Yamaha Cygnus L Kullanıcıları
Reklamlar
-
Yamaha Cygnus L ile açılan bir başlık göremedim.Tecrübelerinizi paylaşmanız için ve yamahanın en küçük boy scooter'ı olarak ve kullanıcısı olarak bu topic'i açma gereği duydum saygılar.
Detaylar
Başlangıç seviyesi için ideal kompakt gövde
Yüksek manevra kabiliyeti kolay kullanım
Zarif ve şık görünüm
Geniş sele altı bölmesi
Aero-dinamik sportif tasarım
Hırsızlığa karşı kilit sistemi
Modern far tasarımı
Teknik özellikler
Motor
Motor tipi hava soğutmalı, 4-zamanlı, SOHC, 2-subap
Motor hacmi 102.0cc
Çap x Strok 49.0 mm x 54.0 mm
Sıkıştırma oranı 9.6 : 1
Maksimum güç 5.0 kW @ 8,000 dev./dk.
Maksimum tork 6.6 Nm 0.7kgf+m) @ 5,500 dev/dk.
Yağlama Islak karter
Ateşleme sistemi CDI
Çalıştırma Elektrik ve Ayak marşlı
Şanzıman V-Kayışı Otomatik
Şasi
Ön süspansiyon Teleskopik çatal
Ön teker hareketi 80 mm
Arka süspansiyon Tek kol
Arka teker hareketi 62 mm
Ön fren Hidrolik tek disk, Ø 180 mm
Arka fren Kampana mm
Ön lastik 100/90-10 56J (Tubeless)
Arka lastik 100/90-10 56J (Tubeless)
Boyutlar
Toplam uzunluk 1,860 mm
Toplam genişlik 670 mm
Toplam yükseklik 1,070 mm
Sele yüksekliği 730 mm
Tekerleklerarası mesafe 1,250 mm
Minimum yerden yükseklik 100 mm
Islak ağırlık 103 kg
Yakıt tankı kapasitesi 5 L
Reklamlar
-
Herkese iyi günler yeni üyeyim ve yeni aldığım yamaha cygnus l den çok memnunum..
-
Merhaba arkadaşlar,ben de cygnus l almayı düşünüyorum.tavsiye eder misiniz? memnun musunuz?
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:13 ----------
Bir de açık kask almayı düşünüyorum.sizin tavsiyeniz ne yöne olur? kapalı mı açık kask mı? scooter olduğu için hız yapmayı düşünmüyorum.o yüden açık kask işimi görür diye düşünüyorum.ne dersiniz? cevaplar için şimdiden teşekkürler...
-
Herkeze merhabalar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:48 ----------
Ben kullanıcısı olarak tavsiye ederim.Şehir içi çok ideal ve yakıt sarfiyatı bakımından çok ideal.2 kişi rahat bir şekilde zorlanmadan 102cc verebileceğinin tamamını veriyor.Şuan 6800km Şehir içi dışında şehir dışı izlenimlerim ve deneyimlerimde oldu.Bu zamana kadar kontaga 2 kez basmadım.Bebek gibi bir motor.Hafif hem başlangıç olarak güzel hemde tecrübeliler için ideal.Paket servis kullananlarda nadir gördüm.Alma sebeplerimden biride budur.Umarım açıklıayıcı olmuşumdur.Ben ls2 italyan açık kask kullanıyorum.Fiyat bakımından 150-175 civarı.Bu arada hızla için zaten 110 km geçmeyen bir motor.Açık kask daha mantıklı.
-
Bu motoru hasbel kader 3500 km kullanma fırsatım oldu. Motor hacmine göre gidişi iyi denebilir. Fakat sürekli yüksek devir gitme ihtiyacından dolayı motor bağırıyor ve net ortalama 3 lt/100km yakıt yakıyor ki 102 cc bir motora göre bu yakıt çok fazla bence. Arka fren biraz yetersiz, arka süspansiyon sert ve lastikler küçük en ufak çukurda hoplatıyor. Ayrıca stok cst lastikleri tam anlamıyla tırt ıslakta neredeyse tutmuyor. Bu lastiklerle hele hele ön lastik kaza yapmadıysanız şanslısınız.
-
Merhaba arkadaşlar. Bu konunun devamı olmasını çok isterim. 3-4 bin tl arası motor bakıyorum. 2. el. Bu motora kafayı taktım. Şehir içi kullanım. Sağa sola gitmeye. Maksat ayağımızı yerden kessin. Oğlumu okula getir götür, arada bir de hanımla şehir içi turlar.
Bu klansmanda
cygnus l
Honda fizzy 125
sym fiddle 2 125
bu 3 marka model arası gidip geliyorum.
Tip olarak en güzel sym, sonra yamaha, sonra honda. Fiyat olarak sym yamaha aynı sayılır. Honda bir tık yukarda.
Sizin görüşleriniz de önemli. Ne dersiniz.
-
İkinci el alma derim bende Yamaha cygnus 125lik var adam temiz biri olduğu halde motoru çok yatırmış bir de bakım yaptırmamış ben 3000tlye aldım masrafları 5000i bulacak bir de tavsiyem sakin paketci lerden motor almayın ha taksi çıkması almışsın ha paketci lerden motor ...ben şimdi tamirci ariyom İzmir'de parcalarimi calmayan motordan anlayan
-
10 Ağustos 2019, 16:31
Cygnus kullanıcıları nerede arkadaşlar, bu hafta ben de aranıza katılmış bulunmaktayım,
Bi kullanıcı çıkarsa bikaç sorum olacaktı.
-
Güncel Cygnus L kullanan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?
-
alirft adlı üyeden alıntı
Güncel Cygnus L kullanan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?
Yamaha sukuterleri biraz traktör gibi çalışır aslında. Lakin bu model gerçekten öyle değil. Sessiz huzurlu çalışan bir motor bloğuna sahip. Bana Honda'nın Beat modelini anımsatıyor. Sessiz, titreşimsiz, yolda tereyağı gibi akan bir sukuter. Parça kalitesi, işçiliği yüksek. Bozuk yollarda tırım sesleri denilen plastik aksam sesleri yok. Hiç zorlamadım lakin yapısı gereği gerçekten çok sağlam. Yıllarca sorunsuz binilebilecek bir Yamaha modeli. Son olarak ayak konulan kısımda (tünel boşluğu da denir) japon markaların içinde en geniş olan model.
Honda Today 50 • Honda Beat 100 • Yamaha YBR 125 • Kawasaki ER5 • Yamaha Fazer FZ6 • V-Four Racing 800 ABS
-
selam aleyküm cümleten
Motorsiklet serüvenine 2004 de başladım
Sırasıyla Honda activa ,spacy,fiizy,activa S, Ps150i,cbf150,spacy alfa derken ...geçen hafta çok yakın arkadaşımdan 2012 model cygnus l aldım.
Koruma demiri lazım İstanbul'da nerden bulabilirim yada bu modele hangi motosikletinki uyuyor
hepinize kazasız sürüşler
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)