Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda MSX 125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda Msx Grom
    Ah o kalkislar oyle bi zor oluyorki scooter kullaniyordum daha onceden. Simdi ilk vitesli motor birde kavrama cok yukarda olunca trafik isiklarinda durunca kalkmasi zor oluyor. Scooter ile yesil isik yandimi uzar giderdim simdi stop edip kaliyorum 😀

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    msx 125
    Alıntı kurttomer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ah o kalkislar oyle bi zor oluyorki scooter kullaniyordum daha onceden. Simdi ilk vitesli motor birde kavrama cok yukarda olunca trafik isiklarinda durunca kalkmasi zor oluyor. Scooter ile yesil isik yandimi uzar giderdim simdi stop edip kaliyorum ��
    ilk 1000 km aynı senin gibiydim bence hiç durma hemen ayarlattır aşşağıda kavrasın, bu işlerden anlayan birinin 2 dakikasını almaz.

manetin kökünde ayar yeri var körükle örtülü biraz kurcalayın.
    Rodaj için rodajı bitirmiş gibi davranı, 1000km kendinizi kasamanın manasını açıklayabilecek yok dünya üzerinde. Kitapçıkta yazandan bir tık daha verimli makinanız olur.

ha kendinize rodaj yapmazsanız bu 1000km içinde orijinal lastikle bu geçiş mevsiminde düşeceğinizi garanti ederim. şimdiden korunun.

halisakal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Grom
    Alıntı kurttomer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ilk bakim 1000 km de olmasi lazim. O zamana kadar motorun devrini degistirerek fazla zorlamadan kullanmak en iyisi heralde. Birde debriyajin kavramasi neredeyse sonda. Normalde ayar nasil olmali? Ortalara ayarlasak bi sorun olurmu
    lastiği kaldır, teli kendine çek somunu sık aynı bisikletin fren ayarı gibi. Kavramayı o şekilde ayarlıyorsun. Çok sıkıysa gevşet kendine göre ayarla boş bir yolda. O somunun görevi zaten teli gerdirmek veya gevşetmek.

feti_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 700
    Arkadaşlar benim de debriyaj çok yukarıda kavrıyor.
    Bakıma gittiğimde adamlara söylemiştim evet yukarıdaymış ayarladık dediler ama bişeyin değişmediğini (hatta daha yukarı çıkmış da olabilir) gördüm.

Yalnız benim manetin altındaki vida da dibe kadar oturmuş durumda. Yukarıdaki resimde Halisakal arkdaşınki de oturmuş gibi görüm.
    Onu dışarı çeksem daha yukarı gelmeye çalışacak (belkide debriyajdan kaçırmaya başlayacak)

Bu durumda ikinci bir ayar yeri yok mu? Çok mu karışık bi yerde?

debriyaj çatalının üstünde var 2 tane

Motosikleti
    Honda Grom
    Alıntı feti_can adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar benim de debriyaj çok yukarıda kavrıyor.
    Bakıma gittiğimde adamlara söylemiştim evet yukarıdaymış ayarladık dediler ama bişeyin değişmediğini (hatta daha yukarı çıkmış da olabilir) gördüm.

Yalnız benim manetin altındaki vida da dibe kadar oturmuş durumda. Yukarıdaki resimde Halisakal arkdaşınki de oturmuş gibi görüm.
    Onu dışarı çeksem daha yukarı gelmeye çalışacak (belkide debriyajdan kaçırmaya başlayacak)

Bu durumda ikinci bir ayar yeri yok mu? Çok mu karışık bi yerde?
    o şekilde dibe oturmuş değil hiç ayarlanmamış hali bu. teli çekip vidayı manete doğru sıkarsanız tel gerilmiş olur aşağıda kavrar.

ikinci ayar vidası burada telin çok bol olduğu ilk ayar vidasının(manetin yanındaki) yetmediği taktirte aşağıdan da gerdirebiliyorsunuz.

Motosikleti
    Tracer 700
    Alıntı halisakal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o şekilde dibe oturmuş değil hiç ayarlanmamış hali bu. teli çekip vidayı manete doğru sıkarsanız tel gerilmiş olur aşağıda kavrar.

ikinci ayar vidası burada telin çok bol olduğu ilk ayar vidasının(manetin yanındaki) yetmediği taktirte aşağıdan da gerdirebiliyorsunuz.
    Dostum çok teşekkürler, çok yardımcı oldun.
    İlk fırsatta yapıyorum ayarları.

bpak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yine msx 125
    Son bi kaç hafta içinde sigorta yaptıran oldu mu? 2014 msx için en ucuz anadolu çıkıyor 460 tl. Daha ucuza sigortacı bulabilen var mı son 1-2 hafta içinde?

Motosikleti
    Honda Grom
    Alıntı bpak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Son bi kaç hafta içinde sigorta yaptıran oldu mu? 2014 msx için en ucuz anadolu çıkıyor 460 tl. Daha ucuza sigortacı bulabilen var mı son 1-2 hafta içinde?
    demir sigorta en uygun 389 TL fiyat vermişti ona yaptırmıştım. Demir sigorta veya sompo japan dan fiyat alın.

