Yamaha YZF-R25 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
29 Haziran 2015, 11:30
YouSuffer adlı üyeden alıntı
Hayır yamaha üretimi, motul 5100 10w40 yağ koyduğumu söylemiştim. Birkaç kişi tarafındanda motorum test edildi yamalube den sonra motul ile füze gibi oldu motor. Bu kadar fark ediceğini bilmezdim..
Yamaha yag uretmiyor. Motul veya.baska bir yag firmasi uretiyor, uzerne yamalube yazılıyor. Fark su olmustur. Biri tam sentetik digeri yari sentetik veya mineral yagdir.
Reklamlar
-
29 Haziran 2015, 11:46
mephamd adlı üyeden alıntı
Yamaha yag uretmiyor. Motul veya.baska bir yag firmasi uretiyor, uzerne yamalube yazılıyor. Fark su olmustur. Biri tam sentetik digeri yari sentetik veya mineral yagdir.
Ben bayi yalacısıyım bayi yamaha fabrika üretimi dedi
-
29 Haziran 2015, 12:23
handsome_07 adlı üyeden alıntı
dur tahmin edeyim motorundaki yağ yamalube. yağını değiştir motul tam sentetik yağ koy vites geçişlerini hissetmezsin bile. evet diğer bakım 5000 km de. ama kendin ara bakım yapabilirsin 2500 km de
Sanırım yağ konusunda haklısınız. 1000 bakımındaki yağ var.
Yağı kendim değiştirsem sıkıntı olurmu garanti açısından peki.
Tam sentetik derken sizin kullandığınız önereceğiniz bir marka varmı?
Motul lafı çok geçiyor kullananlar memnun sanırım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:50 ----------
Birde bizim motorların yağ deposu 2.4lt mi? Yağ araştırıyorum şimdi. Yamahanın internet sitesinde 2.4lt diyor.
Bazı arkadaşlar 2lt olduğunu iddia etmiş. Gerçek kapasitesi ne bu deponun
-
29 Haziran 2015, 12:50
Serviste neden yamalube dışında bir yağ koyulmuyo çok saçma sonuçta ipone motul bu marka yağlar kendin kanıtlamış yağlar burda tamamen bi ticari kâr güdülüyo sanırım biz kendimiz yağımızı alıp gitsek koymazlarmı
Birde kask konusunda birşey danışıcaktım SHARK s900c modeli kaskı kullanan hakkinda bilgisi olan varmı nasıl bi kask güvenlik konfor gibi her acıdan
-
29 Haziran 2015, 14:16
Toprak17 adlı üyeden alıntı
Serviste neden yamalube dışında bir yağ koyulmuyo çok saçma sonuçta ipone motul bu marka yağlar kendin kanıtlamış yağlar burda tamamen bi ticari kâr güdülüyo sanırım biz kendimiz yağımızı alıp gitsek koymazlarmı
Birde kask konusunda birşey danışıcaktım SHARK s900c modeli kaskı kullanan hakkinda bilgisi olan varmı nasıl bi kask güvenlik konfor gibi her acıdan
2 sayfa önce yazmıştım geri giderseniz görebilirsiniz yamaha Türkiye' nin neden yamalube' da ısrar ettiğini.
Bune adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar bu bakım işini konuşmak için Yamaha Türkiye' yi aradım tüm sorularımı sordum buraya yazayım sizler için de bi cevap olur belki.
Öncelikle periyodik bakımı sordum doğru kitapçık 1000, 10.000 ve 20.000 der ama bizim ülkemiz ve kullanıcı bazlı sürüş için en uygun olanı 1000, 5000, 10.000 ve böyle 5000 de bir ara bakım yapa yapa gidilmesi gerektiğidir dediler. 1000 ana bakım 5000 ara bakım 10.000 ana bakım gibi gidiyormuş, ara bakımlarda parçalar kontrol ediliyor ve sadece yağ değişiyormuş, yağ filtresi ve hava filtresi gibi parçalar 10.000 de bir değişiyormuş.
