arkadaslar bide periyodik bakımları pcx gibi mi ilk bakım 1,000 km de sonra 4.000 km de ve sonraki bakımlar her 4.000 km de mi ?
arkadaslar bide periyodik bakımları pcx gibi mi ilk bakım 1,000 km de sonra 4.000 km de ve sonraki bakımlar her 4.000 km de mi ?
tşk ler...
Dün Esk. Organize sanayi çıkışında gördüm ilk kez giden bir MSX. Arkadaş yardırıyordu. (İş çıkışı gazı olabilir, bilemedim ) Tahminimden hızlı gidişi, görünüşü çok eğlenceli. MSX ler yollarda artsın, hayat bayram olsun.
Viskozite yani akmazlik degeri yuksek olunca yuksek isida yag daha kati kalabilir. 10w30 ve 10w40 dusuk isida ayni fakat yuksek isida fark gosterecektir. Buradaki secim de motorun calisma sicakligina gore belirlenir.Olmasi gerekenden yuksek viskozite mekanik zorlanmalara sebep olabilir. Yaglama oraninda da fark yaratabilir. Bu benim goruslerim ve tecrubelerim tabi. Yoruma aciktir
Hocam şimdi şöyle bir sıkıntı var yağ değiştiğinden beri özellikle 3000 3200 devir arasında motordan hırlama sesi gelmeye başladı yarın gösterecem olmazsa Kendi orjinal yağını koysun tekrar dediğim gibi önceden 110 çıkan motor 95 é zor çıkar oldu bizim usta yarın döncekmiş bakalım bi bakacak az önce kafeler sokağındaydım kaç kişi sordu motoru sayısını unuttum :D tek başıma oturduğum masa doldu :D
Başındaki 10 zaten soğuk çalışmadaki değeri gösteriyor. Akışkanlık değerleri aynı başlıyor fakat 10w40 yüksek ısıda daha iyi koruma sağlıyor. Yağın çok fazla incelip koruma özelliğini kaybetmemesi için kalınlığını koruyor ama bu kalınlık sizin dediğiniz gibi -10kmh hız düşürecek bir kalınlık değil. 10w30 la aynı seviyedeki kalınlık. 30 un pes ettiği yerde 40 devreye giriyor
Husaberg FE450 de Iponne 10w60 kullanıyorum. Motor ısısını göremiyorum o yüzden maksimum koruma altına almam gerekiyor. Hızımda ciddi bir düşüş gözlemlemedim
@freewill. in durumu bence de yag ile alakali degil.bakalim sonuc ne cikacak.
Bu arada bir önceki mesajıma bu fotoğrafı eklemiştim yanlış eklemişim
arkadaşlar zincir temizleme buji değişti şu anda sorun yok gibi ustamız hava filtresinin yetersiz olduğuna da kanaat getirdi zira ciğerleri yetersiz geliyordu bakalım 1 hafta sonra k&n filtre ayarlayacak garanti dışı bırakmadan hem de
ustaya verdik adam kaptı gitti çok sevdim ben bu aleti diye :D bu arada cihaz baya satılıyor Muğla'dan aydın à adamlar motoru almaya gelmişler
Ustanın yorumlarına çok itibar etme. Motorun orjinal hava filtesinden dolayı motor hava almayacak da gitmeyecek. Var mı böyle bir şey ? İlk aldığında rodajdaki motoru çok sıkıştırıyorsun diye yazmıştım, inşallah bundan dolayı sorun yaşamıyorsundur.
Trafik sigortasi ne civarda Istanbul icin bilgi verebilirmisiniz?
freewill şimdi motorun düzeldi mi ilk aldığındaki gibi 110 lara çıkabiliyomusun, inşallah düzelmiştir
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:20 ----------
bide bu motor da enfes olmuş arkadaşlar başka bi yerden alıntıdır
Düzeldi düzeldi bu arada bu motorda Fazla bir şey yok sakal var koruma demiri ve Koltuk değişmiş ortalama 500 TL harcamışlar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)