bu zinciri disk temizleme yağıyla temizlesem bi sorun çıkarmı
bu zinciri disk temizleme yağıyla temizlesem bi sorun çıkarmı
Balata spreyi diyorsun heralde ? Diske yağ değmez tutmaz fren
Küçük bi hortum al 30-40cm falan akvaryumculardan kendi depondan benzin çek üstübü ile sil iyice para eder
Dealtage hocam bende tekirdag yeniciftlikteyim bu taraftan geliyosan bi cayimizi ic
Teklifin için teşekkür ederim Tayfun 2-3 Hafta önce MSX ile Tekirdağ merkez yapıp gelmiştim. Bilseydim kesin uğrardım Bahçesinde uçak olan bir köftecide köfte yiyip, birazda merkezi dolaşıp dönmüştüm
Evet, bende önceki Tekirdağ gezimde D-100'ü kullanmıştım. Daha sakin ve daha fazla yer görebiliyorsun. Yine D-100'den gideceğim. Ama Edirne yolunun yarısından fazlası malesef deniz manzarasız
Ben Edirne de yaşıyorum ,müsait olursam görüşürüz malum çoluk çocuk
arkadaşlar herkese güzel bir haftasonu diliyorum
yaz bakımı ve km bakımı gelmişti. bugün hallettim. pek masraflı bir motosikletimiz olmadığı için basit bir kaç işlem yaptım.
zinciri 11100km de değiştirmiştim. yağı hala daha vardı yine de gerginliğini ayarlayıp yağladım.
ve 12300km de yağ değişimini yaptım. kaan abiden gelen parçaların içinde debriyaj yayları var onlar elime gelip takana kadar süzgeç ve santrifüj temizleme gereği duymadım. 12000 bakımında yapılması gerekiyor fakat nasıl olsa debriyaj yayları için açılacak tekrar aç kapa aç kapa yapmayayım dedim. bi kere açılır hepsi temizlenir hem memnun kalmazsam başka bir yağ denerim dedim.
kullandığım yağ "motul 5100 15w50"
kitapçıkta 10 30 yazıyor fakat bu durum mevsimlere göre sıcaklıklara ve kullanım tarzına göre değişiklik gösterir. kafama göre değil zamanla edindiğim bilgiler dahilinde hareket ettim.
izmir yazın çok sıcak olduğu için 10 30 su gibi olacak, bu yüzden 15w50 daha kalın tam sentetik yağ koydum.
değişimi şöyle anlatayım vitesler tıkır tıkır geçiyor son zamanlarda zorlama gerekiyordu sert erkek mode istiyordu :D şimdi çok tatlı oldu. akşam güzelce denerim zaten şimdilik mahallede döndüm sadece.
ekstra olarak dediğim gibi zincir gerginliği lastik basınçları tahliyeleri kontrol ettim.
herkese kazasız belasız bol kilometreli keyifli yollar dilerim
motor son yağmurdan dolayı biraz pis ama olsun. gitmeden bir fotoğraf da paylaşayım
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:08 ----------
ahaaa en önemli şeyi söylemeyi unutmuşum
motosikletimiz normal yağ değişiminde 0,9 lt yağ alıyor. motoru dağıtıp topladığımız zaman 1.1 lt alıyor.
yağlar 1 er ve 5 er litrelik satıldığı için kendisi değişim yapacak arkadaşlar için özellikle uyarıyorum aman 100ml bişe olmaz devireyim gitsin demeyin.
bujiniz yağlanır keçeleri patlatırsınız. lütfen dikkat
motoru alalı 20 gün kadar oldu pazarteside ehliyetimi aldım bu gün 250km devırmiş olmanın heyacını yaşıyorum,bu arada kesintisiz ilk uzun yolumu yaptım 30km uzun dedim çünki arabaya alışmışım heralde totom indikten sonrada 20 dak uyuşuk gezdim.
merak edenler için ben 175 cm ve 87 kiloyum motor 90 km hızı şıkıştırmadan sıkıntısız yapıyor ben yolculuğumu ankara yolu üzerinde yaptım ve eskişehirden çıkışta kanlıpınar bayırı vardır 80 km hızla çıkabildim
Ehliyetim olmadıgından motor daha 150 kmde huhhh
Yaz sonu satmayı düşünüyorum.
selamlar. msx'i alalı 5 gün oldu 3 gündür akşamları iş çıkışı mahalle arasında turluyorum (ehliyet henüz yok).Daha önce hiç motor tecrübem olmamıştı ilk biraz zorlansamda 3.gün itibariyle kalkıştaki problemlerimi hallettim yavaş yavaş öğreniyorum. Msx'e gelirsek çok tatlı bi görüntüsü var, bayide kırmızısı kalmamıştı bende siyahı aldım memnunum. Boyum 1.72 üstünde abes durmuyorum gidişide benim gibi hiç motosiklete binmemiş biri için gayet iyi. Sonuç olarak gayet memnunum.
