Bayide bana bakima kadar elleme dediler ama benimde 74 km oldu bugun yikayip yagladm biraz .
MSX için başlangıç motosikleti olarak ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? YBR, CBF'yi çok araştırdım ama bir türlü tasarım açısından oturtamadım. Bu motosiklet küçük, şirin, sempatik-bu kriter evdekilere motosikleti sevdirebilmek için önemli -. Başlangıç için güzel olur gibime geliyor, şehir içinde keyifle kullanılabilir ama yine de bir sorayım dedim kullanıcılarına.
Merhaba arkadaşlar bu gün motora bakmaya gittim akhisara motor gayet şık görüldüğü kadar ufak değil. Bana sadece biraz ön farları aşağıdan gibi geldi. Selesi biraz sert Ben iri olmadığımdan arkama rahatca artcı oturabilir. Bu arada Akhisar Ordu bayisine gittik. Çok güzel karşılandık. Fiyatı 7600 TL dediler. Ben temmuz da alacağım için fazla detaylı konuşmadık ama yardımcı olabileceklerini söylediler. Ama motor çok hoşuma gitti yaw.
ALACAK ARKADAŞLARA DUYRULUR Gittiğimiz honda galerisi bu ay sonu fiyata zam gelecek dedi sizce ne kadar gelir ?
Msx icin söylemistim. Lifan gayet hos durmus.
lifanı aldım arkadaşlar,sırf şu alet için 1.70 filan olmak isterdim.Kestirsemmi napsamya dizlerden.
12000 deyim hala daha var tüm motosikletlerde var kendimin olan her motosiklette vardı incelediğim ve bakımını yaptığım her motosiklette vardı. ustalar sürücüler kıllanmasın diye balata alışınca gider diyor da yok öyle bişey görmedim ben bu arada 12000 bakımı için parçalarımın tayland dan gelmesini bekliyorum perşembe günü kaan abi gönderdi
egzozdan ceza yenir evet
bu konuda çok haklısınız üzerinde çeşit çeşit aksesuarlar var. ben gördüğüm yerde azarlıyorum.
kaliteli bir maşa çamurluğu tavsiye ederim. benim taktığım inceydi aynısının 4 veya 5 mm liğinden yaptırıcam
ön cam çok işlevsel. kötü de durmamış fakat msx ile kıyaslamak lazım msx üzerinde nasıl durursunuz?
msx çünkü msx japon
stickerlar şahane olmuş
zincir yağını oring li zincirlerde her iki depoda bir yapardım. malümaliniz oringsiz zincir kullanıyoruz olabildiğince iyi yapışan zincir yağıyla (motulunkini tavsiye ederim) her depoda bir yağlayın. yani yaklaşık 250km de bir yağlayın. yağladıktan sonra mümkün mertebe 24 saat kullanmayın yağ iyice yapışsın aralara girsin ve merkezcil kuvvetten dolayı hemen atmasın. bu arada zincir değiştirdiğimden beri hiç yağlama yapmadım 500 km oldu. hala daha çok güzel yağlı, sıfır zincirin fabrika yağları daha uzun süre dayanır.
kesinlikle evet. ybr cbf de msx de şehiriçinde çok rahat kullanabileceğiniz motosikletler. ayrıca sizi üzmeyecek gaddar motosikletler bunlar
hayırlısı olsun güle güle kullanın kazasız belasız. msx gibi ufak lifan ın pony modeli de var
Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
Twitter/instagram @ywitcan
Yiğit Can
Telike msx ile uzun yol tecruben oldu mu? Ya cikayim diyorum her pazar guvenemiyorum. Yolda birakir diye degilde agrili olur diye korkuyorum.
http://www.motosiklet.net/forum/nake...otografli.html
şöyle bi yazım var hocam
ayrıca günde şehiriçinde 150 200km kullandığım zamanlar da oldu. sadece bu cuma 180km kullandım şehiriçinde. eğer bakımları tamsa
zincir gerginliği, lastik havaları ve durumları, yağ, gaz debriyaj telleri, fren yağ seviyeleri kontrol edin hiç acımadan çıkın. motosikleti aldığım kerem arkadaşım da bir kaç kere ankara istanbul yapmış hiç sıkıntı ile karşılaşmamış.
ayrıca ekleme olarak uzun yol ve kamp olayına gireceğim bu yaz bitmeden eksiklerim var
çadır
şişme yatak
katlanır kamp sandalyesi
soft yan çantalar
bunları tamamladığımda rahatlıkla kamplara gidebilirim. kamp yapmak isteyen arkadaşlar olursa ince detayları ve en gerekli malzeme listesini paylaşabilirim.
