Yazın topluca Uçmak dereye gidip kamp yapalım :D Benide Tekirdağdan alırsınız
Yok sadece yağ değişimi yaptım.motul daha iyi tavsiye ederim
Arkadaşlar motorun 1000 bakımı yaklaşıyor. Hangi yağı önerirsiniz?
http://www.brnmotor.com.tr/Motul-710...L,PR-2764.html
http://iponeturkiye.com/web/ipone-10...motor-yagi-1l/
Motul 10-40 tavsiye ederim
Arkadaşlar aliexpress ten aksesuar alan varmı.güvenilir bi sitemi
Merhaba arkadaşlar forumu 1-2 haftadır takip ediyorum.
Özellikle de bu konuyu nedendir bilmiyorum dış görünüş olarak MSX 125 çok hoşuma gidiyor.
Ve konuyu okuyarak ilerliyorum şuan 47 ci sayfadayım fırsat buldukca okuyor ve birşeyler öğrenmeye çalışıyorum.
Çünkü daha önce hiç motosiklet sürmedim ve hem heves ettim hemde ihtiyacım olduğu için ilerde maddi durumumu düzeltince inşallah ALLAH nasip ederse bende sizler gibi msx sahibi olurum.
B sınıfı ehliyetim var fakat arabayı genelde babam kullanıyor bende pek almak istemiyorum açıkcası.
O sebeble a2 için sorum olacak.
1 Bu stajyer ehliyeti aktif oldu mu ?
2 Şu an bir ehliyet kursuna a2 için yazılsam sanırım yazılı sınava girmiyoruz ve sadece direksiyon (motor) dersi ile ehliyeti alabiliyor muyuz ?
arkadaşlar şimdi yağ değişimini 2000 de bir mi yapalım 4000 de bir mi?
honda türkiye ye mi güveneceğiz japonyaya mı.
ben japonyaya güveniyorum ama durum nedir?
Bu motorda yağ değişimi sürekli yapmasanızda sıkıntı olcagını sanmıyorum şahsen .
Honda taş gibi motor yapmış ama yinede rutin bakımları 3 aşşa 5 yukarı yapmak gerek şuan 1300 kmdeyim ve motoru yatırdım mayısa kadar , mayısta gidip bakım yaptırıcam
Ehliyet yasasından da emin değilim çünkü 4 5 senedir bu konuyu söylüyolar hep ama icraat göremedik .
Merhaba, 16 yıl motosiklet kullandım fakat vitesli motosiklet kullanmadım.
Kullandığım motorlar: Mobilette, peugeot 105, çin malı 125 scooter, piaggio 80, Bisan Lifan tay 100, Arora Nostalji 150.
Boyum 172
Kilom 67
Sınavda 1 dakika alıştırma yaptıktan sonra Honda ace 125 kullandım, vitesli kullanmak çok kolay geldi.
Sorum şu: Yamaha wr 125x supermoto ile Msx 125 grom arasında kaldım. Vitesliye geçiş motoru için benim ölçülerime göre hangisi daha iyi olur ve neden ?
Teşekkürler
Komşumda z800 var.usta bir Motorcu uzun zamandan beri kullanıyo.ben yağı onun tavsiyesi üzerine kullandım fakat memnun kaldım sesi daha tok çıkmaya başladı rahatladı gibime geldi şöyle bir yazı buldum bide belki yardımcı olur. ----(Motor yağlarının üzerinde yazan 0-30, 0-40, 5-40, 10-40, 15-40, 5-50, 10-50, 15-50, 20-50, 10-60 gibi değerler yağın sıcak ve soğuk durumdaki akıcılığını belirtir. Bu durum havanın ısısıylada bağlantılıdır. Akıcılık viskosite demektir yanı kıvamıdır. Değer küçüldükçe yağ incelir su gibi olur, büyüdükçe kalınlaşır grese doğru devam eder. Mesela şanzumanlarda duruma göre 80-90 numara yağlar kullanılır ki motor yağına göre oldukça kalın bir yağdır. Buradan viskosite rakamlarının durumu hakkında fikir sahibi olabiliriz.
Örneğin 10W-40 derken 10 un yanında bulunan W harfi ingilizce Winter dan gelir. Winter ise mevsim itibariyle kış demektir. Bu da bize yağın dış hava ısısındaki yani ısınmadan önceki akıcılığını ifade eder. Arada belirtmemiz gereken önemli bir bilgi vardır ki birçok kişi yanlış bilir !!!
Günümüz motorlarında kullanılan yağlar multi-viskosite yağlardır yani ısıya göre akışkanlığı değişir. Genel itibariyle "yağ soğukken kalındır ısındıkça incelir" olarak bilinir ama bu tamamen yanlış olup, tam tersine motor yağı "ısındığında kalınlaşır"... Bu durum yağın içerisindeki polimerler sayesinde gerçekleşir.)
http://www.sahibinden.com/244317063
Arkadaşlar cc değişimi için motorumu üzülerek satıyorum malesef. Aramız da almayı düşünenler varsa, burdan alacaklara bi güzellik yapılır konuşuruz
Ön far lambasını değiştiricem ne önerirsiniz
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)