Arkadaşlar 1000 km bakımım yaklaştı,
Bana yakın olduğu için Anes Motor'u (küçük çekmece) aradım, evim istoç civarında
direkt gelin randevuya gerek yok sıraya göre alırız, takribi 50-70 tl arası tutar dediler.
1000 km bakımını yaptıran, herhangi bir tavsiyesi olan var mıdır?
Yaptığım değişik rodajdan sebep 1000km ye kadar 4 defa yağ değiştirmiştim. 1000 bakımında süzgeci temizlettim ekstradan hiç yoksa yinede temizlenecek kırıntılar vardı. Şimdi siz temizletmezseniz ve 4000 küsür km de bir yağ değiştirirseniz muhtemelen baya uzun zaman ellemezsiniz onu ihmal etmeyin.
Ayrıca yüksek devir çeviren küçücük bir makinanın yağının biraz daha sık değişmesi taraftarıyım. Km bağlı kalmaktansa kullanım tarZınıza göre 1500-2000km lik periyotlarda tam sentetik bir yağ ile değişimler düşünebilisiniz.
Ahmet bey standartta süzgeç 12bin de temizleniyor. Santifrüj ile birlikte. Gerisi size kalmış.
Ayna elcik manet mükemmel olmuş
Allah göstermesin bişey olsa 80km/h hızda manet elcik aynaların, şort ve tişörtten daha iyi koruyacağı kesin
Gidonu biraz serbest bırakırsan sürüşünü iyi yönde etkileyecektir, kolların kasılı gidiyorsun motor kafa salladım sallayacağım modunda naçizane tavsiyem
Haklısınız hocam şort tişört yanlış ama yazlık yerde oldugumdan pantolon mont her zaman giyemiyorum ki bizim burda kask takan bi tek ben varım diyebilirim adamlar geçen diyo bu sıcakta nası kask eldiven takıyosun cıkar falan filan küçücük motor gerek yok vs diyenler oluyo muhattap olmmuyorum :D
Evet biraz kasmışım kolları cok nadirde olsa yapıyorum istemsiz arada :D
arkadaşlar herkese selamlar;
kaan abinin taylanddan alıp bana gönderdiği parçalar bu sabah itibariyle elime ulaştı
öncelikle belirtmek istiyorum parçalar çok kaliteli.
elime gelen parçalar
Akrapovic egzoz ve megabomb katalizör headers
gazi gazlı arka amortisör
power commander
performans debriyaj yayları
ufak bir windsheld
ön amortisör ayar kafaları,
arka amortisör yüksletme kiti,
rizoma tarzı cnc ayna siyah
bu ürünlerin temini kargolanması için kaan abiye binlerce kez teşekkür etsem azdır. allah razı olsun hepsi birbirinden güzel. ve hiçbir problem de yaşamadık. problem türkiye ayağında başladı. kargo gümrüğe geldiğinde bilmememizden dolayı ufak bir problemle karşılaştık. gümrüklendirme aşamasında. fakat gümrük memurunun insafına ve bize inanmasına güvenip gerekli vergisini ödeyip aldım. bir dahaki sefere bunu daha kitabına uygun yapacağımız için sorunla karşılaşacğaımızı sanmıyorum. fakat kabul etmeselerdi çok üzülürdüm o kadar mal geri tayland a dönecek vs. bi ton iş. velhasıl geldi
öncelikli olarak egzozu ve headers ı taktım. ki bi süre böyle kullanıp power commander ı da ondan sonra takacağım. ayarları ona göre yapacağız. bu sırada burak abi de baya yardımcı oldu telefonla ona da teşekkürlerimi sunuyorum
amortisörü ve yükseltme kitini haftasonu takmayı planlıyorum,
yayları daha geniş ve müsait bir zamanda takacağım. yani hepsini bir anda takmak istemiyorum çünkü hangisi ne yapıyor ne etki veriyor görmek istiyorum. ayrıca olağan dışı durumda sorun şuradan kaynaklanıyor diyip el atabileyim. yoksa çok uzun oluyor heryeri kontrol etmek.
egzozun güzel bir videosunu çekip atacağım inanılmaz tok bir ses geliyor. 125cc motosikletten xt660 sesi alınır mı yahu :D çok yakın helikopter gibi.. rahatsızlık verir mi gürültü zamanla görücez biraz yol yaptıktan sonra fakat, hem sıkıştırsın hem de sesi az kezsin diye silencer da takabilirim.
sorularınız olursa alabilirim.
bi kaç fotoğraf ekliyorum
msx dünyaları taşır
amortisör şahane
egzozun montajı bittikten sonra
motoru toplayıp kenarda dinlenmeye bıraktık
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)