Arkadaşlar merhaba
1 hafta once aldım r25i fakat vites degistirme yerinin altinda iki tane kesik boru var. Bir tanesinde irc inner yaziyor. Bu durum normal mi?
Kesik cok nizami fakat anlam veremedm.
Herkese iyi günler
Herkese merhabalar. Ben bugün mt 25 modeli ile aranıza katıldım. Rodaj konusu forumda uzun uzun anlatılmış. Ama yabancı sitelerden birisinde adamın birisi dalgalı rodajdan bahsetmiş. 300 tane sıfır motor üzerinde farklı rodaj teknikleri kullanarak test yapmış. ve en iyi sonuçları dalgalı rodajla almış. Bilgisi ve tecrübesi olan varsa bilgilendirme açısından paylaşımların olumlu olacağını düşünüyorum.
Birde mt 25 yada r25 için orta sehpa arıyorum. ikiside birbirine uyuyordur diye düşünüyorum. Yardımcı olabilecek var mıdır acaba?
Bugun R25 imi sattim. 2800km vardi uzerinde. Guzel zaman gecirdim. Birbauru sey ogrendim. Egitimlere katildim. Simdi Diversion F e gectim. Yakinda ikisi arasindaki farklari yazarim. Benzer yorumlar ve video gormustum
Yani demek istiyorki rodajı uzun yolda sabit devirde yapma. İlk 500 km 7 bin deviri geçme diyorsa kitapçıkda o 7 bın devirin her devirini kullan dur kalk yavaşla hızlan. Ama bu değilki sürekli devir değiştirceksin tabıkı sabıt devırdede kullanıcaksın ama ole km lerce sabıt devırde rodaj tamamlanmaz. En iyisi rodajı şehiriçi trafıkde tamamlamak.
Havalar isindi ankaradaki arkadaslar bi toplanalim tanisalim gezelim . niye tek takiliyosunuz
Valla havalar bizi kandiriyor dostum.hafta başında baktığımda güneşli görünen hafta sonu , bugün değişti ve yağmur gösteriyor. Şöyle bi 15 20 R25 toplasip şehir turu yapsak efsane olur orası ayrı
Dostum eğer siyah yanlamasına kesik olan boruları diyor isen birisi benzin birisi yağ tahliye borusu ve bütün motorlarda olur. Birisi fazla olan benzini diğeri fazla olan yağı atıyor o borulardan.
Arkadaşlar 5 bin bakımında 7100 10-40 Motul koydurdum %100 sentetik yağ.
Koyduktan sonra usta bir daha 7100 alma yarı sentetik al, sonuçta bunlar 4 silindir makinalar için gibisinden bir yorum yaptı ve ben he hü diyip geçiştirdim.
Fakat 1 hafta felan geçti ve 170 lere çok rahat hızlanan motor sanki düzlükte daha yavaş hızlanıyor gibi geldi ve son sürati biraz azaldı gibi geliyor.
Fakat ilginçtir ki yakıtı cizdden düştü. Şöyle ki 5 bin bakımına kadar sabit 140 ile giderken 5 litre civarı anlık tüketim gösteren motor aynı yolda bugün 140-145 ile giderken 3.5 L anlık tüketim yazıyordu. Yani son hız ve torkun düştüğüne mi üzileyim yoksa benzin in bu kadar düşmesine mi sevineyim bilemedim.
Arkadaşta 2015 model r25 var ve düzlükte normalde onun motorunu geçebiliyordum(benimki 2016 model) fakat 5 bin bakımından sonra başa baş gitmeye başladık.
Bu duruma yorumlarınız ne olur?
Sizce geri 5100 10-40 Motula döneyim mi yoksa böyle devam mı?
Aynen efsane olur vallahi . bi whatsapp grubu falan kursak ankaradaki arkadaslar numaralarini atsa. Cunku ankara da baya var hergun gormeye basladim bu aralar
Baya var...Ankara R25 diye bi topic açıp orada toplaşabiliriz...
motorumu az önce 1000 bakımına soktum bakım 150 tl tuttu 10w40 yamalube full sentetik yağ ve yağ filtresi değişti.Zincir ayarı ve debriyaj ayarı yapıldı.Serviste bizzat yakından r25'in bütün motor aksamını gördüm kitlemiş motoru parçalamışlar yağ pompası kırmış usta çok zorluyan lastik yakan adamların motorlarında oluyor dedi yağ pompasını görseniz motoru zorlamassınız.
Dostlar bende r25 almayı dusunuyorum fakat şu problem kafama takılıyor ve korkutuyor yağ pompası sorunu çok çıkmaya başladı kronikmi yoksa gerçekten kullanıcı faktörümü bunu net bilen biri varmı
Servisteki usta fabrika problemi oldugunu söyledi ama ayrıca motoru çok zorluyanlar lastik yakanlar kırıyor pompayı dedi. Gerçi sorun kronik olsa motorlar geri çagrılırdı sürekli garantiden motorlar degisiyor yamaha türkiye bu işe çözüm arardı
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:34 ----------
Yabancı forumda gördüm ayrıntılı çekmişler pompa dişlisini kırmış
https://macantua.com/2016/05/31/gear-oil-pump-yamaha-yzf-r25-rompal/
Arkadaşlar R25 almayı düşünüyorum ancak boyum 1.93 ve 100 kg civarındayım. Motor üstünde rahat edebilir miyim? Komik bir görüntü oluşur mu? Benim gibi cüsseli olup R25 kullanan arkadaşlar veya kullanan arkadaşları olanlar bilgilendirebilir mi? Motoru dışarda çok gördüm ancak gidip üstüne hiç oturmadım. Yakın zamanda gitmeyi düşünüyorum ancak duran motora otururken duruş ile sürerken arasında uçurum var.
Ben 5000 km R25 kullandım. 250 cc makinada lastik yakmak ta neymiş. Anlam veremedim açıkçası. Zorlamak ise ilk bakimdan sonra depo fulleyip 1 saat 40 dakikada canakkaleye girdim. 260 km yolu sürekli duble gaz ile gittim. Motorda 193 km h hızı gördüm. En ufak bir sıkıntı ile karşılaşmadım.
merhaba arkadaşlar.
Bende mat griye kapora yatırıp bekleyen yeni r25 ci olarak arınıza katılmak üzereyim(ilk motorum). Neredeyse bütün sayfaları okudum ama aklıma bişey takıldı, ücretli yollardan geçerken hgs-ogs olayını nasıl hallediyorsunuz.
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)