Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda MSX 125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı Zeytin7 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İzmir şartları için hangi lastiği önerirsiniz ? Sağanak yağışlı havalarda kullanmayı düşünmüyorum ama %100 kuru zemin lastiği alıp da riske girmek istemiyorum.
    hocam izmirde msx kullanıcısı görmek güzel. benim motosikletimde wintergrip var hiç tavsiyte etmiyorum grip diye bişey yok. düzde efsane ama virajlarda sürekli dalıyorum bu havalarda. lastikte michelin in power pure ün desenini çok beğendim onu almayı düşünüyorum şimdilik. daha önce touring motorumda metzeller kullandım efsane bir yol tutuşu vardı grip değeri yüksek yani viraj yapabileceğim bir lastik arıyorum ben de.
    Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
    Twitter/instagram @ywitcan
    Yiğit Can

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ATLANTİS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA MSX 125 (GROM)
    bunlarda lastikler dublex mi şamyellimi

Motosikleti
    Duke200
    Bu motoru aksesuarlarini stock lastiklerini uzun sureler boyunca arastirmis biri olarak sunu tavsiye ediyorum.Uzerinden gelen lastiklerin ne oldugunu sorgulamadan ilk is olarak gidin bir cift michelin city grip lastigini takin oyle kullanin.Michelin in bu lastigi piyasada bulabileceginiz en iyi scooter boyutlarindaki lastik.

Tayfun44 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA GROM
    Orjinal lastikten tek memnun olan benim herhalde :D
    1 2 kere kaydımda onun nedenide mıcırlı yol oldugu için herkez kayar yani ama herhalde fazla gazlamadıgım yagmurda kışta kullanmadıgım için memnunum lakin ben yazlıkta kullandıgım içinde degişmiyorum yaz sonu istanbula getirince bende bilindik bi marka lastik alıcam kask kadar önemli bi konu hatta lastik olayı altın kural diyebilirim

Lastik dublex diye biliyorum ama emin degilim telike arkadasımız cevaplasın

Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı ATLANTİS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bunlarda lastikler dublex mi şamyellimi
    üzerinde dublex lastik var hocam

Alıntı Tayfun44 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Orjinal lastikten tek memnun olan benim herhalde :D
    1 2 kere kaydımda onun nedenide mıcırlı yol oldugu için herkez kayar yani ama herhalde fazla gazlamadıgım yagmurda kışta kullanmadıgım için memnunum lakin ben yazlıkta kullandıgım içinde degişmiyorum yaz sonu istanbula getirince bende bilindik bi marka lastik alıcam kask kadar önemli bi konu hatta lastik olayı altın kural diyebilirim

Lastik dublex diye biliyorum ama emin degilim telike arkadasımız cevaplasın
    orjinal lastikleri benim de garajımda duruyor motoru aldığım arkadaşım "abi ben bu lastiklerle stoppie bile yapıyodum öyle kötü bir lastik değil iyi bir tutuşu var aslında" dedi. yani onun yorumundan yola çıkarak iyi olduğunu duydum. ha verubber lastiği michelin ile kıyasslamak gerekir ki verubber ı kullanmadığım için bişey diyemiyorum. örnek olarak sava asfalt lastiği ile metzelleri kıyaslarsak sava bildiğin yağ gibi kayıyormuş diyebilirim. velhasıl benim duyarak öğrendiğim şey; orjinal lastikleri öyle berbat derecede kötü de değil.
    Yiğit Can

Motosikleti
    HONDA GROM
    Abi sonuçta HONDA alıyosun gidip dandik çin malı motor almıyosun 8 miyara yakın para vermişsin adam lastikten mi kısıcak ama bana söyledikleri şey bayide ıslak zeminde michlen falan gibi kaliteli degil ama kuru zeminde güzel tutuyo yani fakat değiştirilmesi öneriliyor . Altın elbiseli adamda bu motordan düşmüştü ama kendi görüşüm dönerken yükünü sol tarafta fazla tutmuş sanırsam zaten bu yarış motoruda değil fazla yatmaz yüksek sürat nası tehlikeliyse bence virajda dönerken falan aşırı yatırmakta asfaltla temas etmenizi saglar . Bunlar kendi görüşüm

