Yamaha YZF-R25 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
12 Nisan 2016, 18:41
Reklamlar
-
12 Nisan 2016, 18:47
Haftaya kredi çekiyorum yinede bugün aradım yazıldım sıraya mat gri r25 için adam en erken 1 aya sıra gelir dedi :D
-
12 Nisan 2016, 20:26
Ahmetsusamaz adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar iyi forumlar,
Benim bi sorum olacaktı belki 100kere sorulmuş cevaplanmış bir konu olabilir ama,
Kısmetse bu hafta içinde R25i bayiiden teslim alacağım. Aklıma takılan tek şey lastikler, Evet IRC belkide kötü herkesin dediği gibi (deneme fırsatım olmadı), ama ısındığında idare edilebilecek bir lastik midir?
Yoksa derhal değiştirmeli miyim?
Uçan kaçan deli viraj yapan biri değilim sadece hafif yatmalarda (sıcakken) ve fren konusunda üzer mi sıkıntı cıkarır mı sizce ?
[ 7-8 ay sonra yurt dışına çıkacağım için motoru tam kullanamadan satacağım o yüzden lastik değiştirmek istemiyorum pek]
Bu konuda bilgisi tecrübesi olan arkadaş cevap yorum yapabilirse sevinirim..
Ben motosikletimi 5 bin km de aldım kötü diye hemen lastik değişmeye kalktım ancak tanıdığım lastikçim; En azından 10 bin olmasını bekle öyle gel dedi şimdi 6 bindeyim,4 bin daha devam dikkatli dikkatli...
Sym Joyride 200 ,Peugeot satalis 250 ,Ybr125 ,Suzuki Bandit 600, Yzf-r25...
-
12 Nisan 2016, 21:46
!Lk£® adlı üyeden alıntı
lastik konusundaki şahsi düşüncem, hiçbirimiz her gün sağda solda viraj yapmıyoruz, şehir kullanıcılarıyız.pilot street tarzı orta lastikler daha uygun olur diye düşünüyorum.
Bu rosso yorumum.
İllaki değiştirmek isteyip ikilemde kalanlar için ise en kötü 1 sezon geçirilmesi kanaatindeyim.
Nedeni ise, irc eski motorum cbr125 de hakikaten çok kötüydü, fakat bunda sınırları aşırı derecede zorlamadığınız sürece her türlü kullanıma gelir.
-
12 Nisan 2016, 22:15
25bin kullanırsınız ircleri zorlarsanız 30 olur ardından degısım gerekır
25de degısmıstım ben
-
12 Nisan 2016, 22:55
brooklynnn adlı üyeden alıntı
25bin kullanırsınız ircleri zorlarsanız 30 olur ardından degısım gerekır
25de degısmıstım ben
Bende irc'leri değişmeden teslim alacağım sanırım.Diz değdirmeyecem.Max hızım 90 olur.Benim için önemli olan sollamalarda ani hızlanma
-
12 Nisan 2016, 23:33
Bencee İrc yi test etmeden lastik değiştirmeyin. Yoksa bilmeden kötü bileceksiniz, en azından ilk bakıma kadar deneyin...
-
13 Nisan 2016, 00:18
Ben son noktaya kadar yatiyordum irc Ile. Dikkate bagli birazda
-
13 Nisan 2016, 07:25
Ahmetsusamaz adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar iyi forumlar,
Benim bi sorum olacaktı belki 100kere sorulmuş cevaplanmış bir konu olabilir ama,
Kısmetse bu hafta içinde R25i bayiiden teslim alacağım. Aklıma takılan tek şey lastikler, Evet IRC belkide kötü herkesin dediği gibi (deneme fırsatım olmadı), ama ısındığında idare edilebilecek bir lastik midir?
Yoksa derhal değiştirmeli miyim?
Uçan kaçan deli viraj yapan biri değilim sadece hafif yatmalarda (sıcakken) ve fren konusunda üzer mi sıkıntı cıkarır mı sizce ?
[ 7-8 ay sonra yurt dışına çıkacağım için motoru tam kullanamadan satacağım o yüzden lastik değiştirmek istemiyorum pek]
Bu konuda bilgisi tecrübesi olan arkadaş cevap yorum yapabilirse sevinirim..
Dediğin gibi arkadaşım forumu nekadar omudun bilmiyorum ama aynı konu üzerine defalarca yazıldı. Irc ile kullananlar da var imkani olup hic kullanmadan degistirenlerde. Dikkatli kullanmak gerekir. Herkezin kendine gore farkli fikri var. Bu hafta aliyormusun motorunu hayirli olsun kardes Allah kazasiz belasiz kullanmak nasip etsin. İnkanin varsa 700-900 arasi daha para ver degistir. Yoksa kullan sana göre iyi veya kötü gelebilir ona göre hareket edersin.
-
13 Nisan 2016, 08:57
Ben 1 yıldır IRC lastik kullanıyorum, gayet memnunum, denildiği kadar kötü olduğunu düşünmüyorum, çok agresif kullanıp keskin viraj yapmayan biriyseniz bence IRC de kalabilirsiniz, En iyi lastiğin sizi kötü bir durumdan kurtarma ihtimali artı olarak en fazla %10 dur, kalan %90 nı sizin bilgi, tecrübe ve refleksinize bağlıdır. O yüzden önceliğimizi lastiklerden ziyade eğitime vermek iyidir. Paranız varsa her ikisini yapmak tabi ki daha iyidir
-
13 Nisan 2016, 10:15
irc kral ya ben 8 binde ırc leri 3 binde rosso ları değiştirdim.
