Alalı 8 ay oldu bu motor hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler olursa diye açtım bu başlığı. Ben hayatımda ilk defa vitesli motora bindim. Dediler başlangıç motoru 250ccdir.Eyvallah dedik aldık.Resmini de koyayım motorumun. İsteyen olursa satarım aklınızda bulunsun.
özellikleri:
- çift silindir, 4 zamanlı, 13 beygir(ruhsatta yazan) yanlış yazılmış olabilir ben 20beygir civarı diye biliyorum, hava soğutmalı
- maksimum hız 130km (benim ulaştığım) ibre 160 gösteriyor. İniş aşağı olursa 150yi görür.
- Ön disk fren, arka tambur
- Vites göstergesi mevcut
Dengeli bir motor, oturunca yere yakın olduğundan fazla heyecan yaratmıyo. İki kişi rahatlıkla seyahat edebiliyorsunuz. Sesi mondialin 250cc'sine 5 basar. Sessiz motor arayan bunu almasın. 100km hızdan sonra zor hızlanıyor. Makine kasılıyor yani. Ön teker de mondialden farklı olarak kalın dizayn edilmiş.Çok hoş makine herkese tavsiye ederim. Sevmediğim yanı pahalı oluşu ve vitesin boşa geçmesinin ustalık gerektirdiği.
Bu arada yakıtı da çok fazla motorun. Şehir içinde km de 200bin yakıyor. Yani nerdeyse 1300 motor araba gibi yakıyor. Şehirler arası ise son zamlardan sonra (22.06.2006) 150 bin lira yakıyor. Japon malı markalı motorlara göre fazla yakıyor. 125cc 60-80bin yakan motorlar var hondanın. Ama görüntü yok tabi onda da.
Herkes nedense son hızını tartışıyor bu motorun anlamıyorum. Bu motor race türü bir motor değil. Gezinti amaçlı klasik türde yapılmış düşük devirli yüksek torklu bir motor. O diyo 160 bu yok 120 bırakalım bu tartışmaları. 250cc bir motor 140ı geçmez. Hele ki tekerleri kalınsa. Honda 250twister bile 140 basıyo en fazla ki onun beygiri bundan fazla. Ben düz yolda 5.vites 130a kadar çıktım.Yeter Allah bereket versin. Zaten rüzgardan zannediyon 250ile gidiyom.
Bence chopper modellerin arasında en şaşalı duran ve sesinden gücü hissedilen bir motor ve rahat iki kişi ile seyahat ediliyor. Yani hızından birşey eksiltmiyor. iki kişi ister rampa çık ister bayır in.
Tek eksiği başta da dediğim gibi pahalı. Tabi ki bir yamahaya kawasakiye bakarak çok ucuz. Ama kendi klasmanında diyorum yani. Keeway, mondial, çelik. Bunlar tırı vırı kalır kanuni yanında. Bu markaların yedek parçası da bulunmuyor. Arkadaşın biri marka vermeyim zaten bilmiyom hangi marka olduğunu iki kişi bindiler yarma iki arkadaş amortisörün biri kırıldı kasisten geçerken. 2 aydır amortisör bekliyolar. Gelecek de buradaki servis takacak. Gerçi böyle daha iyi oldu çok yaylanıyo motor hehe.
Üretimden kalkmış heralde bu motor görünmüyor artık. Tiger var bunun yerine ama o dandirik biraz. Hem tek silindir. Hem de hayvan gibi bişey. Görüntü var güç yok. Kalite de düşük geldi bana tigerda. İkinci el bulabilirseniz seyhan iyidir.
Ramzeyin 250ccsi de zannedersem seyhanın aynısı.Bir kaç yeri değişik ama motor, lastik, amortisörler aynı.Yakıt deposu ufak. Fiyatı da 4 milyar. Resmini koyayım siz karar verin.
Merak ettiğiniz birşeyler olursa sorun anlatalım.