Mondial 180 Z-One Kullanıcıları/Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
11 Ağustos 2015, 05:46
karşıyaka57 adlı üyeden alıntı
Selamın Aleyküm beyler ne alemdesiniz vututuuuu
Aleykümselam, geçen motora bir dalmışım, önce yıkama (deterjanlı suyla detaylı şekilde) sonra yağlama (zincir dahil) sonra bakım onarım. Bakım onarım aşamasında kafalıktan gelen sesi de tamamen çözdüm. ayrıca siperlikteki civatalar gevşiyordu. kafalığı tamamen sökup siperliği tutan civataların arkasına pul takıp öyle sıktım. Şimdi Allah nazarlardan saklasın motor canavar :D
Reklamlar
-
11 Ağustos 2015, 20:39
-
11 Ağustos 2015, 23:12
Lastik konusunda kimseden ses çıkmıyor ?
-
12 Ağustos 2015, 17:57
Mondial 180 ZONE 2015 Uzun yol deneyimi
Arkadaşlar merhaba motoru haziran sonunda aldım arefe günü 16 temmuzda Kayseriden Ceyhana gittim 400 km yol yaptım yolda sadece 2 defa durdum düz yolda ne kadar hız yapacak diye baktım en son 145 i gördü daha fazla basmadım. Otobanda genellikle 100-120 arasında gittim. Uzun yolda herhangi bir sıkıntı yoktu motor çok iyi sadece oturak kısmı bi gün sonrasında iyi ağrı yapıyor onun için ara ara dinlenmek lazım yolda. Vidyo çektim ama ayarı iyi yapamamışım hep yolu çekmiş ileriye doğru resim ve vidyolar yüklerim.
-
12 Ağustos 2015, 18:07
Video resim bekliyoruz renklensin biraz şu forum
-
12 Ağustos 2015, 18:41
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:38 ----------
-
16 Ağustos 2015, 12:54
arka lastık 140 a kadar kalınlaştırılabilior ama maşa sonuna kadar geliyor yanı son kademe 140 oda böyle sıfır duruyor heran surtcek gibi 140 istiyen takabilir sorunda yaşamaz ama tam sınır dedıgım gıbı en ıdeali 130 tak kafan rahat takıl orjınali 110 dur ınce cılız goruntusu var 140 ı canlı gordum cok sekıl duruyor motor kalın arkadan falan karar sizin
-
18 Ağustos 2015, 00:06
mrb arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce z one 180 aldım motor 450 kmde motor 70e 80e geldiği zaman direksiyon titreme yapyor hızını artırdıkça titreşim çoğalıyor bugün servise gittim ustanın biri titreme yok dedi ben olduğunu ısrarla söyleyince başka usta baktı o kabul etti titreme olduğunu yok rodaj süresinde olduğu için vs bir sürü bahane üretti motorun bütün civatalarını sıktı yağ değişim vs. sonuç aynı sizce sıkıntı neyden kaynaklanıyor sizde aynı sıkıntıyı yaşıyormusunuz motorla alakalı bir sıkıntıysa değişim yaparlarmı acil yardım lütfen çok moralim bozuldu..
-
18 Ağustos 2015, 17:15
Kardeşim tek silindir motorların hepsinde titreşim olur hangi marka olursa olsun
-
18 Ağustos 2015, 17:24
hsnm adlı üyeden alıntı
mrb arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce z one 180 aldım motor 450 kmde motor 70e 80e geldiği zaman direksiyon titreme yapyor hızını artırdıkça titreşim çoğalıyor bugün servise gittim ustanın biri titreme yok dedi ben olduğunu ısrarla söyleyince başka usta baktı o kabul etti titreme olduğunu yok rodaj süresinde olduğu için vs bir sürü bahane üretti motorun bütün civatalarını sıktı yağ değişim vs. sonuç aynı sizce sıkıntı neyden kaynaklanıyor sizde aynı sıkıntıyı yaşıyormusunuz motorla alakalı bir sıkıntıysa değişim yaparlarmı acil yardım lütfen çok moralim bozuldu..
Hocam bizim motorlarda illaha ki titreşim var ancak öyle insanı rahatsız edecek seviyede olduğunu sanmıyorum. Hatta deviri yakalayabilirsen titreşimin hiç olmadığı da iddia edilebilir. Servise gidecek kadar rahatsız eden bir titreşim mevcutsa bunun teknik olarak bir arızadan kaynaklandığını kabul etmek gerekir. Ancak size tavsiyem, civarınızda varsa 180 z one s i olan, bir irca edin bir tur atıp gelin kıyaslayın.
-
20 Ağustos 2015, 10:19
Herkese selam.
Direksiyonda titreşim var diyen arkadaş, kaç devirde o titreşimi hissediyorsun, deviri düşürüp birde denemelisin.
Piyasada satılan performans debriyaj plakası dedikleri parçalar bizim motora uyuyor mu bilginiz var mı?
Lastik önerisi istiyorum yardımcı olabilir misiniz?
