Yamaha YZF-R25 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
09 Eylül 2015, 15:51
YouSuffer adlı üyeden alıntı
en az yakan 600cc 4 silindir sahibiyim ben, 5 litre aşağısına uzun yolda dusersınız anca. Çok fazla basan r25 ile 4.5 litre yaktım ben gayet yeterli bi yakıt
Kardeşim senin makinede 4silindirlilerin en az yakanı yani diğer motorlarda bu kadar az yakmaz ki hangi motor olursa olsun canını alacak şekilde basarsan oda depodaki benzini içer. Bizim millet bir acaip hem basayım hem içmesin. Ozaman binme kardeşim yada motoru üzmeden gazla. Şehir içi motor hararet manyağı oluyor. Yerinde gazlayan 4-4,5 yakar dip gaz giden 5ten aşağı düşmez makinelerin canına okumayın şehir içi bari yormayın makineleri
Reklamlar
-
09 Eylül 2015, 20:47
R25 tecrübelerimi paylaşayım, eğer halen daha alıp almamakta tereddüt eden varsa belki yardımcı olur.
Bir arkadaşım için 2015 model, 4bin kilometrede, sıfır çizik, tamamen orjinal şekilde 14.000'e aldık. Çanakkale'den İstanbul'a götürdüm. 350 kilometre uzun yol yaptım. Sonra motoru sahibine ulaştırdım ve 200 kilometre de istanbul içinde beraber gezmedik yer bırakmadık.
Motor kullanış olarak acayip rahat. Daha önceden Gt250R, 600f, 1000rr kullanmış biri olarak oturuş pozisyonu gerçekten çok rahat. Tabi bu oturuş pozisyonunun dezavantajı aşırı rüzgar alması. Eğilecek yerde olmadığı için yüksek süratler çok rahatsız edici.
Daha önce yollarda gördüğüm r25'ler hep gazlayarak gidiyordu, nedenini üzerine binince anladım. Güzel gazlanıyor İstanbul'da da 4-5 sefer r25'e denk geldim. Onlarda tapagaz gidiyordu :D
Motoru istanbul'a götürünce hemen diablo rosso2 ve koruma takozu taktırdık. Şehir içinde o kadar gezme sebebimde lastiklerin rodajını yapmaktı. Yeni sahibini riske atmamak için.
Fren konusu beni şaşırttı. Ön fren yeterince iyi değil ama arka fren sanki kombine şeklinde çalışıyor. İstanbul trafiğinde %70 arka, %30 ön fren şeklinde kullandım (normalde otoriteler tam tersi oranları söyler ama bu motoru için böyle olmalı)
Aynalar tam bir facia. Korumalı montla veya arkanızda artçı varken arkayı görmeniz imkansız. Sürekli olarak eğilip, bükülüp aynalara bakmanız gerekiyor.
Selesi uzun yolda popoyu ağrıtıyor. Bana göre (1.85 boy, 98 kilo) biraz dar ve sürekli olarak öne kaydırma eğilimi var. Kendimi arkaya yaslıyorum, aşağı kaydırıyor gibi.
Kısa far güzel aydınlatmıyor ve karşıdan aşırı göz alıyor. 1000RR'da hep uzunlar yanık giderim, selektör yapan nadir olur. Bunda kısalarla giderken selektör yapıyorlar (tabi artçının da etkisi var.)
Vites göstergesi, redline ışığı güzel ayrıntılar. Motor ısınınca bazen 1'e geçiş yapılmıyor. Motoru az oynatıp geçiriliyor. Bu normal bir durum.
Yakıt olarak çıkmadan sıfırladım, uzun yolda 4.5 civarıydı, en son bıraktığımda ise 4.2 litreye düşmüştü. Ortalama sürüş hızım 110-130.
Yani 250 kilometre uzun yolda 11 litre benzin aldım. Yakıt bu haliyle yüksek geldi. Aynı hızlarda 1000RR ile gelsem maksimum 5.5 litre yakıyor.
Titreşim aşırı değil ama yinede var. Özellikle artçı daha çok titriyor.
İstanbul trafiğinde acayip rahat ettim. Ara ara fan açtığı zamanlarda oldu. Ama hararet göstergesi kıpırdamadı hiç.
Bence güzel motor, fiyatı aşırı artmasaydı çok çok daha fazla satacak kadar kaliteli ve yakışıklı bir motor... Alanlara hayırlı olsun, kazasız belasız kullansınlar.
-
09 Eylül 2015, 20:58
--------------------------------------
Bende sığar iki cihân ben bu cihâna sığmazam.
-
09 Eylül 2015, 21:51
100ml ipone zincir yağı aldım kaç posta yeter bu acaba bana?
-
10 Eylül 2015, 01:26
Haftasonu İstanbul da olacağım , bu motoru test edebileceğim,test sürüşü yapabileceğim bir yer var mıdır? R6 sı olan arkadaşım uzak dur seni kesmez bu diyor. İlk motorum değil,yeni başlamıyorum. Boy 1.85 , kilo 75 . Bundan önceki motorlarım Regal Raptor dd250 - Kymco Agility - Hyosung Karion - Honda cbr 125 - Ducati Hypermotard 796 ... R25 / Suzuki Drz 400 sm / klx 250 ve ninja 250 R arasında kararsız kaldım. Seri , uzun yol kabiliyeti olan , eğlenceli bir makine arıyorum.
