Derbi'yi Ferco getirdiğine göre parçasını da getirir herhalde. Neyse dediğim gibi zaten Mondial'in renklerini, renkli selesini beğenmiyorum ben. Titreşim konusundan da çok emin değilim. Gerçi Derbi'den de emin değilim ya... Titreşim artık benim ilk seçim kriterim oldu, isterse motor hiç gitmesin. Motorda titreşim mümkünse hiç olmamalı, sırf bu yüzden Pulsar'a CBF'i tercih ettim. Şimdiye kadar ki tecrübelerimden balansörü ön tarafta çıkıntı yapan hiçbir motorun istediğim titreşim seviyesinde olduğunu görmedim. Kendim kullanmadan bu tip motorun titreşimsiz olduğuna pek inanasım gelmiyor, şüpheli yaklaşıyorum.
Arkadaslar iş icabi cok binemiyorum motora, bugun calistirip guzelce motoru isittim.. Sonra hareket ettim, 2. Viteste dusuk devirde gaz acinca motor tepki vermedi.. Fakat yavas yavas gaz acinca sorun yok.. Karburator yetistiremedigi icin mi yapar bunu?
Motor bayılıyo nedenini bilmiyorum
620 km de benzinlige biraz uzaklikta benzim tamamen bitti aldim elime gotrdm 85 tl lik yani 17 ltre benzin aldim az once yolda kaldim .d .d.km 1025 yani 85 tl ile 400 km gotrdu 20 kurus yakmÅŸ hani 13 yakiyodu
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:55 ----------
[QUOTE=seazer;3389850]Motorla izmirden usaga gittim , depoyu izmirde fulledim,3 saat 6000 devirde hic durmadan gittim. Usakta fulledim ve 30 liraya fullendi. Toplam yaptigim yol 248 km di. Yani 13 kurus yakmis hesabim dogruysa.
http://i.hizliresim.com/Ld7v7G.jpg
Buda benimkisi [/QU
Arkadaşlar bugün plaka işlemleri öncesinde sigorta yapmak için bayiye gittim, ama bayinin sisteminde bizim motorun modeli yok.. sonra bi kaç yerden daha araştırdım onlarda da aynı durumda.. Bu işi halleden arkadaşlar nasıl yaptı acaba? Bi de istanbul içerisinde bana plaka işinde yardımcı olacak kimse var mıdır acaba?
[QUOTE=semih2424;3402604]620 km de benzinlige biraz uzaklikta benzim tamamen bitti aldim elime gotrdm 85 tl lik yani 17 ltre benzin aldim az once yolda kaldim .d .d.km 1025 yani 85 tl ile 400 km gotrdu 20 kurus yakmÅŸ hani 13 yakiyodu
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:55 ----------
Valla kardesim ben usaga gittigimde depoyu fulledigimde 30 lira aldi fisi bule duruyor daha.. sen hesapla 248 km yol yaptim izmirden usaga
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:23 ----------
Bir problem olmuyor, benim sigortadada 125 lik mondialin bir motor modeli yaziyor.
310 km oldu benim motor, hala 3 diş yakıt var.. komple şehir içi ama 5bin devir altı..
5000 deviri geçmedikten sonra yol ve ruzgar durumuna göre 2.5 lt ye kadar düşüyor sogukken motor boguluyor ısınınca gaz tepkisi normale dönüyor benim izlenimlerim uzun sure binilebilir bir motor .
Aldığım zaman depoyu fullemiştim şuan 248 km deyim iki kademe kaldı çokmu yakmış ?
Bu 18 litrenin kaçı yedek kaçı ana depo bilen var mı?
Kaç diş benzin kaldığında yedeğe geçmeliyim ?
Abilerim bende perşembe günü beyaz bi tane aldım gayet memnunum şekli çok güzel.
Size sorum şu yaşadığım yerde rodajın ne olduğunu bilmiyorlar ve diyolar ki motoru "aç" yani son haddine kadar bas yoksa motor hep hantal kalır diyolar sizce bu doğru mu yoksa motoru ilk 800 km zorlamayım mı ? Eğer bu yanlışsa motor bi kere 100ü bi kerede 110 u gördü bunun zararı olur mu ?
İlk 500km 5000 devri geçmeyin, 500-1000 arası 7000 devri geçmeyin sonra yavaş yavaş motoru açın.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)