ya bn motor alıcam yha cbf 500 yada hornet ikisinn arasında bariz guc farkı var ee tabi yakıtıda yansıor cbf 500 ne yakıo hornet ne yakar ??
ya bn motor alıcam yha cbf 500 yada hornet ikisinn arasında bariz guc farkı var ee tabi yakıtıda yansıor cbf 500 ne yakıo hornet ne yakar ??
Çok yakar :D
Keway SS250 - Honda CBF250 - Honda CBF500 - Honda CBF600SA (Enj) - Honda XL650 Transalp - BMW F800GS - CBF1000
kış mevsiminde olmamıza rağmen cbf500 sahibinden fiyatları baya yüksek..sanırım herkesin birbirinden bakıp yüksek fiyat koyduğu dönemlerden biri.. kapı 9000 liradan açılıyor ki bence oldukça yüksek bir rakam artık üretilmeyen bir motosiklet için..
Cumartesi günü Kartal'dan kalkıp taa Sarıyer'e, oradan da Beylikdüzü'ne gittik motor görmek için. 8.000-8.500 Tl gibi fiyatlarda satılan cbf500'ler görünen o ki pek iyi değil. Ve yetkili servis kayıtlı olmayan motorlar. Motor olarak hiç birinde problem yok. Ancak düşmeleri ve bundan kaynaklı problemler söz konusu. Örneğin birinin radyatörü delinmiş kazada. Adamlar kaynakla kapatmışlar. Ha olmuşmu? Evet olmuş. Ama ben biraz daha para verip temizini alma taraftarıyım. Şimdi bir motor bulduk, ama şehir dışında. Bir akşam üzeri gidip işi bitirmeyi düşünüyoruz. 9.000 Tl diyor sahibi. 5 kuruşta düşmem diyor. Ama motoru servis bakımlı, düşük denecek kmde ve bir kaç aksesuarı var.
Bu motoru bir arkadaşım için araştırıyoruz. Fiyatlar açıkçası yüksek değil. Evet bütçemizi zorluyor ama bence bu fiyatlar CBF500'e göre abartılı değil. Şunu da bilmek lazım, her motor kötü olduğu için üretimden kalkmıyor. Kaldı ki gördüğüm en kötü cbf500 ün motoru bile hala dipdiriydi. Ben motorumu satmıyorum ama satmam gerekse kafamdaki son fiyat 9500 tl. Motor fiyatları sadece motorun ederiyle alakalı değil. Arz-talep meselesi. diğer motorlarında fiyatları çok yüksek. yani şimdi 9,500'e satsam en az 3.000 tl daha koymam gerek motoru yükseltmem için. Ayrıca daha ne kadar düşüğe satılması gerekiyor? CBF250 bile 5.000 tl fiyatla satılırken.
Biz bir aksaklık olmazsa şayet, 16000 km de, servis bakımlı, koruma demiri, ön camı olan, muayenesi dolmak üzere ve lastiklerinin değişmesi gereken motora 9.000 tl vermeyi çok görmedik açıkçası.
Keway SS250 - Honda CBF250 - Honda CBF500 - Honda CBF600SA (Enj) - Honda XL650 Transalp - BMW F800GS - CBF1000
sanırım İzmit'teki arkadaşla görüşmüşsünüz. bana açıkçası fiyatlar fazla gelmeye başladı. eylülde 7250'ye zorla satılan temiz motorları duydukça yavaş yavaş vazgeçmeye başlıyorum. benim nazarımda ederi 7500 hadi bilemedin 8000 lira. onun da masrafı olmamak kaydıyla. 9000 verilir mi, veren verebilir tabi. ama dediğim gibi, bütçe meselesi biraz da.
ben ara ara girip bakarım motorumun piyasası nedir diye. gerçi satmaya kıyamıyorum. memnunum makinemden. ama o dediğin fiyatlara hiç temizini görmedim. Hiçte düşmedi o kadar. eylülde 7 ye satılan ocak ayında 9 olmaz. bu her motor için geçerli. fakat bu yıl gördüğüm birşeyde motor fiyatları kışında ucuzlamıyor artık. eskiden kışın ucuz olurdu. şimdi kimse fiyatını düşürmüyor.
biz şu an 9.000 tl ye 3 adet cbf500 arasında kaldık. hepsini bu hafta bi şekilde gidip görecez ve hafta sonuna kadar almış olacaz birini. bunlardan bir tanesi zerre indirim yapmıyor. birazdan da bir arkadaş gelecek motorunu göstermeye. arkadaşta bende sabırsızlanıyoruz alalım da gezilere başlayalım artık diye.
hayırlısı olsun. ben ybr'mi elden çıkarmadan almayı düşünüyordum ama bu fiyatlara çıkınca ybr'yi de satıp 600 almak daha mantıklı gelmeye başladı. bakalım kısmet artık.