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:17 ----------
42oguzhan42 adlı üyeden alıntı
arka lastık 140 a kadar kalınlaştırılabilior ama maşa sonuna kadar geliyor yanı son kademe 140 oda böyle sıfır duruyor heran surtcek gibi 140 istiyen takabilir sorunda yaşamaz ama tam sınır dedıgım gıbı en ıdeali 130 tak kafan rahat takıl orjınali 110 dur ınce cılız goruntusu var 140 ı canlı gordum cok sekıl duruyor motor kalın arkadan falan karar sizin
Motoru yorar o kadar geniş lastik ve yakıtı da artırır bana göre.
-
20 Ağustos 2015, 21:38
Millet bugün yaptığım Kırıkkale - Şereflikoçhisar seyahatimden bahsedeyim. Konya'dan gelen CBR 125 sahibi arkadaşımla tuz gölü gezisi yaptık. Gidiş dönüş toplam 345 km falan yaptım. Giderken depo boştu. Tam 50 liralık yükledim ve hemen hemen tam yetti. Bu da aşşağı yukarı km de 15 kuruş yapıyor. Giderken full tapagaz gittim ve ibre en fazla 151 i gördü rampa aşşağı. Ama dönüşte tapagaz gelmedim. Hatta dönüş yolunun sonunda yedek depoya geçtiğim için ekonomik gelmeye çalıştım. (yakınlarda istasyon yoktu).
Dikkat çekenler: CBR 125 e nazaran motorumuz hacim olarak cılız kalıyor. Performansa gelince hızlanmamız cbr 125 den fazla. Ama düz yolda max hızımız azıcık düşük 125 e göre. Sanırım 125 deki 6. vites bu sonuçta etkili. Depomda opet marka benzin vardı bu arada. Shellden olsaydı performansın bir tık daha fazla olacağını düşünüyorum. CBR 125 in deposunda shell vardı. Motor sesimizin de CBR 125 in motor sesinden daha heybetli olduğu kanaatindeyim.
Netice itibariyle keyifli bir geziydi. Gidecek varsa, tuz gölünün karşısından hirfanlı barajına giden yolun motosiklet kullanmak için çok eğlenceli olduğunu düşünüyorum. Motosikletin seyahatim boyunca(sıkışma ya da şişme nasıl birşeydir bilmiyorum ama) bana bir sorun çıkarmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Şu var ki apaçık, dümdüz yolda çok daha fazla basamamak daha büyük CC'li motor alma isteği uyandırabiliyor. Ancak tabi ki de bu durum motor hacminin en doğal sonuçlarından olduğu için kusur olarak nitelendirilemez.
-
20 Ağustos 2015, 22:14
Bilgi paylaşımın için eline sağlık seyyah 250 cc ss bir makineye geçsem mi diye düşünüyorum bazen ama z-one-s beni hız, tip, oturuş rahatlığı, Yakıt Ekonomisi ve sağlamlık konusunda tatmin ediyor bu yüzden bu düşüncemden vazgeçiyorum :D
-
20 Ağustos 2015, 22:59
karşıyaka57 adlı üyeden alıntı
Bilgi paylaşımın için eline sağlık seyyah
250 cc ss bir makineye geçsem mi diye düşünüyorum bazen ama z-one-s beni hız, tip, oturuş rahatlığı, Yakıt Ekonomisi ve sağlamlık konusunda tatmin ediyor bu yüzden bu düşüncemden vazgeçiyorum :D
Benim de bu aralar aklımda vardı 250 cc ye geçmek. Ama uygun birşey denk getirirsem geçicem herhalde. şuanki motorumu da çok seviyorum ama hep daha fazlasını istiyor insan oğlu
-
21 Ağustos 2015, 12:54
-
21 Ağustos 2015, 21:24
gamalulu adlı üyeden alıntı
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.Güle güle kazasız belasız kullanın inşaallah
-
22 Ağustos 2015, 14:24
Merhaba ben de yeni aldım motoru sormak istediğim bir şey var telefon tutacağı kullanan var mı veya cam yapışkanlı olanı nere koyabilirim?
-
22 Ağustos 2015, 14:36
merhaba,
bende koymak istiyorum ama direksiyonda fazla yer yok ama alternatif takilacak bir yer mevcut.yapinca gösteririm.
-
24 Ağustos 2015, 17:09
Hocam merhaba bende bu şekilde yaptırmayı düşünüyorum. Parçaları ayrı mı yoksa hepsini bir yerden mi aldın. Toplam ne kadar maliyeti oldu birde montajını biz yapabilir miyiz
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:06 ----------
gamalulu adlı üyeden alıntı
Hocam merhaba bende bu şekilde yaptırmayı düşünüyorum. Parçaları ayrı mı yoksa hepsini bir yerden mi aldın. Toplam ne kadar maliyeti oldu birde montajını biz yapabilir miyiz
-
24 Ağustos 2015, 19:07
Arka bagaj demirini mondialin yedek parca Sayfasindan siparis verip yakinindaki servise gönderttiriyorsun. Yada tanidigin motorcu varsa Ona direk siparis verdir. Normal satis fiyati 94 TL küsür.Dikkat et ve komple parcayi siparis ver.
Daha sonra cantayi aldiktan sonra kendinde takarsin.Demiri takmasida basit,yalniz plastigi önceden sök yoksa demire bagaj tablasini takamazsin.
Daha önceki yazismalari Takip et,haziran ve temmuz!!!
Cantayi 140 TL ye aldim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)