Yamaha YZF-R25 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
05 Temmuz 2015, 23:41
hardmusty adlı üyeden alıntı
36 hp ......
Hocam ben kasada pek bi fark gözlemlemedim sizde internetten r3 modellerine baktıysanız aradaki farkı bana söylermisiniz ?
Reklamlar
-
06 Temmuz 2015, 02:55
avusturya1 adlı üyeden alıntı
Hocam ben kasada pek bi fark gözlemlemedim sizde internetten r3 modellerine baktıysanız aradaki farkı bana söylermisiniz ?
r3 ün max. 13000 devir çevirmesinden başka herhangi bir farkı yok.
Happy birthday to you gangsta. (sana gelmediğim gün öldüğüm gündür gülüm)
-
06 Temmuz 2015, 04:52
Blindfire adlı üyeden alıntı
En basitinden Çinli bir motor alıp 3 ay/5000 km canını okusan yine conta yakmaz. Yamahanin bu kadar kisa surede yakması normal değil, Yamaha Türkiye ile irtibata geçin. Ücretsiz tamir isteyin, kabul etmezlerse kullanici hatasi olduguna dair teknik rapor isteyin. (Veremeyeceklerdir) Bakım kayitlarinizda tam olsun, ilerleyen safhalarda lazım olacak. Tamir süresi 30 iş günüdür garantili olsada olmasa da firma 10 yıl destek vermek zorundadır. Veremez ise yeni ürün veya parasını isteme hakkınızı doğar.
Teşekkür ederim fikir yardım ve destekleriniz için. İlk isim bu konuyu çözmek olacak. En yakın zamanda da bi gelişme olduğu zaman burada paylaşacağım.
-
06 Temmuz 2015, 10:20
Hafta sonu Denizli-Bodrum yaptım.
İki kişiydik. Ara ara 150 yi gördüm. Genelde yollar virajlı ve dağlık. 120yi pek geçmedim. 18.22 krş yakıt tüketimim oldu. Tek kişi olup biraz kassam kendimi 15krş hayal değilmiş anladım şimdi. Şehir içi devirli kullanıyorum 21krş yakıyor.
Ayrıca motor 3700 de. Motul yağ aldım. 5000de bakıma girecek malum. Yağı bakımdan sonra değiştirmek istiyorum yoksa bi anlamı olmayacak ne dersiniz?
Birde yukarda konusu geçmişken vites değiştirme ışığını nasıl ayarlıyoruz? Son sorum yedek depoya geçip geçmediğini nasıl anlarım? Yedek depoda iken kaç km gidebileceğim görünüyormuş sanırım onu nasıl görebilirm?
-
06 Temmuz 2015, 11:59
mtunc adlı üyeden alıntı
Garanti birşey kapsamiyorsa boşuna servise gidip bakim yaptırmaya gerek yok bence. Neden para kaptırayim o zaman. Kendim bakim yapabiliyorum zaten. Sırf garanti bokuna gidiyorum servise. Garanti bir işe yaramayacaksa gitmeye gerek yok. Zaten kasko var birşey olsa kasko karşılar.
Merhaba
Garanti sadece üretim hatasından kaynaklanan arızaları kapsar ve garanti sonuna kadar tüm bakımları ücretini ödeyerek yetkile servise yaptırmak zorundasınız.
Aksi halde garanti dışına çıkar aracınız.
KAsko araç arızalarını ödemez, kaza, hırsızlık, yangız doğal afet gibi risklere karşı kasko ödeme yapar.
bilginize..
-
06 Temmuz 2015, 14:39
hardmusty adlı üyeden alıntı
r3 ün max. 13000 devir çevirmesinden başka herhangi bir farkı yok.
Silindir hacmi (320cc - 249cc), sıkıştırma oranı (11.2: 1 - 11.6: 1) farklı, son devir de ürettiği güç farklı (31kW (42PS) / 10,750r - 27kW (36PS) / 12,000r)
Bu kadar rahat hatalı bilgi nasıl verebiliyorsunuz?