Arkadaşlar biz arkadaş için baktığımız motoru bulduk. Araştırırken bir çok motor gördük. Ama içlerinde temiz olarak gördüğüm ve şu an almaya karar verdiğimiz makine ile arasında seçim yapmakta zorlandığım makinenin ilanını da cbf500 araştıranlara yardımcı olur diyerek paylaşayım istedim;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...29940360/detay
hayırlı olsun. ne kadara aldınız peki?
bu linkteki arkadaşı ben de aramıştım. ama dediğim gibi, fiyat beni biraz aştığı için gidip bakmadım.
not: bir de lastiklerinin değişmediğini söylemişti arkadaş. lastik masrafı da var bu aletin.
Bizim anlaştığımız motor için 8,750 ye el sıkıştık. Lastikler 2010'un 3. haftasının lastikleri ve Pirelli marka. Ancak bakımları yetkili serviste yaptırılmamış. Ve motorun sağa yatması var. Depoda biraz ezik, gaz kolunda biraz sıkışma, ön fren manetinin ucu kırık. Bunları göze aldım.
Ama linkini paylaştığım motoru da dün akşam gördüm. Motoru saat gibi çalışıyor. Belliki redline'da kullanılmamış. Zaten sahibi çok efendi ve mülayim bir arkadaş. Eşiyle birlikte binmiş. Ayrıca ilk sahibi. Bu çok önemli bir husus. Bakımları tam ve yetkili serviste yapılmış. Koruma demiri ve ön siperlik var. Ve en önemlisi motorda düşme yatma yok. Fiyatta üç-beş pazarlık yapılabilir konuştuğum kadarıyla. Hakkını da yememek lazım. Birsürü motor gördüm, problemi olmayan ve tüm bakımları serviste yapılmış en uygun fiyatlı motor buydu. Alacak arkadaşlara gönül rahatlığıyla öneririm.
dediğin özellikler iyi ama sen de tercih etmediğine göre fiyat yüksek ;) pazarlıkla 250 indiğini düşünsek ve lastiği de eklesek 9 buçuğu geçiyor. alınır mı dersen, bütçe meselesi tabi. temiz, uzun yıllar binecek bi alet isteyen alabilir.
valla benim bulduğum motorun ekstradan 33 litre kappa çanta ve çanta demiri olması ve daha temiz görünmesi bizim için cazip gelmişti. ama bizim tercih ettiğimiz motoru 2. sahibinden alacaz. ve bakımları servis bakımlı değil. bu bahsettiğim motor ilk sahibinden ve full servis bakımlı.
valla ben yardımcı olmak istedim. adamı ara görüş istersen. pazarlığını git motor başında yap eğer alacaksan. sonuçta ne motor benim ne de benim bu işten karım var..
bu arada nasıl resim yüklendiğini bilen varsa bana bi söylesede bende benim motorun resimlerinden bir kaçını paylaşsam sizle ;)
ben yardımcı olayım kardeş.
http://www.motosiklet.net/forum/mt-h...i-anlatim.html
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
teşekkür ederim Bora abi. Ancak şu an kullandığım bilgisayarımda pek bi resim kalmamış. Evdeki bilgisayarıma götürmüşüm resimleri. En son bu yaz tatil dönüşü çektiğim resimlerden birini buldum. Resimdeki hali motorumun en pis ve pasaklı hali. Daha ne olsun tatilden dönüyorum. Ona rağmen bir çok motordan çok daha temiz duruyor
http://img109.imageshack.us/img109/8...9806660344.jpg
Merhabalar,
Bu aralar bende cbf 250 motorumu satmak üzereyim çok olumsuz yorumlar okumuştum ama severek bindim neredeyse satmaktan vazgeçeceğim bir tane müşterisi var yarın gelip bakacak muhtemelen verecez ne zamandan beri hayalım cbf 500 de ama olumsuz yönlerini anlatan... tamam bu kadarı yeterli diyebileceğim bir topic bulamadım sizlerden ricam size göre artı ve eksi yönlerini yazabilirmisiniz
bugün internetten gördüğüm arka çamurluğu taktım. 150lik kanalizasyon boru yarım dirseğini kestim sonra ısıtarak genişlettim 2 tane 85lik kelepçe ile amortisörün dibinden sıktım. Orijinal gibi oldu. Boyamaya vakit kalmadı boyadıktan sonra resim ekleyeceğim
Arkadaşım cbf500'ün hiç bir kusuru, kötü yanı ya da dezavantajı yok. Hatta kronik arızası hiç ama hiç yok. Çok dengeli bir motor. Görüntüsü tok bir motor. Bilmem ki daha ne diyeyim. Ben bugüne kadar cbf500 kullanıpta memnun kalmayan görmedim. Gönül rahatlığıyla paranı bastırıp alabileceğin bir makine. Ha dediklerimden kuşku duyuyorsan topiğin tamamını oku derim. Bakalım problem yaşayan bulabilecekmisin? Diğer bir alternatifin daha varsa şayet o motorun da topiğini oku. Hangisinde daha az sorun duyarsan onu al derim.
CBF500 alırken km den korkma. 40.000 de bir cbf500 ü rahatlıkla alabilirsin. Ancak dikkat etmen gereken husus bakımları, motorun temiz kullanılıp kullanılmadığı, kazalı olup olmadığı.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)