bende almayi dusunuyorm
bende almayi dusunuyorm
Selamın Aleyküm arkadaşlar uzun zamandır takip ettiğim z one 150 yi alarak aranızdayım nihayet )
Bu motorla Derbi STX 150, Aprilia STX 150, Piaggio Robinson 150, Zongshen ZS150-48A aynı motor.
(Kaynak > http://en.zongshenmotor.com/?q=node/194 )
Arada ufak tefek farklılıklar (arka amortisör, arda disk fren/kampana fren vb) var. Bir de piyasaya göre 3 tip motor var
1 ZY150 yani CBF tipi (Hero'lardaki de benzer) çap x strok = 57.3mmx57.8mm > 149cc sıkıştırma oranı 9.5/1
2 PB150 tipi çap x strok = 57mmx58.5mm > 149.3cc > sıkıştırma oranı 10.5/1
3 CBB150 tipi yani bildiğimiz CG125 tipi çap x strok = 61mmx49.5mm > 144.6cc sıkıştırma oranı 8.6/1
4 CBB200 tipi çap x strok = 65.5mmx59mm > 198.8cc > sıkıştırma oranı > 9.25/1
Türkiye'ye gelen z-one 150'de zy150 tipi motor var, Derbi STX150'de cbb150 tipi.
Acaba ben de bir tane alıp üzerine Aprilia etiketi mi yapıştırsam? Ucuz yollu Aprilia, gel vatandaş!
http://www.stuff.co.nz/motoring/bike...suzuki-country
Bu periyodik olarak kontrol edilmesi gereken somunlar vidalar tam olarak motorun neresindekiler arkadaşlar, ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz.
Arkadaşlar sübap boşlugunu bilen var mı
Hocam kitapçıkta yazar, bir sentil çakısı alıp ayaarı kendin yap derim
beyler ben 150 z one la mr vulture arasında kaldım sizce hangisi ?
ben kullanıyorum 120 geçemedim bayır aşağı 130 görür sanırım
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:32 ----------
150 z one için yumuşak hamurlu iyi bi lastik önerisi olan ?
Metzeller Me22, para sıkıntı değil ise pirelli rosso
En ucuzu da sanırım Sava-Mitas MC50, hiçbirini kullanmadım, görmedim, bilmiyorum. Ama iyi diyorlar.
Konuyu hortlatıyorum ama bu motorda egsozun yerini değiştirme imkanımız var mı acaba ?
Kullanıcıları motorun karakteristiğinden bahsetse biraz, iyi olur sanki. Şekli güzel bir motor, ama yeterince kullanıcı yorumu yok.
Yakıtı, titreşimi nedir. Dayanıklı mı vs.
+ ve eksileriyle değerlendirilse...
Hak ettiği değeri görmemiş bir motor sanki bu.
motoru bir yıla yakın zamandır kullanıyorum. 10.000 km ye geldi sayılır. Hiç bir sorunu yok. Hem şehir içi hem şehir dışı kullanıyorum. İyki almışım.
motorumdan memnunum. kim nederse desin çin malı deyip yerin dibine sokulacak bir motor değil. ger.ekten parasının hakkını verdi bana. 2 sene olacak ben alalı ve şu an 20000 km ye yaklaştı. çanakkale bursa yaptım banamısın demedi.
1 yıl önce aldım ilk başlarda biraz ön yargılıydım mondial diye ama rodaj sürecini güzel atlattım bakımlarını aksatmadım casrtol dan başka yağ kullanmadım bugün 8 bin bakımını yaptırdım gayet memnunum bu zamana kadar tek sorunum arka plakayı tutan çamurluk onuda 2017 modelinde çözmüşler uzun yol da yapıyorum sürekli 200 300 km tık demiyor en uzun 600 km yaptım.Hız olarak da 2 kışı 125 km tek kişi zorlarsan 150 km belki yapar ben 146 km ye kadar çıktım.Almayı düşünenlere tavsiye ederim.
Arkadaslar herkese merhabalar iyi bayramlar öncelikle.
Bi sorum olucak bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse çok memnun olurum.
Mondial z-one 150 motorumun yağını degistiricektim.benden önceki sahibi her nerde nasıl yaptırdı ise bir türlü acilmadi altındaki vida biraz güç uyguladığımda da blok kırıldı zaten yalama olmuş blok da kırık parçadan baktım sorum su ne kadar bir masrafim çıkar yada anadolu yakası pendik tarafında tavsiye edebileceğiniz bir usta servis varmi simdide dikkate alıp cevap verecek arkadaşlar a çok tşk ederim.
mrb arkadaşlar yeni aldığım motorumda orta ayak ile ilgili problemim var.orta ayağa aldığımda sol ayak yere değmiyor, onun yerime sağ ayak ve sol ayağın yanında motoru ayağa almamız için üstüne bastığımız demirin üzerinde duruyor. böyle bir sorun yaşayan başka kimse var mı ?
Benim ayaklık da zamanla eğildi, çekiçle vurarak düzelttim ama zamanla tekrar yamuldu ve en sonunda kırıldı. Kaynattırıp tekrar kullandım.
Merhaba arkadaşlar Z One 150 almayı düşünüyorum. Güncel bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Var kardeşim
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:23 ----------
90 km hızı geçmiyormu yani +
Sanırım drift harika
Kardeşim asilgirdap bende var ben en son 162 gördüm sadece arka dişliyi 36 yapmak gerekiyor
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)