Tayfun44 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA GROM
    Motor 1200 KM oldu , bakıma mayıs 2016 da götürücem çünkü eve kitledim bıraktım ve istanbula döndüm
    Bütün yaz boyunca orjinal lastikleri kullandım evet kayıyor fakat kuru zeminde yüregimi kopartacak bişey yapmadı memnunum ama bakım zamanı michlen şart. Rizoma ayna manet elcik takmıştım onlar da güzel bi hava kattı stok hali pek hoş degildi .
    Kısaca söylemek gerekirse 1 Kere bile motoru aldıgıma pişman olmadım hatta bi tane bunun ufaklarından almayı planlıyorum bulabilirsem.
    Rodajı ilk 800 km sürekli vites degişe degişe devirli devirsiz karışık fazla basmadan kullandım 800 den sonra tek başıma cıkıp açtım biraz motoru ama otobanda gidiyorum tırlar vs rüzgar cok oldugundan 115 i geçemedim çok güzel kafa sallıyo onu test ettim :D Mümkün oldugunca arkmaa kimseyi almadım ama 75 kg falan biri oturunca bende 75 im 105 gördüm düz yolda cok rahat motor ...

2016 yaz sezonu için şimdiden msx amblemli koltuk kılıfı aldım siyah daha takmak nasip olmadı ama güzel birşeye benziyor
    Rizoma ayna takımı rengi soldu manetinde soldu fakat sadece rizomayı cıkarıcam onun yerine elcik aynası takıcam
    Büyük ihtimal yoshimura egzoz almayı planlıyorum bütçe ayırabilirsem
    Honda yazısının altında HRC stcker vardı bende cidden aşırı güzel bi hava katıyor o HRC lerden arka kuyruk tarafına da yapıştırcam + Repsol stickerlar.

Benim amacım öyle aşırı para harcamadan yinede tatlı ve güzel bi görünüme sokabilmek motoru .

Motosikleti
    Honda Grom
    1000 km bakımdan çıkıp yıkandıktan sonra resim çekmiştim. Şuan 1400 km de.

bpak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yine msx 125
    demir sigorta en uygun 389 TL fiyat vermişti ona yaptırmıştım. Demir sigorta veya sompo japan dan fiyat alın.
    demir 560 çıkarıyor, yarın sompo japan a bakayım teşekkürler.

Motosikleti
    Honda Grom
    bunlarda yabancı forumlardan

Motosikleti
    Honda Msx Grom
    lastiği kaldır, teli kendine çek somunu sık aynı bisikletin fren ayarı gibi. Kavramayı o şekilde ayarlıyorsun. Çok sıkıysa gevşet kendine göre ayarla boş bir yolda. O somunun görevi zaten teli gerdirmek veya gevşetmek.

http://i.imgsafe.org/bd681bb.jpg

http://i.imgsafe.org/ba01b63.png
    Cok tesekkurler. Bu arada masallah motorunuz cok guzel duruyor. Allah kaza bela gostermesin

divergent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda MSX
    Orijinal lastikleri herkesin tavsiye ettiği city grip ile değiştireceğim fakat bugün honda servisi city grip yerine bridgestone b02 tavsiye etti. Fiyat olarak bridgestone 100 lira daha pahalı. Hangisini tercih edeyim?

Motosikleti
    Tracer 700
    Alıntı divergent adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Orijinal lastikleri herkesin tavsiye ettiği city grip ile değiştireceğim fakat bugün honda servisi city grip yerine bridgestone b02 tavsiye etti. Fiyat olarak bridgestone 100 lira daha pahalı. Hangisini tercih edeyim?
    Hızlıca bir araştırdığımda bir tek aşağıdaki siteyi bulabildim
    City grip skorunun bu kadar yüksek olması gerçekten daha kaliteli olmasından değil de kullanımının daha yaygın olmasından kaynaklanmış olabilir.
    En güzeli ikisini de tecrübe etmiş kişinin yorumlarını dinlemek.
    Ben city grip kullanıyorum. Bu hafta pazartesi-çarşamba 3 gün yağmurda istanbulda karşıdan karşıya geçtim.
    Gayet memnunum. Kuruda da oldukça iyi.
    http://www.techturkey.com/forum/moto...tirmalari.html

divergent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda MSX
    Bridgestone hoop b02 taktırdım. Bakalım inşallah servis beni yanıltmamıştır.

okan kömür - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda grom
    Bugun besiktasta kırmızı msx125 gördüm onunde cam takılıydı camlı hali ayrı bi güzelmiş bizim forumdan yunanistana giden kullanıcaların motoru zannettim rengi kırmızıydı belki burdandır kullanıcısı

Motosikleti
    Honda Grom
    facebook grubumuzdan arkadaş motorunu satıyor ilgilenen arkadaşlar linkten bakabilirler.

Aksesuar listesi :

1-Protaper Gidon
    2-Rizoma Ayna ve Elcik takımı
    3-Kısa spor ayarlanabilir manetler
    4-Amortisör üst kapak takım
    5-Sinyal ve çamurluk vida kapak takım
    6-Kafa karenajı
    7-Hidrolik depo Kapak
    8-Racing Boy Papatya disk takımı
    9-Marş kapağı
    10-Sübap Ayar Kapağı
    11-Koruma takozu
    12-Motor yan Kapak Takımı
    13-Debriyaj Tutucu
    14-Yağ Dolum Kapak
    15-Ngk Buji Kablo ve Piposu
    16-İridyum Lazer Buji
    17-Kitaco Hurricane Hava Filtresi( Yıkanabilir)
    18-Koltuk Alt kapak Takım
    19-Özel Karbon Döşeme Kaplama
    20-Akrapoviç Titanyum Egzoz ve Headers
    21-Çanta Demiri
    22-Thailand Tip Sinyal Takımı
    23-Pit ayaklık tutucu
    24-Apitech Power Commander
    25-Fren Hortum Tutucu

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...33601310/detay
    hummar34 bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)