Motosikleti
    Kawasaki z250sl
    Alıntı telike adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam izmirde msx kullanıcısı görmek güzel. benim motosikletimde wintergrip var hiç tavsiyte etmiyorum grip diye bişey yok. düzde efsane ama virajlarda sürekli dalıyorum bu havalarda. lastikte michelin in power pure ün desenini çok beğendim onu almayı düşünüyorum şimdilik. daha önce touring motorumda metzeller kullandım efsane bir yol tutuşu vardı grip değeri yüksek yani viraj yapabileceğim bir lastik arıyorum ben de.
    Henüz msx 125 almadım. Pulsar 200ns düşünüyordum fakat ben alana kadar fiyat 7200den 9000TL'ya çıktı. LAstik + ruhsat falan derken etti 10.000TL. Hala kararsızım aslında. Balçova'da bir tane 6.500TL civarına 400km GRom var ama ikinci ele güvenemiyorum. Sıfır msx125 alıp yazı lastik değişirmeden tamamlayacağım sanırım. Öğrenciyim bütçe dar.
    Yakınımdakiler motora küçük dengesiz falan diyorlar ama benim boy 174 kilo 58-60. Sorun olmaz gibi geliyor. %85 şehir içinde kullanacağım ama Çeşme Mordoğan kurtarır ama hadi Kuşadası'na Bodrum'a gitmeye kalkınca bu motorla ne bileyim güvenemiyorum. Hava soğutma 12 inç jant vs.
    Aslında yazdıklarımla alakalı tecrübeleriniz aktarırsanız bana çok yardımcı olursunuz.

Herkese merhabalar,
    Bir kaç günden beri buradaki bütün yazışmaları baştan sona okudum.
    Bu motoru almak için kafamdaki bütün sorular cevaplandı.
    Hafta sonu Honda ya gidip yakından göreceğim kısmetse.
    Ankara da olan arkadaşlarla da görüşmek isterim en azından motorlarını ve deneyimleri üzerine sohbet edebiliriz.

Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı Zeytin7 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Henüz msx 125 almadım. Pulsar 200ns düşünüyordum fakat ben alana kadar fiyat 7200den 9000TL'ya çıktı. LAstik + ruhsat falan derken etti 10.000TL. Hala kararsızım aslında. Balçova'da bir tane 6.500TL civarına 400km GRom var ama ikinci ele güvenemiyorum. Sıfır msx125 alıp yazı lastik değişirmeden tamamlayacağım sanırım. Öğrenciyim bütçe dar.
    Yakınımdakiler motora küçük dengesiz falan diyorlar ama benim boy 174 kilo 58-60. Sorun olmaz gibi geliyor. %85 şehir içinde kullanacağım ama Çeşme Mordoğan kurtarır ama hadi Kuşadası'na Bodrum'a gitmeye kalkınca bu motorla ne bileyim güvenemiyorum. Hava soğutma 12 inç jant vs.
    Aslında yazdıklarımla alakalı tecrübeleriniz aktarırsanız bana çok yardımcı olursunuz.
    dengesizlikten kasıt nedir? ben koca virajı iki elimi de bırakarak dönüp viraj çıkışı motoru düzeltebiliyorum :D dengesiz derken nası dengesiz?
    Yiğit Can

Motosikleti
    HONDA GROM
    Hocam soyledigim gibi sıfır alma imkaniniz varsa alin 2nci el kalem bile alinmaz.
    telike arkadasimiz kadar olamasamda 80 e 90a cikip ellerim birakip ellerimi enseme koyup gerildigim oluyo denge tamamen senin elinde tecrube varsa viraji teker alip bile donersin :D

Darklion simdiden hayirli olsun sorularin varsa en sacmasina kadar sorabilirsin

slm arkadaşlar motorunuza hiç kit taktırmayı düşündünüz mü??

bugün istanbulda bir bayide sandık kırdılar 3 tane yeni 2015 msx125 geldi. inceledim karenajdan farklı birşey yok alette. ama daha cazibeli duruyor o ayrı :D

İzmirden soran arkadaş için konuşayım izmirin tamamına msx fazla bile gelir ben izmirliyim ama istanbulda yaşıyorum. bağlayıcı faktörlerim olmasa izmire kadar kullanırım msx i biraz titreşimden kum dökerim o kadar istanbulda Tem e çıkıp rahatça gidebiliyorum. 2 kişi 105 yapıyor rahatça. tek başıma 110-115 lerde çok yürüdüm maksimum 127 gördüm oda bu makinanın sonu zaten stardartken fazlasını yaptım diyen yalan söyler. CBF150 ile nerelere giden kurye arkaddaşlar var onlarla konuştuğumda anladığım titreşimi bir kenara koy yürüdüğümüz hızlar çok yakın.

