Tvs apache ile michelin kullanıyordum, lastikler aynı takım olmamasına rağmen (ön pilot road arka pilot street' di sanırım) performansından çok memnundum. Özellikle yağmurlu havada motoru yatırıp viraj alıyordum michelinlerin ıslak hava performansı muazzam. Rosso 2 ise bambaşka bi lastik bi kere %100 pist lastiği kimse malına bok kondurmak istemiyor ama o kondurmak istemeyen arkadaşlara yahu bi lastiğinin fotoğrafını macro çekim yapıp buraya koyar mısın de sonra otur lastiğin haline ağla. Yüzlerce çizik dolu yolda çakıl görse lastik çiziliyor çünkü çok yumuşak hamuru. Sakız kıvamına geliyor ısınınca ama bu piste çıkmazsanız hiç bir işe yaramıyor.
Şöyle örnek vereyim sürekli evime gittiğim yolda akşam üstü güneş batmaya yakın ışığı yola vuruyor, bu yol o zaman bildiğin ayna gibi parlıyor klasik istanbul asfaltı mermer gibi bundan bi ay önce ışıklarda erkeklik yaptım motorumun gazına gelip kalkışta zıbam diye yapıştırdım sonra bi frenlemeye gireyim dedim ön arka sıkmaya başladım ufak ufak (ki frenlemelerimin güzel olduğunu gis akademide ki hocalardan duymuştum cidden kıvamında iyi fren yaparım limon sıkar gibi) arkadaş oda ne arka teker başladı sekiz çizmeye çektim ayağımı yine ufacık dokundurdum haydeee yine kitledi. O yolun sonunda ki virajdan bi geçişim var, karşıdan gelen kamyonetle göz göze gelişim var korkulu rüya. Ertesi gün aynı yola gittim aklımda kaldı içime dert oldu bu defa ön frene bastım sana yalansız abartısız söylüyorum ön teker kitlendi ve sanki yerler buzmuş gibi yarım metre kaydı, tekrar ettim yine kitledi yine kaydı. Allah' tan motor dengeli yoksa direk lowside yemiştim.
Bu lastikler bizim ülkemizin yollarına gelmiyor çünkü asfaltımız eski, kireç taşından yapılma, beş para etmez, sen bu yolda bu lastikle frene dokunur dokunmaz direk tekeri kitleteceksen ne anlamı var o zaman almanın? Yeni asfalt dökülen yollarda abanıyorum frenlere kitlemiyor muhteşem tutuşu deli ama kötü yolda ofsayt.
Şimdi diyen olacaktır kardeşim eski motorun 150 cc yeni motorun 250 cc sırf bu bile farktır iki lastik arasında diye ama bi insana yaşattıkları vardır lastiğin. Tvs' nin irc lastikleriyle bi yağmurlu havada ehliyet almaya gidişim vardı yemin ediyorum o gün arkama bi ateist otursa imam olarak inerdi
Yine aynı şekil R25' te irc' ler varken minibüsçüye kızıp rami de bi gaza asılışım vardı motorla bildiğin düz yolda drift yaptım
Sonuçta rosso 2 irc gibi berbattır demiyorum arada bariz fark var fakat michelin bence rosso 2' ye göre daha iyi, en azından 5000 km boyunca michelinlerle hiç bi sorun yaşamazken rosso 2' leri taktıktan bi gün sonra iç yama attıracak kadar geniş bi yarık vardı (cam girmiş sanırım) 2 hafta sonra da fitil attıracak delik vardı, hala fitille geziyorum, lastiğin üzeri hala yüzlerce çizik dolu, mübarek lastik yol temizleme makinası gibi ne var ne yok yalayarak toplaya toplaya gidiyor.