-
06 Temmuz 2015, 15:10
R25 ikinci elde fiyatlar olağanüstü uçmuş, demekki R25, sahipleri üzerinde kafa yapıyor Moturunu satmayı düşünen varsa alabilirim arkadaşlar, tabi fiyat saçma sapan olmadıkça yada gidip sıfır alcam
-
06 Temmuz 2015, 15:24
Arkadaşlar benim motorda 950kmde bakim yaklasiyor malum.son 200km dir cok hafif tititresim bende hissediyorum ama kanımca bu rodaj yağinin eskimesinden kakaynaklaniyordur, birde motorum bir suredir bazi viteslerde 7bin devirde gaz kesince cıtırdamaya basliyo çıt diye bir ses geliyo. Bazi arkadaslar egzos borusunun altindaki hortumda benzin damliyo o patladigi icin patlıyor demisti.boyle bir olay yasayan varmi
-
06 Temmuz 2015, 16:55
ikinci el fiyatları yüksek gibi gözüküyor, başta bende bu ne be ikinci el neredeyse 0 fiyatı diyordum ama sigorta ruhsat lastik derken baya temiz giriyormuş.
-
06 Temmuz 2015, 18:56
gorefest adlı üyeden alıntı
R25 ikinci elde fiyatlar olağanüstü uçmuş, demekki R25, sahipleri üzerinde kafa yapıyor
Moturunu satmayı düşünen varsa alabilirim arkadaşlar, tabi fiyat saçma sapan olmadıkça yada gidip sıfır alcam
Bence 250 Cc vb.araclari Sıfır almak en mantıklı olanı.
-
06 Temmuz 2015, 19:03
vladimir adlı üyeden alıntı
Silindir hacmi (320cc - 249cc), sıkıştırma oranı (11.2: 1 - 11.6: 1) farklı, son devir de ürettiği güç farklı (31kW (42PS) / 10,750r - 27kW (36PS) / 12,000r)
Sağolun hocam
-
07 Temmuz 2015, 00:47
vladimir adlı üyeden alıntı
geçmiş sayfada beygiri ile farkı söylemiştim, beygir ve cc farkı olunca torq ve sıkıştırma oranı da illaki farklı olacak.
-
07 Temmuz 2015, 03:11
yarın ızmırden nazıllıye gıdıcem gerı donuste selcukta durup efes meryemana yı fln zıyaret etmeyı dusunuyorum o tarafta olupta katılmak ısteyen olursa msj atsın muhabbet eder gezerız saat 10 cıvarı nazıllıye yola cıkcam gerı donuste saat 4 cıvarı selcuk ta olucam musaıt olan varsa gelsın
-
07 Temmuz 2015, 08:48
Bi soru soruyosun cevap verme tenezzülünde bulunan yok. İlginç bir forum.
Diğer modellerde yardımlaşma ön planda bizim burda herkes ayrı telden çalıyor.
-
07 Temmuz 2015, 10:09
mrt20 adlı üyeden alıntı
Bi soru soruyosun cevap verme tenezzülünde bulunan yok. İlginç bir forum.
Diğer modellerde yardımlaşma ön planda bizim burda herkes ayrı telden çalıyor.
Sorduğun soruların cevapları bu başlık altında mevcut. Biraz okumayı biliyorsanız bir kaç sayfa geri gidip istediğiniz herşeyi bulabilirsiniz.
-
07 Temmuz 2015, 10:12
mrt20 adlı üyeden alıntı
Hafta sonu Denizli-Bodrum yaptım.
İki kişiydik. Ara ara 150 yi gördüm. Genelde yollar virajlı ve dağlık. 120yi pek geçmedim. 18.22 krş yakıt tüketimim oldu. Tek kişi olup biraz kassam kendimi 15krş hayal değilmiş anladım şimdi. Şehir içi devirli kullanıyorum 21krş yakıyor.
Ayrıca motor 3700 de. Motul yağ aldım. 5000de bakıma girecek malum. Yağı bakımdan sonra değiştirmek istiyorum yoksa bi anlamı olmayacak ne dersiniz?
Birde yukarda konusu geçmişken vites değiştirme ışığını nasıl ayarlıyoruz? Son sorum yedek depoya geçip geçmediğini nasıl anlarım? Yedek depoda iken kaç km gidebileceğim görünüyormuş sanırım onu nasıl görebilirm?
yağı niye bakımdan sonra değiştiriyorsun bakımda değiştirsene? vites değiştirme ışığını kontagı kapat elını km saatının uzerınde bulunan 2 tuş var alttakı tuşa basılı tut bekle ışık yanıp sönmeye başlayacak aynı tuşa bir daha bas sürekli yanacak bir daha basıncada devir saati hareket edecek. devir saati hareket edince üstteki tuştan nerde duracağını ayarlayabilirsin. ayarladıktan sonra alt tuşa tekrar bas normal ekrana geçer.. yedek depoya geçince benzin ışığı yanıp sönmeye başlar. ve ekranda F işareti çıkar Fnin yanında km yazar. işte o yazan kilometre yedekte kaç km gittiğin. ben yedekte 50 km gittim sonra benzin aldım. ama hala bitmemişti benzin vardı. yedekte nekadar gider bilmiyorum. boş zamanın olunca kullanıcı el kitabını aç oku hepsi yazıyor zaten.
