazı ama alıştım, şimdi hoşuma gidiyor, umarım r25 tercih ettiğim için hata yapmamışımdır. İlk motor olunca kıyaslayacak motorda yok doğal olarak. Yer sorunum vardı, demirciye açılıp kapanabilen polyester çadırla kaplı bir garaj yaptırdım, 650 tl tuttu toplamda, yer sorunu olan arkadaş varsa fikir vermesi açısından foto paylaşabilirim, merak ettiğim tek şey motor çalışınca farın teki yanıyor, uzunları açınca diğeri yanıyor, herkestemi böyle yoksa bir hatamı var, cevaplarsanız sevinirim, herkese kazasız belasız keyifli sürüşler diliyorum..
Hayırlı olsun.Kazasız belasız kullanın.
İlk motor çok dikkat edin.Takoz taktırın çünkü düşürmem diyen nice koçyiğitler grenajlarının başında göz yaşı döktü.Ani fren yapmayınız,lastikleri en az10 dakika ısıtmadan çok hızlanmayın.Farlarınız çok doğru bir şekilde çalışıyor.Kısada tek uzunda çift yanar.
Garajı ve nasıl yapıldığını,ölçülerini verirseniz güzel olur.Faydalanır düşünenler.Tekrar hayırlı olsun
Motorun tek farı yanıyor hacım zaten, sellektörde ve uzunu yaktığında diğeri devreye giriyor. Kazasız belasız bu arada, bende başlangıç olarak 2017 r25 aldım 2000 km oldu motor daha yeni yeni açılıyor. Sitede otoparka koyuyorum bende motoru fakat kış için senin yaptığın sistem kıyak gider burada görselini atarsan buraya güzel olur bakalım bizde..
@RedCBR125 kazasız belasız kardeşim temiz duruyor makina. Egzosu taktırdıktan sonra istediğin sesi duyuyor musun tiger'dan, doyuruyor mu yani? Ayriyeten ne kadar oldu masraf?
Arkadaşlar Selamlar,
2015 yılından beri r25 sahibiyim. Servislerin ilgisizliğinin/seviyesizliğinin abartıldığını düşünüyordum. Fakat 2 yıldan fazla motorla zaman geçirince acı gerçekle yüzleşiyorsunuz. Herkese tavsiyem denemeye cesaretiniz yoksa/yapacağınız uygulamanın motorunuzu garanti kapsamından çıkaracağını düşünüyorsanız; en azından nasıl yapıldığını öğrenin. Ben bugüne kadar bu motorla ilgili öğrenmek isteyip internette bulamadığım bişeyle karşılaşmadım. Bugüne kadar üye olmadan takip ediyordum, artık üye olup daha aktif olmayı düşünüyorum. Herkese keyifli sohbetler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:29 ----------
%20 lik zam olayı ithalatçılara yansıyan kısmı. Onlarda yürürlüğe girmiş ama Yamaha Türkiye müşteriye ne zaman ne oranda yansıtır meçhul. Motoru yatırırsan da kullanmadan modeli eskiyor? Motosikleti kullanmadıktan sonra ona sahip olmanın ne anlamı var ki?
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:31 ----------
Bugüne kadar ilk kez duyuyorum. Ben rodajdan sonra (2500-3000 km civarı) 184 boy, 88 kg cüsseyle 184 görmüştüm.
Renklerini özlesemde bir yerden sonra gitmiyor
Merhaba arkadaşlar. 2 ay önce ben de 2. el 4.000 KM'de Gri R25 aldım. Aldığım kişi 1000 ve 3500'de bakım yaptırdığını söyledi. Ve kağıtlarını da verdi. Aldığımda yağ tertemizdi yani belliydi yeni yağ değişimi falan olduğu. Her neyse şimdi 6400 KM'de motorsiklet ve sağ alt tarafta yağ görünen şeffaf yerden bakınca yağın biraz azaldığını ve renginin siyahlaştığını görüyorum. Sesi de biraz değişti sanki. Yağı evde değiştirsem herhangi bir garanti dışı işlem olmuş olur mu? Bir ara yağ ve hava filtresini evde veya servis dışı bir yerde değiştirmek garantiyi etkilemeyecek deniyordu. Servis uzakta ve fazla para alıyor. Eski motorsikletimin yağını birçok defa değiştirdim ve nasıl yapılacağını biliyorum. Bir de hangi yağı kullanmalıyım? Ve hava filtresini değiştirmeye gerek var mı hemen? Daha 3000 KM falan oldu işte değiştireli.
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)