-
13 Nisan 2016, 10:56
Bizde sanki herkes bi o yana bir bu yana yatıyor gibi ne güzel demiş arkadas, %10 lastik %90 senin, bu kadar konusuyosunuz lastiği degistiren virajlara bir giriyor soluğu karşı seritte alıyor, rossolarda kol bacak yok yani kullanmasini bilmeyen adam ne takarsan tak düşer kalkar kaydırır, lastiklere bu kadar görev yuklemeyin bence
-
13 Nisan 2016, 11:24
İrc lastiklerle 15bin yaptım.
Bi 15 daha gidecek gibi duruyor
Arkadaşların dediği gibi kuru zeminde ve lastikler sıcakken oldukça tatminkar.
Rosso alıpta bu lastik süper yol tutuyomuş diye viraja yatarsanız sonu hüsran olabilir.
Rossoyu ilahlaştırmış herkes nedense. İllaki bi fark vardır ama öyle bi izlenim varki çoğu kişide
Rosso asla kaymaz. Gir viraja ak git
-
13 Nisan 2016, 19:42
An itibari ile aranıza kırmızıyla katıldım.Kazasız belasız kullanırız inşallah.
-
14 Nisan 2016, 13:33
Hayırlı olsun hocam. Kazasiz belasiz surusler dilerim.
-
14 Nisan 2016, 18:34
Herkese meraba arkadaşlar. Benimde değişik bi sorum olucak. İlk paragraf tecrübelerim 2. side sorum ;
2 yıl önce 2004 model 600 rr ve 4 yıl önce sıfır km hyo da dahil olmak üzere 10 dan fazla motor kullandım (alıp sattım). Son motorum bajaj pulsar 200 ns idi. Sıfır almıştım ve hayatımda kullandığım en sorunsuz motordu. Motor redlina girmeden tam sınırda 134-136 km hızlarda gidiyo ve ben İstanbuldan Ankaraya yolun düz kısımlarında hep 130-136 hızla gidip geldim. Saatlerce... ve her zaman da motoru bu şekilde kullandım, zaten kendi son hızına tek nefeste cıkıyodu cok ilginç bir şekilde. 17,5 bin km boyunca kullandım ve bu gün sattım.
Kullandığım hyoların hepsinde ise şöyle bir sorun vardı (bir tanesi sıfır olmak üzere 3 farklı motor) Motor 180 basıyo ama 150 ye bile yırtınarak zorlana zorlana cıkıyodu, yani 140 tan sonra resmen 1 - 1 artıyodu hız, ve o hızlarda motoru sürerken icim rahat etmiyodu, resmen zorlanıyodu alet ve klasik krank korkusu...
Sorum ise şu, özellikle uzun yolda kullanan arkadaşlar;
Düz yolda motorun zorlanmadan kitlenip gidebileceği hızlar kaçla kaç arasıdır ? Uzul yol da 160-165 gibi hızlara kitleyip giden var mı ? motor bunu kaldırır mı ?
Biraz uzattım galiba, kusuruma bakmayın.
-
14 Nisan 2016, 18:58
Bugün motorda ikinci günüm.Problem var sanki
Işıklarda durduktan sonra vites küçülteyim dedim.Küçültemedim.Vites ekranında hiçbir şey görünmüyor.Anca debriyaja basılı tutup ileri itekleyince zorla geçti.Bir kaç defa daha oldu.Sizde de oldu mu bu durum? Genelde ışığa gelene kadar bire düşmüş oluyorum ama bir kaç defa böyle olunca canımı sıktı.
-
14 Nisan 2016, 19:58
onursonat adlı üyeden alıntı
Öncelikle hayırlı olsun,allah kaza bela vermesin.Bende rosso aldım muhtemelen yarın elimde olacak nerde taktırıyim diye düşünüyorum?sen nerde taktırdın istanbuldasın sanırım.
Yada anadolu yakasında önereceğiniz moto lastik ile uğraşan bir yer varsa önerilerinizi alırım...
Teşekkür ederim, ben Kadıköy Hasanpaşada Zenn Motosiklet'ten aldım ve aldığım yere taktırdım sen de dışardan alıp ücreti karlığı taktırabilirsin lastiğini orada.
-
14 Nisan 2016, 20:05
Keoma adlı üyeden alıntı
Bugün motorda ikinci günüm.Problem var sanki
Işıklarda durduktan sonra vites küçülteyim dedim.Küçültemedim.Vites ekranında hiçbir şey görünmüyor.Anca debriyaja basılı tutup ileri itekleyince zorla geçti.Bir kaç defa daha oldu.Sizde de oldu mu bu durum? Genelde ışığa gelene kadar bire düşmüş oluyorum ama bir kaç defa böyle olunca canımı sıktı.
vites ekranda gözükmediğinde hafif debriyajı bırakır gibi yap o zaman vites geçip ekrana geliyor vites numarası. zararı oluyor mu bilmiyorum. bilen cevaplasın
-
14 Nisan 2016, 20:11
semihbalcioglu adlı üyeden alıntı
vites ekranda gözükmediğinde hafif debriyajı bırakır gibi yap o zaman vites geçip ekrana geliyor vites numarası. zararı oluyor mu bilmiyorum. bilen cevaplasın
Çok sağol.Bir çok kullanıcıda böyleymiş.Yani yarım debriyaj yapınca vites oturuyormuş.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)