ESAD adlı üyeden alıntı
Merhaba,İsmim Metin,İstanbuldayım.Forumu başından beri okudum.Genelde motorlarınız sorunsuzlar.Rüzgar sorunu en büyük sorun.Benzin göstergesi olmayışı büyük eksik,bugün en kötü çin motorlarında dahi var.Önün çift disk olmayışı bence eksik.Disksiz teker çikin duruyor.Ayrıca motor sesi 600 ler gibi güzel değil.Yakıtıda bana göre biraz fazla.4 litre en fazla yaktığı olsaydı,iyi olurdu.Bugün 1600 arabalar dahi 6-7 litre yakabiliyor,üstelik 1200-1300 kg ağırlıklarına rağmen.Dizelleri hiç saymıyorum.En önemli noktasıda fiyatlar.İkinci el fiyatları çok uçuk.Resmen uçmuş sahipleri.500 cc,üretimden kalkmış iki silindirli bir motor için olmıycak rakamlar yazılması anlamsız.Bu ülkede motosikletin yayılmasını istiyorsak çok ekonomik hale getirmek lazım.Herkes uygun şartlarda kullanmak isteyecektir,ama ne hikmetse satmaya gelince birden değişiyoruz,fazla fazla istiyoruz.Piyasada bu şekilde hareket olmaz.Malın ucuz hareketin fazla olması lazım.İlgi anca böyle artar motosiklete.Aslında bu işin başı firmalar ve devlet.Firmalar üretimden alabilecekleri en yüksek karı alıyor,devlette en yüksek vergiyi.Bizim milletimizde hiçbirşeyi yönlendirmeyi beceremediği için,onların elinde oyuncak olmuş durumda.Ah bi birlik olup tepkimizle onları yönlendirmeyi becerebilsek,herşey daha güzel olacak.Bugün 30 40 binliralara motosikletler satılıyor.O fiyatlara arabalarda var.Bir arabayla 4-5 kişi rahatlıkla yolculu yaparken bir motorla iki kişi daha konforsuz yolculuk yapıyor.Altı üstü iki teker bi şasi.Bi raz basit gördüm ama bu böyle.Bu gün ben 30 000 liraya motor alıp memlekete gitsem yüzüme karşı demeseler dahi(diyende çok çıkabilir)arkamdan ahmaklıkla itham ederler.Haklılarda.Bu fiyatlarla motor sektörü ebediyyen gelişmez.Bunu bekleyen hayal görür.Zaten hiçbir teşvik olmayan bu sektörde firmalarda ellerinden geleni yapıyorlar köstek olmak için.Üreticilerin halkı yolunacak kaz yerine koydukları tartışılmaz bir gerçek.Bugün en pahalı motorun 15 000(bana göre o bile fazlaya)lirayı geçmemesi lazım.Uçtukça uçmuşlar.Halkın alım gücü neki.Millet borç batağında bir şey sahibi olacam diye.Ortalama aylık geliri 1000-1500 olan insanlarız.Buna rağmen20-30 binleri borçlanıp motor alıyoruz.Kaç senede onun borcunu ödüyoruz.Yazıktır.Biz memleketimizde,şirketlerin yıllık net karının sadece ve sadece %1 ni alıyoken,avrupalı%15 şini,Japon %25 ila%30 unu alıyor.Bu kazançlarıda bizlere sattıkları aşırı pahalı mallardan sağlıyorlar.Bizim ülkemizdede kazanan yokmu tabii var ama vermiyorlar.Nefs var insanda hepsini kendine almak istiyor.Allah korkusuda yok zaten,hak mak kimin umrunda.
Bende sizler gibi taa çocukluğumdan beri motor sevdalısı biiriyim.Ama malesef bu paraları vermek ağırıma gidiyor.Bugün bir çin malı motoru bile(diğerlerine nazaran daha ucuz olmalarına rağmen) kaç ay taksitle alabiliyoruz.Benzini vergisi sigortası derken kaça mal oluyor.Okuyorum,herkes yakıttan şikayetçi,hemde küçüçük bir motosikletin!!Bakıyorum bakıyorum,Almak istiyorum,heryerden darbe,yakıttan darbe,vergiden darbe parçadan darbe,köprüden darbe,araç sürücülerinden darbe,Daha çok ekmek yememiz lazım bizim.Arabaya alıyorsun195 lastiği 200 liraya,motora alıyorsun belki 1000 liraya,arabanınki en aşağı 60 000km gider,motorunkini siz söyleyin.Bütün bunlar çok sinirimi bozuyor.Hem kendime hem sömürülen motor aşığı insanlara acıyorum malesef.Herkese saygılar sunarım.