Fiyat olayını sordum sadece yağ değişecek bir ara bakımın 150 lira olması normal mi bu periyodik bakımlardan hiç ücret almayan markalar var dediğimde sadece yağ değişmiyor parçalar da kontrol ediliyor ilk bakımdan itibaren uyulan bi zaman çizelgesi var o doğrultuda motor inceleniyor ama fiyat gayet normal gözüküyor, biz yamaha olarak bakımlarda para alıyoruz dediler.
Peki ben lastik değiştim rosso 2 gibi kaliteli bi lastik taktım ama servis teker aksamının garanti dışı kaldığını söyledi, şimdi sırf deneme amaçlı farklı yağ kullanmak istiyorum ama o zaman da motor aksamının garanti dışı kalacağını söylediler artık korkumdan sticker bile yapıştırmak istemediğimi söyledim, yetkili kişi böyle bişey yok aslında yamalube yamaha ürünleri için tasarlanmış en iyi yağdır fakat sizin kullanacağınız farklı vizkoziteli yağlar motor aksamına zarar verir ve bu arıza tespit durumunda ortaya çıkarsa o zaman garanti dışı kalır dediler. Ben kullanmak istediğim markaların motogp' de dahi kullanılan dünya markaları olduğunu söylediğimde yamalube' un da performans ürünleri olduğunu anlatıp bilgi verdiler.
Özet olarak 1000 ana bakım, 5000 ara bakım, 10.000 ana bakım ve benzer şekilde 5binde bir bakım olacak şekilde geçiyormuş.
-
29 Haziran 2015, 14:38
SHARK s900c modeli kaskı kullanan varmı yada hakkında bilgisi olan yardımcı olan olursa sevinirim
-
29 Haziran 2015, 15:57
mrt20 adlı üyeden alıntı
Sanırım yağ konusunda haklısınız. 1000 bakımındaki yağ var.
Yağı kendim değiştirsem sıkıntı olurmu garanti açısından peki.
Tam sentetik derken sizin kullandığınız önereceğiniz bir marka varmı?
Motul lafı çok geçiyor kullananlar memnun sanırım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:50 ----------
Birde bizim motorların yağ deposu 2.4lt mi? Yağ araştırıyorum şimdi. Yamahanın internet sitesinde 2.4lt diyor.
Bazı arkadaşlar 2lt olduğunu iddia etmiş. Gerçek kapasitesi ne bu deponun
şanzıman tamamen açılırsa 2.4 lt yağ filtresi değişmez ise 2 lt yağ filtresi değişirse 2.20 lt yağ koyuluyor. yağ filterisi içine 200 ml yağ alıyor.. motul çok fark ediyor dene gör vites geçişlerindeki ses kesilir ve çatallanma olmaz tek seferde girer
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:55 ----------
-
29 Haziran 2015, 17:38
o zaman 2lt sipariş versem motora yetecek değilmi?
-
29 Haziran 2015, 17:47
Sigorta için nereyi aradıysam
Anadolu sigorta 494 tl dediler
Yaş 28
İstanbul fiyat oldukça yüksek geldi, bu ay içerisinde daha düşük fiyattan yaptıran oldu mu acaba?
-
29 Haziran 2015, 18:10
Ben 140TL ye yaptırdım. Denizlide
-
29 Haziran 2015, 18:21
1000 bakımında yağ filtrem değişti. 2lt yamalube koydular. Sorun olurmu. Şindi siz yağ filtre değişince 2.20lt yazmışınız çünkü
-
29 Haziran 2015, 18:57
Demir sigortadan yaptirin
-
29 Haziran 2015, 23:00
hope54 adlı üyeden alıntı
1000 bakımında yağ filtrem değişti. 2lt yamalube koydular. Sorun olurmu. Şindi siz yağ filtre değişince 2.20lt yazmışınız çünkü
Olmaz bize de aynısı yapıldı
Arkadaşlar bu arada bi önceki mesajımda ayzmayı unutmuşum yamaha Türkiye ile olan görüşmemden alıntıdır.
