Mart 2014 de Mondial 180 Z-One aldım. Anladığım kadarıyla , milletin aklında çin malı ürünler hakkında soru işareti oluşuyor. Tabi bunda çoğu kimse haklı. bazı şeyleri gördüğüm kadarıyla açıklamaya çalışayım.
Motor gerçekten iyi gidiyor. Ancak bu yarış motoru olmadığı için tutup da bunda yüksek performans beklemeyin. Doğru devirde 100 - 112 civarında hıza ulaşabiliyor. Bu konuda daha devirli ve zamanında vites değiştiren olursa biraz daha hızlanır. 100 e geldiğinde motorun yapısı nedeniyle tam eğilemediğin için titremeler başlıyor. Ya da benim vücut büyük daha etkili oluyor
). yakıt sarfiyatı iyi hiç ölçmedim ama iyi olduğunu düşünüyorum. çünkü , ben zevk için kullanıyorum. Kontrolü kolay ama kurallara mutlaka uyuması gerek. Bakım bu tarz motorlarda mutlaka önemlidir. Zamanında mutlaka bakımlarını yaptırınız. iyi bir usta şart. işin doğrusu yetkili servis dedikleri vatandaşlar bana neden bundan aldın dedi. sanırsın her zaman problem olup getiriyorlar. dedim kaç defa gördüm. adam ilk sen getirdin dedi.
)) . servis ya inanmak gerek. o yüzden garantisi bitinceye kadar bunlara gitmek gerekiyor ama inanmaya gerek yok. Fabrika lastikleri berbat söylemeye gerek duymuyorum. Eğer hızlıysanız frene bastığınız da asfalta seni seviyorum yaza biliyor.
)). ilk kullanım şartlarına mutlaka uyulması gerekli. bu rodaj olayı için adamlar üşenmemiş yazmışlar sizde okuyun. Parça kalitesi ortalama çok mükemmel değil , çok da kötü değil. bazıları diyor ki vidaları çabuk gevşiyor. Eğer sıfır kullanırken bu vidaları kontrol etmezseniz normal. İlk başlarda devamlı vidalar kontrol edilmeli. sonrasında gerek kalmayacaktır. Motor biraz titrek ama bazılarının binmeden yorum yaptığı kadar değil. bu testi kendiniz de yapabilirsiniz. Su şişesini benzin kapağının üstüne koyun gaz verin motora anlarsınız. Frenler çok iyi değil. sanki bir uyumsuzluk var ama emin değilim belki de ben orantılı kullanamıyorumdur. Motordan bir zırıltı geliyor. Bir iki sebebi var. 1 - ön cam ile hız göstergesinin bulunduğu parça birbirine çok yakın yerden vidalanmış. Ön cam çıkartılıp aralarına plastik bir parça koymanız sesi azaltır. 2 - motorum bagajından gelen ses. Kilit veya ona benzer koyulan alet edevat yüzünden geliyor. ben silmek için kullandığım bezi aşağıya koyarak çözdüm. 3 - plakayı mutlaka sıkılayın.
)). görüntüsü ve rengin en uyumlu olduğu ve trafikte rahat fark edildiğini düşündüğüm için yeşil rengi tercih ettim. sonuç olarak , acemilik atarken , hem sıfır motora binmek için , hem de yol tecrübesi yapmak için ideal olduğu düşüncesindeyim. Eğer fırsat olursa bu yaz uzun yol deneyimi yapacağım. Bakalım o zaman ne olacak.