Kask olarak arailerin kalıbı biraz farklı denemeden almayın. Ben bell m5x kullanıyorum. Çok rahat ve güzel bir kask.
Şu motorun füme rengi yada mat siyahını çıkarmayacaklarmı iki renge kaldık.
Selamlar, foruma yeni katıldım. Ehliyetimi yeni aldım. İlk motorum olucak. Motor henüz alınmadı maddi durumlardan kaynaklı bahar gibi alınıcak. Büyük bir ihtimalle R25 olucak. Renk ise düşünmeden siyah Kaskım ve eldivenim hazır. Diğer korumalar sırayla alınıcak. Şimdiden ufak tefek aksesuarlara başlıyım diyorum. Far ampülü, park ampülü, füme cam gibi işlere girişeceğim
Süper görünüyor, hayırlı olsun, maşallah. Tekeriniz düz bassın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:04 ----------
Ekipmanlarım tam sayılır, kaskım eldivenim var. Mont ve dizlik eksik şu anda dizlik zaten çok pahalı olmadığı için saymıyorum bile.
Kaskım Arai Access 2
Eldicen Dainese eldiven
Motor olarak karar verdim %99 R25 olucak.
Arkadaşlar, kızanlar, küsenler olacak ama demeden edemeyeceğim. Yeni motora başlayacak arkadaşlar, illa R25 le başlayacağım diye diretmeyin.
Tavsiyem şudur ki; efendi efendi 125-150cc bir motor alın, önce sürmeyi bunlarla öğrenin. Hiç motor kullanmamış adamlar R25 alıyor, sağa sola patlatıyor, birde kazadan sonra diyorlar ki motor grenajları çok dandik, kaza yaptım parçalandı...
Araba mı bu her yanı demir olsun? Plastik gülüm plastik o grenaj. Demir/Çelik yamulur, sert plastik çatlar/parçalanır. Bu kadar basit.
Yeni başlayana çok uygun bir motor değil R25. Performansı yüzünden demiyorum sadece bunu. Yeni başlayan adam bazı şeyleri deneyecek, motoru sürmeyi öğrenecek, yeri gelecek stop ettirecek, yeri gelecek teker kitleyip kayacak, yeri gelecek dönüş manevrası yaparken ön freni sıkıp motoru devirecek. En ufak kazanızda yan grenajın çizilecek veya kırılacak. Anında 1000TL lik olacaksın. Maddi gücün yoksa, yemenden içmenden artırıp alıyorsan bunları göz önüne alın arkadaşım.
Forumda o kadar garip şeyler okudum ki bugüne kadar:
-Yok efendim motor hareket ederken zincirden hafif ses geliyor normal mi? (tüm zincirli motorlarda var o ses güzel insan)
-Egzozdan pat pat sesi geliyor, sorun mu var? (motoru kompresyona sokmuş deli gibi, farkında değil, motor kompresyonu ne onuda bilmiyor zaten..)
-Vites geçişleri sorunlu, vites düşüremiyorum rahat. (5. vitesde giderken fren yapıp durmuş, durduğu yerde 5den 1e atmaya çalışıyor...)
-Fren pedalı ufak rahat basamıyorum, sorun mu var? ( araba freniyle karıştırdı herhalde )
vs vs...
Yeniden diyorum ki R25, motosiklet öğrenmeye başlamak için en uygun motor değil. Bu size bir abi tavsiyesidir. Düşük cc çok daha fazla hata affeder, devirdiğinizde masraf çıkarmaz, bazı şeyleri daha rahat deneyeceğiniz için çok daha hızlı sürüş teknikleriniz gelişir.
Benim param çok, illa R25 olacak diyenler de buyursun alsın, kendi fikri, kendi yaşamı, saydı duyarım...
Aldığımda ilk iş camı füme yapacağım, takoz takacağım, ampüller değişecek led ampül takmayı düşünüyorum Photon led ampül var onlardan, parklarda led olunca ilk etapta tadından yenmez. Tabi onlardan önce bir seramik boya koruma yapılıcak.
Merhaba arkadaşlar. R25 veya MT25 almayı düşünüyorum. Merak etiğim konu r25de kronik bir sorun var mı ? Birde basarsan çok basmazsan az yakıyor deniliyor. Bu konuda en az ve çok kaç lt. yakıyor belirtebilir misiniz ? Teşekkür ederim şimdiden
Tum motorlar basardaniz çok basmazsaniz az takar, ekipmanim tam arai kaskin var ise hani pantolon? Hani bot ? Ayagina acimiyomusun arkadasim?
5 parça ekipmandan sadece 1 tanesini almışsınız, ekipmanınız Nasıl tam sayılıyor anlamadım. Neyse onu geçelim...
R25 gibi bir motor (hatta herhangi bir ss) dizlik ile sürülmez. 1 ncisi o dizlik güvenli olmaz. Dizlik seni darbeden kısmen korur, sürüklenmeden korumaz. İkincisi o dizlik motoru haritaya çevirir, çizik içinde kalır motor.
Dizlik veya pantolunu ve montumun eksik olduğunu ve tamamlayacağımı bir kaç mesaj önce söyledim zaten. Kii zaten motordan önce onları tamamlıyacağım onlar olmadan motora binmem zaten.
Arkadaşla bende R25 alacağım (tabi öncesinde YBR 125 de öğrenip kendimi hazır hissettiğimde. Ancak şu kask mevzusunu bir türlü çözemedim. Maksimm 1200 civarı verebilirim kaska, incelediğim kadarıyla bu fiyata ortalamanın üstü güvenli bir kask bulunabiliyor. Bu motorlada fiziksel görünüş yönünden uyumlu bir kask önerebilirmisiniz.
1200TL ye çok iyi bir kask alabilirsin merak etme bütçen çok iyi. Kaskın motor rengine uyumuna çok takılma, marka ve model daha önemli. Çünkü 1-2 yıl sonra motoru satarsın başka renk motor alırsın ama kask seninle kalır. (Her yeni motorla yeni kask almayacaksan eğer)
Her renge uyumlu olması için düz siyah renk veya siyah üzerine sade desenli bir kask alabilirsin. Gayet şık durur. Yada (benim de yaptığım gibi) motoru unut ve desen tasarımı en çok hoşuna giden kaskı al.
Nekadar renkli, canlı tasarımlı kask alırsan trafikte okadar görünür olursun. Buda bir avantajdır, unutma. Düz siyah kıyafet ve simsiyah bir kask karizmatik durabilir ancak dikkat çekici ekipmanlar farkedilebilirlik olarak çok daha avantajlıdır.
Aklıma gelen modeller ise AGV K-5 , Shoei XR 1100 , Shark Speed R, Marushin 999 RS.
Bu modeller çoğunlukla tavsiye edilen ve senin fiyat aralığına uygun olanlar.
Bu modellerden mutlaka deneyerek kafana en uygun olanı almanı öneririm.
Teşekkür ediyorum doğru söylüyorsunuz motor değişir renkte her renge uyumlu olanı almak mantıklı. Aklımda bir model var Shark Explore-r, çok yönlü bir kask ama sanki bu çok yönünden dolayı malzeme biraz o fiyata göre zayıf kalmış. Ayrıca sadece gözlüklü şekliyle sanırım R25 e güzel gitmez.
Şu an bu konu içerisinde 14 kullanıcı var. (0 üye ve 14 misafir)