-
10 Eylül 2015, 01:42
buraxdj adlı üyeden alıntı
... R25 / Suzuki Drz 400 sm / klx 250 ve ninja 250 R arasında kararsız kaldım. Seri , uzun yol kabiliyeti olan , eğlenceli bir makine arıyorum.
Çok şey arasında kararsız kalmışsınız tıpkı benim gibi ,
Hepsi ayrı bir dal bana kalırsa hiç biri kesmez sizi.
En tork manyağı Drz400 sm uzun yola gelmez ama eğlencenin dibine vurursunuz. Temiz bulursanız alın ben bulamadım.
Klx 250 yine aynı zevki şehir içinde alırsınız ama ne son hız motorudur ne de viraj motorudur.
r25 ve eski kasa Ninja250r arasında kaldıysanız ninja performans olarak geride kalmaz r25'e 14bin TL vermem diyorsanız forumdan bir abimiz ilk sahibi satıyordu.
Yine söylüyorum hiç biri kesmeyecek malesef
--------------------------------------
Bende sığar iki cihân ben bu cihâna sığmazam.
-
10 Eylül 2015, 02:07
600 lük kadar benzin içmiş 4,5 litre nedir yav
-
10 Eylül 2015, 11:24
Ferhat ben zaten devirli kullanarak 4,4 yakıyordum. 5 5,5 litre yaktıranda sıkıntı var o motor 150 160 danm aşağı düşmese 100 km boyunca anca 5 litre yakar. Performansı verıyor sonucta 4 4,5 normal yakıt bu motor için
-
10 Eylül 2015, 14:31
Arkadaslar motorumu alali yaklasik 1 hafta oldu 300 km de bir yaglama islemi yapmaya calisiyorum ve sadece 1 kere yaptim bunuda temizlemeden yapmak durumunda kaldim simdi sorum su olucak zincir temizlemek icin ne tavsiye edersiniz ? Kullandığım yağ motul c2 simdiden Teşekkürler tavsiyeleriniz icin
-
10 Eylül 2015, 15:13
oguzyamann adlı üyeden alıntı
Arkadaslar motorumu alali yaklasik 1 hafta oldu 300 km de bir yaglama islemi yapmaya calisiyorum ve sadece 1 kere yaptim bunuda temizlemeden yapmak durumunda kaldim simdi sorum su olucak zincir temizlemek icin ne tavsiye edersiniz ? Kullandığım yağ motul c2 simdiden Teşekkürler tavsiyeleriniz icin
Gaz İle veya Motulun zincir temizleme spreyi ile yapabilirsin. Fırça ile o-ringlerin zincirlerin arasınıda temizlemeyi unutma. Zinciri temizledikten sonra tazyikli su ile iyice yıka sonra yağla
Tugay Boruzan. Çanakkale'den Selamlar.
-
10 Eylül 2015, 19:22
Oguzyamann kardes 0 mi aldin ?? Bende istiyorum acill:((
-
10 Eylül 2015, 21:25
Ben R25'i ikinci motorum olarak kullanıyorum. Ara sıra Denizli'ye gelirim İzmir'den. Bundan 2-3 hafta önce Denizli Yamaha Bayisine girdim ve siyah aldım. Oraya da bir sorun isterseniz belki ellerinde vardır. Ya da benim şansım yaver gitti.
-
11 Eylül 2015, 10:05
-
11 Eylül 2015, 11:55
[QUOTE=enxdesign;3721345] ... Motoru istanbul'a götürünce hemen diablo rosso2 ve koruma takozu taktırdık. Şehir içinde o kadar gezme sebebimde lastiklerin rodajını yapmaktı. Yeni sahibini riske atmamak için...
Dostum fotolarda takozları göremedim, ne marka ve nerden aldınız?
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:53 ----------
enxdesign adlı üyeden alıntı
...Motoru istanbul'a götürünce hemen diablo rosso2 ve koruma takozu taktırdık. Şehir içinde o kadar gezme sebebimde lastiklerin rodajını yapmaktı. Yeni sahibini riske atmamak için...
-
11 Eylül 2015, 13:17
Eni marka 10w60 moto gp de kullanılan full sentetik yağdan aldım. Satıcı tavsiye etti bnde denemek amaçlı aldım. Sizce 10w60 olması sorun teşkil edermi. Ne dersiniz?
-
11 Eylül 2015, 15:48
B-king adlı üyeden alıntı
Taktırdıktan sonra fotoğraf çekmemişim hiç. Yamaha Ümraniye servisinden 120 liraya aldım, taktırması dahil. Siyah renkte, kapaksız. Şasedeki vidayı çıkartıp aynı yere takılanlardan.
-
12 Eylül 2015, 07:42
Sevkiyat başladı arkadaslar dün ben düzce dadaştan motorumu aldim Allah izn verirse bugün boluya getirecegim.
-
12 Eylül 2015, 08:20
Umut kardes hadi hayirli olsun sevindim darisi benim basima inşallah... İsim yazdirmismiydin ,bide iskonto yapiyomu yamahalar :( Kazasiz belazsiz surmen dilegiyle tekerin duz bassin
-
12 Eylül 2015, 12:32
Arkadaşlar Yamaha Anadolu'da 3 tane satılık R25 var haberiniz olsun
-
12 Eylül 2015, 14:42
İzmir kızılkayalar dan aradılar siparişim gelmiş 4 te almaya gidicem.fakat uygunluk belgesi alınmadı fatura kesemem dedi uygunluk belgesi nedir
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)