Ben: Neden illa yamalube koymamız gerekiyor dünya markası bi yağ koymak istiyorum viskozitesi uygun bi şekilde bunun ne zararı olabilir ki.
YT: Biz yamaha olarak motorlarımız için en uygun şekilde tasarlanmış yağ olan yamalube' u öneriyoruz vizkozitesi uygun olduğu takdirde diğer yağlarda konabilir ama yamalube içinde karteri boyayacak bir karışım barındırıyor. Siz başka yağ kullanıp motora zarar verirseniz ve biz moyor içinde yamalube' un bıraktığı bu boyayı göremezsek garantide sıkıntı oluşabilir.
Bana söylenen bunlar seve seve değil ama öteki türlü yine yamalube koyduracağım bu gidişle. Ama açıkçası söylemeden de edemeyeceğim bu söylemlerin hepsi beni yamahadan adım adım soğutuyor açıkçası.
-
29 Haziran 2015, 23:02
Arkadaşlar abs ile ilgili gelişme var mı?
-
29 Haziran 2015, 23:25
Abs ye gerek mi var ben bir sıkıntı yaşamadım
-
30 Haziran 2015, 00:40
290 liraya yaptırdım gecen hafta allianz sigortadan yaş 25
-
30 Haziran 2015, 02:25
Bana gerek var malesef.O kadar pro değilim.Teker kilitlenecek diye kendimi kasamam.Hele yaşadığım olaydan sonra abs siz motora zor binerim.
-
30 Haziran 2015, 05:10
Bune adlı üyeden alıntı
Olmaz bize de aynısı yapıldı
Arkadaşlar bu arada bi önceki mesajımda ayzmayı unutmuşum yamaha Türkiye ile olan görüşmemden alıntıdır.
Ben: Neden illa yamalube koymamız gerekiyor dünya markası bi yağ koymak istiyorum viskozitesi uygun bi şekilde bunun ne zararı olabilir ki.
YT: Biz yamaha olarak motorlarımız için en uygun şekilde tasarlanmış yağ olan yamalube' u öneriyoruz vizkozitesi uygun olduğu takdirde diğer yağlarda konabilir ama yamalube içinde karteri boyayacak bir karışım barındırıyor. Siz başka yağ kullanıp motora zarar verirseniz ve biz moyor içinde yamalube' un bıraktığı bu boyayı göremezsek garantide sıkıntı oluşabilir.
Bana söylenen bunlar seve seve değil ama öteki türlü yine yamalube koyduracağım bu gidişle. Ama açıkçası söylemeden de edemeyeceğim bu söylemlerin hepsi beni yamahadan adım adım soğutuyor açıkçası.
o açıklamadan sonra yamalube koyacağım olsada koymam...yani adam diyor ki benim yağımı alacaksın...,garantiden çıkarmaya yer arıyorlar bahane oldu bunlara... bide içine boyar madde koymuşlar pis pis :D ne değişikler yahu iyice nerden para kazanacaklarını sapıttılar,nacizane tavsiyem size arkadaşlar boşverin garantiyi kafanıza göre kaliteli sarf malzemeler ile takılın hiç dert etmeyin zaten garantilik bir durumunuz olacaksa ilk 2-3 ayda çıkar sonrasında sıkıntı garanti bittikten sonra çıkar motorda onuda ayarlamışlardır
-
30 Haziran 2015, 09:27
Teker kitlenecek diye korkuyorsanız eğitim alın frenlemeyi ogrenın, güzel lastik alın.
Motul yağ koyun, hiçbir zarar vermez o çok fark var yamalube ile
-
30 Haziran 2015, 09:48
Arkadaşlar ilk aldığımda bu kadar titreşim yoktu bu motorda bana ayak padlerinde titreşim arttı gibi geldi birde çok düşük hızlarda şu zincir sürtünme hızı olmasa
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)