standart lastikler sezonluk kullanıcılara iyidir ama pek ısınmıyor dolayısı ile düşüntüğünüz anda büyük ihtimal suçu lastiğe atarsınız. benim alışkanlığım var sürüşüm bitince şöyle bir arka tekerleği elliyorum lastiğin sıcak yada en azından ılık olması gerek

viraj yapmak isteyenler Michelin purepower alsın çift hamurdur ama yağışta nasıl bilmiyorum iyi değil diyorlar. ben citygrip kullanıyorum kar yağarken bile ısınıyor.

kit takmayı düşündüm ama bu motoru bitirmek istiyorum öncelikle. Mekanik olarak başıma bişey gelmeyeceğini farz edersek elektronik olarak nasıl sorun çıkmadan yürür bilmiyorum, yakıt besleme pis iş. 183cc fena değil gibi

Motosikleti
    HONDA MSX 125 (GROM)
    bugun gidip bunu aldım motoru aldıgım günü cekim yapıcam insallah bi sorun cıkmazsa mayıs bası almayı düsünüyorum mayıs sonuna kadar ehliyet icin motor alıstırması yaparım bos bi alanda en azından kısmetse
    http://www.sony.com.tr/electronics/a...am/hdr-az1-kit

Motosikleti
    mondial drift 125
    Cuma günü çok şükür beyaz msx imi teslim alıcam tekerleri okuduğum yorumlara göre kışa kadar böyle kullanabilirim umarım😊

Motosikleti
    HONDA MSX 125 (GROM)
    hayırlı olsun bende beyaz düsünüyorum beyaz kask mont pantolon bot eldiven

Motosikleti
    HONDA GROM
    Arkadaşlar hayırlı olsun aramıza katıldıgınız için renkler ve zevkler tartışılmaz ama kırmızı daha ilgi çekici bunu içtenlikle söyleyebilirim .
    Tekirdaga giderken yeniçiftlikte kalabalık en kötü 600 rr olan bi motosiklet grubu gördüm ışıklarda durdular bana bakıyolardı küçük şirin bişey bide güneşte kırmızı kendini daha güzel belli ediyo insanın morali düzeliyo

Lastik konusuda dediginiz gibi kuru zemin için güzel yagmurda zaten motosiklet sürmek büyük risk
    İmkan varsa güzel bi 4 mevsim lastikte alabilirsiniz

Motosikleti
    Kawasaki z250sl
    Alıntı AhmetH adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bugün istanbulda bir bayide sandık kırdılar 3 tane yeni 2015 msx125 geldi. inceledim karenajdan farklı birşey yok alette. ama daha cazibeli duruyor o ayrı :D

İzmirden soran arkadaş için konuşayım izmirin tamamına msx fazla bile gelir ben izmirliyim ama istanbulda yaşıyorum. bağlayıcı faktörlerim olmasa izmire kadar kullanırım msx i biraz titreşimden kum dökerim o kadar istanbulda Tem e çıkıp rahatça gidebiliyorum. 2 kişi 105 yapıyor rahatça. tek başıma 110-115 lerde çok yürüdüm maksimum 127 gördüm oda bu makinanın sonu zaten stardartken fazlasını yaptım diyen yalan söyler. CBF150 ile nerelere giden kurye arkaddaşlar var onlarla konuştuğumda anladığım titreşimi bir kenara koy yürüdüğümüz hızlar çok yakın.

standart lastikler sezonluk kullanıcılara iyidir ama pek ısınmıyor dolayısı ile düşüntüğünüz anda büyük ihtimal suçu lastiğe atarsınız. benim alışkanlığım var sürüşüm bitince şöyle bir arka tekerleği elliyorum lastiğin sıcak yada en azından ılık olması gerek

viraj yapmak isteyenler Michelin purepower alsın çift hamurdur ama yağışta nasıl bilmiyorum iyi değil diyorlar. ben citygrip kullanıyorum kar yağarken bile ısınıyor.

kit takmayı düşündüm ama bu motoru bitirmek istiyorum öncelikle. Mekanik olarak başıma bişey gelmeyeceğini farz edersek elektronik olarak nasıl sorun çıkmadan yürür bilmiyorum, yakıt besleme pis iş. 183cc fena değil gibi
    Bahsettiğiniz hızlar bana yeterli. Sıfır MSX125 alacak gibiyim. Pulsar200ns çok pahalılandı. Bu yazı orijinal lastiklerle geçirip yerler ıslanmaya başlayınca city grip taktırmak mantıklı olacak sanırım.

