ESAD adlı üyeden alıntı
Adasel kardeşim,ben genel olarak,cbf için değil,tüm motorlar için fiyat pahalılığından bahsediyorum.Bir motosikletin bu fiyatlara satılmaması gerektiğinden.Ben motosikleti çok seven biri olmama rağmen,otomobillerle yarışır fiyatlar olmasına karşıyım.Ne kadar seversem seveyim,bir otomobilin kullanışlılığına,imkanlarına sahip değil.Ha dersenki arabalar sanki çok mu ucuza satılıyor,haklısın derim.Arabalarda almış başını gidiyor.Onlardada astronomik fiyatlar var.Bizim Türkiye olarak bir an önce yerli araba üretip ucuza piyasaya sürmemiz lazım.Yoksa bu kapitalist ülkelerin sağımlık ineği olmaktan kurtulmamız imkansız.Bana sakın savunma yani bu sömürücü ülkeleri.Yok kalıp maliyeti yok bilmem ne maliyeti.Dediğin gibi olsaydı,bu markalar,bu kadar semirmiş canavarlara dönmezlerdi.Dünyayı yutuyorlar görmüyormusun!Biraz araştırırsan arabalarda bile,ne dümenler çevirdiklerini görürsün.Adam 40 000-50 000 tl ye araba satıyor ama hala,çelik alüminyum alaşın jant koymuyor arabaya,yav bilmem ne model broadway da bile alaşım jant var.Ben bunu ford a sordum ne dedi dersin,''benim ihtiyacım yokki,zaten satıyorum arabayı,satamayan koyuyor onu''.Lafmı bu!Aynı modeller arasında kaç donanım farkı var baksana.Birine bilmem abs koymuş şu kadar,birine bilmem esp koymuş bu kadar.Daha güvenlik paketini bile standart hale getiremediler bu memlekette.Türkiye yol geçen hanı,at oynatıyo adamlar.Avrupadaki modellerle bize satılanlar arasında büyük farklar var.Adamlar kanunları koymuş,sıkıysa uymasınlar.Belki orada dört dörtlük değil ama bize göre çok daha iyiler.Zavallı halkımı tam manasıyla tüketim toplumu haline getirmiş durumdalar.Batışa doğru gidiyoruz.Bu gün milletin büyük çoğunluğu yıllarca borç ödemek durumunda.Borçsuz kimse yok nerdeyse.Devletin tez zamanda her türlü yerli üretime destek vermesi gerekirse kendi üretmesi lazım.Bu halk bugünki fiyatlara bu malları almak için bunca eziyeti çekmeyi haketmiyor.Ha dersenki bu düzen asla değişmez,böyle gelmiş böyle gider,sana katılırım.Sonsuza kadar değil elbette.Bu vampirlerin sonuda yakın inşaAllah.Az kaldı.Dünyayı düzeltecek kişinin gelmesi yakındır inşaAllah.Bu zalimlarin hepsi ya dize gelecek,yada yok edilecek.Bu kısım seni zorlayabilir belki.Derine bu yüzden girmiyorum.Ama yazdıklarım sana uymuyorsa,sen aldırış etme,uyanlar okusun.Elbette benle aynı düşünceleri paylaşan birileri vardır nasılsa.Sende kafana göre olanlarla takıl.Bu dünya sisteminin senin gibi,her yaptıklarını destekleyenlere ihtiyacı var.Sen 600 züde bırak,1300 ze felan geç,40-50 bin verip.Kendini daha mutlu hissedersin o zaman.Kal sağlıcakla.