Telike sagol bende izmirliyim göztepeden . Ama isim sebebiyle istanbulda yasiyorum . Bu gün havada efsane bakalim yol yapicaz gibi gozukuyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:55 ----------
Kamp olarak nereyi düşünÜyorsun bu arada. Güzergahin neresı olucak yani.
istanbula da gelmeyi düşünüyorum msx ile ama öncelikle gazlı arka amortisörümün gelmesini bekliyorum. takıp ayarlarını yapıp öyle o kadar yola çıkarım anca.
kamp için izmirde gidilcecek yer çok urla tarafı seferihisar tarafı var en yakınlarda onun dışında, smyrna riders grubumuzdaki dostlarımız bu haftasonu çanakkaleye gittiler eğer ekipmanlarım olsaydı ben de gidebilirdim yani festivaller ve onun dışında kendi gezilerim olacak.
Yiğit Can
Kamp malzemelerim hazır, malzemeleri koymak için çanta demirim de hazır Sadece ahtapot file eksiğim kaldı. Tulum, çadır, katlanabilir ufak taburem var.
İstanbul'a kamp malzemeleri ile gelirsen harika olur, güzel bir kamp yaparız diye düşünüyorum.
Bende Temmuz ortaları veya sonu civarı İzmir yapmayı planlıyorum.
Bu arada MSX için soft yan çantaları merak ettim açıkcası. Nereye takıyoruz onları?
Kamyonların 20 ile falan çıktığı rampalarda Msx125 80km hızda sabit kalabiliyomu ? 60'a falan düşüyosa uzun yol sıkıntı olur bence.
bu teklif süper oldu teşekkür ederim. kamp malzemesi olarak yanıma çadır ve yatağımı alırım. geri kalanları zaten istanbula gelirken atarım çantaya.
soft çanta olayını ben de denemek istiyorum işte. bi şekilde de oldurucam çünkü tek arkaya çanta ile yeterli malzemeyi sığdıramam. yanlara lazım. bakalım bi zamanı gelsin de. yaparız bişeyler yeni fikirler de çıkıyor sonuçta
kaldorein de gellir istanbuldaki tüm arkadaşlarla buluşuruz evinden aldırırız herkesi
kafanı kurcalama, çıkar. çıkmasa bile inip itelersin. kilometrelerce yolu bisikletle giden adamım bana mı koycak. 100kilo makina alırım sırtıma ben çıkartırım gerekirse.
Yiğit Can
Merhaba MSX kullanıcıları. Konunuzu severek takip ediyorum arada attığınız fotoğrafları görünce gerçekten mutlu oluyorum nedense umarım bu yorumum fotoğraf paylaşımlarınızı arttırır
Birde bugün çarşıda yürürken gözüme ufak bir motor çarptı ve birde baktım ki MSX'in Racing modeli. Hemde elektrikli
Modeli merak edenler için linkini buldum birde :D
http://www.yuki.com.tr/urun/13/kr25-ava-3000
Çinli degilmi hocam herseyi yapar :D
ön sakal msx e uyuyosa alirim ucuzsa 😂
3-4 belki 5mm sac kıvırarak uydururz aslında.
Yiğit Can
ulan şeytan dürtüyor bu aralar alsam mı tekrar diye 2. ellere bakıyorum ama güvenemiyorum :(
Telike istanbula geldiginde mutlaka bir bulusma yapalim. Bende yillik izinde cesaretimi toplarsam izmire cikicam babamin yanina. Beni dusunduren yalovadan cikinca gemlik felan o yokuslarda aci ceker miyim.? Ama telikenin de dedigi gibi o yollari bisikletle giden adamlar var. Bir sey sorucam aramizda ybr felan kullanan varsa soyleyebilir mi bizim msx ler konfor rahatlik olarak ybr tarzi motorlara gore sizce nasil?
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)