İyi akşamlar arkadaşlar, ya 110-115 yapan arkadaşlar, ben düz yolda en fazla 100 yaptım, ben de mi sıkıntı anlamadım?motorum şu anda 450 km ve daha bu gün sadece biraz zorladım rodaj sonu diye

Arkadaslar bende yaklasik 2000 km dir honda msx kullaniyorum. Ise gidiyorum alisverise gidiyorum hafta sonu durmuyorum istanbul geziyorum acayip memnunum. Gecenlerde acibademden cnr expo ya ataturk hava limanin yani oraya 30 dakikada sikistirmali trafikte cok rahat gittim . Acik yoldada hizi dusuk kalmiyor merak etmeyin. Ama burda yazacaklarima dikkat edin arkadaslar. Yaklasik bir 1400 km ustundeki lastiklerle surdum. Sunu soleyiyim ustundeki lastikler cok kararsiz yeri geliyo asiri iyi tutuyo yeri yeri geliyo arkasi atiyor iste insani bu yoruyor. Lastigini taniyamiyorsun. 3 kere lastik yuzunden cok ciddi kaza yapiyordum. Islak zemin zaten saymiyorum bile . Bildigin lastik alamiyorsaniz sakin ustundeki lastikle yola cikmayin. Lastik islaninca o artik lastik degilde plastik felan oluyor. Neyse canima tak etti gittim zenn motordan city grip aldim. dediler 200 km rodaj yap lastige. Dinledim fazla zorlamadim. Rofaji bitince dedim ki ben motor kullanmamisim. Nasil bir keyfi kacirmisim belli degil. Durusu kalkisi degisti motorun. Arkadaslar onumuz yaz demeyin degistirin gizli islaklikta bile jilet gibi kayiyor ustundeki lastikler. Suan motor benim icin efsane oldu. Almak isteyen arkadaslara soyle yardimci olayim. Bu motor her ihtiyaca cevap verir. Her yere girer cikar az yakiyor gerci motoru geri cagirmislar yakit pompasi taktircam bu hafta sonu mototal de . Suan benim tek ihtiyacim canta demiri . Onuda satan bir arkadas bulursam direk alicam bilginiz olsun. telefondan yazdigim icin imla hatalari icin simdiden ozur dilerim. Yine gorusmek uzere.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:02 ----------

Merak etme 1000 km yi gecince motordan tam performans almaya baslayacaksin. Az sabret ilk bakima kadar fazla zorlama .

Alıntı vocco adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar bende yaklasik 2000 km dir honda msx kullaniyorum. Ise gidiyorum alisverise gidiyorum hafta sonu durmuyorum istanbul geziyorum acayip memnunum. Gecenlerde acibademden cnr expo ya ataturk hava limanin yani oraya 30 dakikada sikistirmali trafikte cok rahat gittim . Acik yoldada hizi dusuk kalmiyor merak etmeyin. Ama burda yazacaklarima dikkat edin arkadaslar. Yaklasik bir 1400 km ustundeki lastiklerle surdum. Sunu soleyiyim ustundeki lastikler cok kararsiz yeri geliyo asiri iyi tutuyo yeri yeri geliyo arkasi atiyor iste insani bu yoruyor. Lastigini taniyamiyorsun. 3 kere lastik yuzunden cok ciddi kaza yapiyordum. Islak zemin zaten saymiyorum bile . Bildigin lastik alamiyorsaniz sakin ustundeki lastikle yola cikmayin. Lastik islaninca o artik lastik degilde plastik felan oluyor. Neyse canima tak etti gittim zenn motordan city grip aldim. dediler 200 km rodaj yap lastige. Dinledim fazla zorlamadim. Rofaji bitince dedim ki ben motor kullanmamisim. Nasil bir keyfi kacirmisim belli degil. Durusu kalkisi degisti motorun. Arkadaslar onumuz yaz demeyin degistirin gizli islaklikta bile jilet gibi kayiyor ustundeki lastikler. Suan motor benim icin efsane oldu. Almak isteyen arkadaslara soyle yardimci olayim. Bu motor her ihtiyaca cevap verir. Her yere girer cikar az yakiyor gerci motoru geri cagirmislar yakit pompasi taktircam bu hafta sonu mototal de . Suan benim tek ihtiyacim canta demiri . Onuda satan bir arkadas bulursam direk alicam bilginiz olsun. telefondan yazdigim icin imla hatalari icin simdiden ozur dilerim. Yine gorusmek uzere.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:02 ----------

Merak etme 1000 km yi gecince motordan tam performans almaya baslayacaksin. Az sabret ilk bakima kadar fazla zorlama .
    motoru geri çağırmışlar??

bir de lastikler kaça geldi??

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)