Benzinlerin hepsi ayni bence , sadece birbirine karistirmamak lazim. Yani yari depo baska benzinlikten yari depo baska benzinlikten doldurmamak lazim
Herkese günaydın.
Benim motorun tekleme sorunu çözüldü. Her usta farklı bi yorum yaptı.
Kimisi subaplardan, kimisi karbüratörden, kimisi hava ayarından dedi.
Ama gel gelelim buji piposuna bakan hiç olmamıştı. Usta buji piposunu değiştirdi ve tekleme sorunu ortadan kalktı.
arkadaşlar bende motorumdan memnunum ancak böyle bir farika yok tam 3 haftadır bir egzantrik zincirinin gelmesini bekliyorum. tükendim artık fabrikayı aramaktan. birde bizim motorlara uygun sesi yüksek ancak milleti rahatsız etmeyecek türden egzozlar var mı trafikte farkedilebilirlik açısından yani nasıl bir 1000 cc motorun sesi milleti rahatsız etmiyor ancak kulağa hoş geliyor öyle bir şey var mıdır acaba
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:50 ----------
kardeşim bu yedek parça sitesi neresidir adresini verebilir misin?
TAKARIM KASKIMI GİYERİM MONTUMU VERİRİM GAZIMI ALIRIM YOLUMU
senini yine iyi daha 4 gündür parça bekliyorsun ben 1 aydır parça bekliyorum. birde dün aradım o kadar çaldı sıranız 2 dedi sonra sıranız 1 dedi ardından tekrar 2. sıraya attı beni tabi ben krizlerdeyim. o kadar beklemişim kapatıp tekrar aradım beklemeden bağlanmak istiyorum diye fırçaladım telefonu açanı direkt bağladılar tam derdimi anlatıyorum bu sefer de kontörüm bitti gelde delirme.
TAKARIM KASKIMI GİYERİM MONTUMU VERİRİM GAZIMI ALIRIM YOLUMU
Şehir içi 12 kuruş nasıl sizce ?
son km kaci gordunuz arkadaslar bayir asagi
Suan itibariyle 900 km yol yaptim 450 gidis 450 donus balikesir sarimsakli istanbul arasi tatile gittim 2 gunluk giderken surekli dip gaz gittim 20 kurus yakti motor tek kisi arkadasimda birlkte gittik ondada mt-07 var oda benle ayni hizlarla geldi oda 20 kurus yakti smile ifade simgesi donuste gazlamadim fazla zorlamadan geldim istanbula 15 kurus a kadar dusurdum dip gaz giderkende 100 150 km de bir dinlendirdim 30 dk allaha sukur bir sorun cikartmadi ama uzun yolculuklar iskence bu motorda onu anladim duz yolda 120 i gecmiyor yokus assa 150 e kadar cikiyorum ama tabikide fazla gosteriyor aslinda 135 fln yapiyor arkadasimin mt si 100 ile giderken ben 110 113 arasi gosteriyor bu yolculugumu paylasmak istedim
surekli dip gaz gitmek motora zarar verir mi ?
Artçı ile 250 km yola gitmeyi düşünüyorum önerileriniz var mı ?
düz yolda vites 5 de dip gaz yapınca 115 120 km lerde tıkanıyor zaten devır saatıde 7 bin 8 bin arasında kalıyor yanı kırmızıya gelemıyor zaten o yuzden sıkıntı yok zaten gece cıktım hava serindi sabah cıksaydım molalarımı arttırırdım
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:26 ----------
80 90 km hızlarla giderseniz mola bile vermenize gerek yok motor kendini soğutucaktır ve ıdeal sıcaklıkta kalıcaktır sureklı lastık havalarınızı kontrol edın yagınızı kontrol edın ve yola cıkın allahın ıznıyle bişey olmucaktır
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:28 ----------
belki biraz tehlikeli ama özelliklede bizim motorlar için yapıcak bişey olmadıgından sureklı yaptıgım birşey var anlatayım...
uzun yolculuklarımda sureklı bır kamyon veya otonusun arkasına gırıyorum ve ruzgar kesmesınden faydalanıp hem motorumla az gaz verıp 90 100 km hızlarla gıdıyorum nerdeyse gaz vermeden 90 100 hızlarla gıdıyorum hem yakıt hemde motoru yormamıs oluyorum ancak tehlikesi buyuk tabikide ani bir firen yapsa sıkıntı cıkabilir ben ne yazıkkı bunu alıskanlık haline getırdım böyle yaparak 10 krs a kadar ındırıyorum yakıtımı ve motor hız zorlanmıyor ısınmıyor ama kimseye önermiyorum tehlikeli bir haraket sonuçta bende umarım vazgecerım bu alıskanlığımdan
Bende onu soracaktım dinlendirmem gerekiyor mu yolda ?
Arkadaşlar gps ile ölçüm yaptım göstergemiz ortalama olarak 10-15 km arası fazla gösteriyor
Sifir Birtane Siyah beyaz aldim.
Depoyu fulledim.iki kisi (170-180 Kg) tam depo bitene kadar 583 km gitti.
Oldukca Güzel bir sonuc.rampalarda genelde 4 vitesle ciktik. 3.vites cok nadir kullandim. Cekis cok güclü.
Hiz tutkunu degilim,Motor deliside degil:-) ama Motor beni Mest etti.
Yalniz uzun yol gidince Popo ve baldirlari agritiyor.aynisi arkadaki icinde gecerli. Her motorda bu böylemi Bilmiyorum.
Yakit kirmizi isigi yandiktan sonra rahat 170-180 daha gidiyor.
Sürekli kaski ve Motorceketimi elimde tasimamak icin arkaya Maxem SL 45 canta taktirdim. Normalde canta takma imkani yok.
Burada bir arkadasin tavsiyesi üzerine mondial 150 Zone modelin arka demirini siparis verdim ve taktim. Bire bir denk geliyor.sonra cantayi SIKINTISIZ canta takabiliyorsunuz.
Herkes kendi bilir ama canta olmazsa olmaz benim icin.
Bir yere gittiginizde sürekli kaski ve motorceketini elde tasimak bir iskence oldu benim icin.
Sonuc.
Motorun performansi beklentilerimin üstünde. Yakit tüketimi hakeza.
Deavantaj:
Uzun Yolda yoruyor.selesi iyi tasarlanmamis.
Resimler sonra...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)