-
07 Temmuz 2015, 11:39
handsome_07 adlı üyeden alıntı
yağı niye bakımdan sonra değiştiriyorsun bakımda değiştirsene? vites değiştirme ışığını kontagı kapat elını km saatının uzerınde bulunan 2 tuş var alttakı tuşa basılı tut bekle ışık yanıp sönmeye başlayacak aynı tuşa bir daha bas sürekli yanacak bir daha basıncada devir saati hareket edecek. devir saati hareket edince üstteki tuştan nerde duracağını ayarlayabilirsin. ayarladıktan sonra alt tuşa tekrar bas normal ekrana geçer.. yedek depoya geçince benzin ışığı yanıp sönmeye başlar. ve ekranda F işareti çıkar Fnin yanında km yazar. işte o yazan kilometre yedekte kaç km gittiğin. ben yedekte 50 km gittim sonra benzin aldım. ama hala bitmemişti benzin vardı. yedekte nekadar gider bilmiyorum. boş zamanın olunca kullanıcı el kitabını aç oku hepsi yazıyor zaten.
Cevabınız için teşekkür ederim. Kitap bende değil ikince el aldım motoru o yuzden buraya soruyorum. Kendimde karıştırarak bulmaya çalışıyprum ama belli bi yere kadar öğreniyor insan. Bakımda değiştircem ama yamalube kullanılmazsa garanti dışı vs demiş servisler bazı arkadaşlara. Ben serviste orjinal yağı koysunlar 300-500km gidince motulla değiştireyim diye düşünmüştüm. Tek sıkıntım garanti konusu yani.
@mtunc son 20 sayfayı okumuşumdur burda sorduğum hangi bilgi var o sayfalarda? 120 kusur sayfanında hepsini tek tek okuyamıyorum malesef çalıştığımdan dolayı. Gerçi okumayı bilmediğimi gözlemlemişsiniz zaten.
-
07 Temmuz 2015, 20:17
Arkadaşlar siyah r25 ime jant sticker uygulamak istiyorum. Jantın iç kısmına doğruda giden şeritler var. Nerden temin edebiliriz. SiZinde siyah renge uyacak fikirleriniZ modelleriniz varsa söylerseniz memnun olurum.
-
07 Temmuz 2015, 21:52
hope54 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar siyah r25 ime jant sticker uygulamak istiyorum. Jantın iç kısmına doğruda giden şeritler var. Nerden temin edebiliriz. SiZinde siyah renge uyacak fikirleriniZ modelleriniz varsa söylerseniz memnun olurum.
Merhaba. Şöyle bir şey düşünür isen yardımcı olabilirim. İstediğin yazı yazılabiliyor.
http://hizliresim.com/0qW0o8
http://hizliresim.com/5dEN1R
http://hizliresim.com/Xv8br7
-
07 Temmuz 2015, 22:44
mrt20 adlı üyeden alıntı
Cevabınız için teşekkür ederim. Kitap bende değil ikince el aldım motoru o yuzden buraya soruyorum. Kendimde karıştırarak bulmaya çalışıyprum ama belli bi yere kadar öğreniyor insan. Bakımda değiştircem ama yamalube kullanılmazsa garanti dışı vs demiş servisler bazı arkadaşlara. Ben serviste orjinal yağı koysunlar 300-500km gidince motulla değiştireyim diye düşünmüştüm. Tek sıkıntım garanti konusu yani.
@mtunc son 20 sayfayı okumuşumdur burda sorduğum hangi bilgi var o sayfalarda? 120 kusur sayfanında hepsini tek tek okuyamıyorum malesef çalıştığımdan dolayı. Gerçi okumayı bilmediğimi gözlemlemişsiniz zaten.
Motoru satın aldığınız kişi yakın bir ilde yada aynı ildeyseniz ulaşın ve isteyin. Kullanma klavuzu ve garanti kitapçığını isteyin.
GAZLA UÇARSIN FRENLE KONMA İŞİ PROBLEM NASIL OLCEK
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 15 kullanıcı var. (0 üye ve 15 misafir)