1500d/d duruyor. Normalde ama 2000 in biraz üstüne doğru çıkıp iniyor. Birde şu gaz verince egzosttan gelen şıkırtı var
1500d/d duruyor. Normalde ama 2000 in biraz üstüne doğru çıkıp iniyor. Birde şu gaz verince egzosttan gelen şıkırtı var
Servise goturmeni tavsiye ederim egzoztan gelen sıkırtı icinde parça kopmuş olabilir garantisi varsa değişirler hemen daha iyi olur bunlarin egzozlari özel diye biliyorum icinde susturucudan baska sseylerde var
Bugün gittim sordum normalmiş o ses. Hatta başka bir motorda vardı oda aynı sesi yapıyordu. Bunlarda hep varmış bu ses. Forumda da denkgelmişti bir ara bulamadım şimdi. Sende yokmu?
Sabah diğer servise gittim. O ses bunlarda var normal dedi. İlk aldığımda da vardı. Gazı kesince çık çık çık diye bir ses
Motoru bu kadar çok dinlersen her yerinde kusur bulursun. Hiçbir sorunu yok.
Normal o ses bendekide öyle çalışıyo çalışma şekli böyle
Egzos dan gelen ses bende yenı basladı motoru alalı 5ay oldu Henüz 400km de gazverınce ve bırakınca egzosdan tırrr tırrr dıye ses gelıyor ve cok rahatsız edıcı henuz servıse gıtmedım ama telefon ıle aradım kontrol edelım gerekırse değişim talep ederız dedıler bakalım onumuzdekı hafta gıdıcem nasıpse umarım çözülür
Aynen o ses işte. Gazı bırakınca tırrr diye bir ses. Sanki bit kapak varmış gibi egzosta. Senin servis ne diyecek bir sor bakalım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:28 ----------
O zaman normal sanırım. Sen sordunmu peki neden böyle yapıyormuş ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:30 ----------
[QUOTE=Seko;3833209]Motoru bu kadar çok dinlersen her yerinde kusur bulursun. Hiçbir sorunu yok.
Bir ben duymuyormuşum demekki o sesi. Duyulmaması imkansız çünkü. Hem motoru dinlemezsek nasıl derdini anlayacağız?
Bende henüz gitmedim servise hafta içi gidecem ole kulan arkası edilecek ses değil çok rahatsız edici surekli tirrr tirrr beyin tirmaliyor eğer normal se satar gecerim cekemem o sesi
Yan komşuda aldı aynı motordan onunkide aynı seko arkadaşımızın dediği gibi çok fazla herşeyi takmamak lazım yoksa kusuru hiç bitmez bu sadece hero için değil bütün motorlar için geçerlidir servise gittikçe abi şurdada sorun var burdada var diye diye aklınızı karıştırırlar anca paranız boşa gider bence takılmayın sese bu kadar
Egzos için halen fırsat bulup gidemedim. Bisey sorucam size arka frenim çok fazla otuyor sanki yağ basmak için tıpa gibi biyer gordum resimde gorunuyor buradan yagmi koyuyoruz motora
bende de 2 tarafın somunu ne kadar sıkarsam sıkayım hep gevşiyor ve gösterdiğim parça hep gevşek duruyor geriye doğru kayıyor
Bu motor titreşimli bir motor ve titreşimli motorlarda bir yerlerin zamanla gevşemesi veya ses yapmaya başlaması normaldir. Gevşeyen civataları yapıştırmak gerekiyor yoksa sürekli gevşeyeceklerdir.
Dewilsun kardeş arka frenin ötme sebebi toz çamurdur bi tane balata spreyi alacaksın diske ve kaliperlere sıkacaksın düzelir çamur kaliperlere bulaşınca fren yaparsan kaliper ile disk arasında kalan çamur ses yapar spreyi sık düzelir
2 kutu balata spreyi siktim usta halen cikk xikk otup duruyo bide egzoz titrer titrrr bitmedi ses :D
Aynen benimde arka fren ötüyor. Egzosta tırlıyor. Şimdide karbüratörde sorun var arada rolantide kesiyor o değişecek. Birde ilk bakımdan önce sibob sesi gibi egzantrik sesi gibi birşey vardı oda hallodu bakalım. Karbüratör gelsin bi
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:35 ----------
Önce öndeki somunu sık. Sonra öndeki sonumu bir anahtarla tutarken arkadaki somunu başka bit anahtarla sık ama çok zorlama sakın. Burada arada kalan somun kontra somunu. Gevşemeyi arkadaki somun önler bu şekilde.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)