Sym Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
19 Mayıs 2009, 21:33
pocemonmutlu adlı üyeden alıntı
Allah iyiligini versin sakın buji yerine başka birşey sokma sakın
Siyah koruma kapagını soktunten sonra karşına kayış,varyator ve debriyaj tasını tutan 2 adet somun vardır buraya kadar guzel. bu somunlar 19" numaradır ve bunu cırcır kolla falan sokemessin boşa doner, cırcır kol ile sokmek istiyorsan debriyaj tasını ve varyatoru sabit tutman gerek.
Yapılması gereken şekil:
Kapagı sok
Sokunce 2 adet somun gorunur 19"
varyatorde 2 adet delik var, resimde goruldugu gibi segman pensesi ise sabitleyip sok
Debriyaj tasındaki hava kanallarınada segman pensesini sokup sabitleyip sok
Bende elektrikli somun sokme/sıkma makinesi var ve hic bu işlerle ugraşmadan sokuyorum işimi bitirip sıkıyorum, eger bu işlem sana zor geliyorsa bence servis veya bir havalı somun sokme/sıkma makiesi olan bir tamircide sokup temizler ve sıkarsın...
çok teşekkür ederim bunu deneyecegim hep vitesli motor kullandıgım için kayışlı motora yabancıyım. birde bu ön tahrik setinde bulunan pilastiklerin aşındıgı nerden belli oluyor bu sökecegimiz yerden mi bakılıyor bu parçalara
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:33 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:58 PM ----------
aynen senin dedigin gibi havalı bir tabanca ile söktüm sıktım ön varyatör kısmında pilastik bilyalar var bunların bir tarafları düz bir şekilde iz yapmış bunun iz yaptığı kısım aynı takılmazsa zararı olurmu yada iz yapan yer tam nereye denk geliyordu. bunu da bilmek gerekli şimdilik taktım bakalım deneyecegim havalar müsait olunca. bilgi için çok teşekkür ederim bu ararda
Reklamlar
-
19 Mayıs 2009, 22:39
acun0 adlı üyeden alıntı
çok teşekkür ederim bunu deneyecegim hep vitesli motor kullandıgım için kayışlı motora yabancıyım. birde bu ön tahrik setinde bulunan pilastiklerin aşındıgı nerden belli oluyor bu sökecegimiz yerden mi bakılıyor bu parçalara
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:33 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:58 PM ----------
aynen senin dedigin gibi havalı bir tabanca ile söktüm sıktım ön varyatör kısmında pilastik bilyalar var bunların bir tarafları düz bir şekilde iz yapmış bunun iz yaptığı kısım aynı takılmazsa zararı olurmu yada iz yapan yer tam nereye denk geliyordu. bunu da bilmek gerekli şimdilik taktım bakalım deneyecegim havalar müsait olunca. bilgi için çok teşekkür ederim bu ararda
Eger rulmanlar'da oluşan aşınma "iz" fazla ise set olarak 25tl civarı fiyatı var tavsiyem degiştir. iz yapan yerler aşınmış yerler oldugu icin bir yeri yok o izlerin.
Rica ederim, elimden geldigi muddetce yardım etmeye calışıyorum...
-
21 Mayıs 2009, 10:33
uzzy adlı üyeden alıntı
Arkadaslar Burak cok yakın bir dostum bu kriz ortamında nakit anlamda sıkıntılı günler gecirdigi icin en büyük zevkinden mahrum olmak üzere .. Yapılabilecek birsey yok hayırlısı olsun diyorum ..
Yalnız motor anlamında hersekilde kefilim .. Piyasada görebileceginiz nadir temiz makinaların basını ceker .. Bazıları sadece dıs görüntüsüne önem verir lakin linki tıkladıgınızda resimlerdende anlasılacagı üzere motor aksamına kadar pırıl pırıldır .. Herhangi bir sekilde kazasını bırakın bir cizik bile bulamazsınız ..
Kacırılmayacak bir fırsat .. Benden bu kadar ..
Saolasın Uzay teşekkür ederim.Umarım işer yoluna girerde satmak zorunda kalmam..
-
24 Mayıs 2009, 12:29
merhaba;
Gts 250 için kalktıktan 50 mt sonra cırrrr diye mekanik bir ses geliyordu soguk iken
varyatör kapagini söktük , kapaktaki rulmani temizledik taktik sorun kalmadi, boyle bir sorun yasayan arkadaslar aynı işlemi yapabilir...
-
05 Haziran 2009, 14:12
selamlar dostlar nerelerdesiniz?? su sym başlığı taaa,6 .sayfaya düşmüş, çanakkaleli sym kullanıcıları nerelerdesiniz??
-
09 Haziran 2009, 19:25
arkadaşlar yaz geldi nerelerdesiniz????
-
10 Haziran 2009, 18:22
Eger rulmanlar'da oluşan aşınma "iz" fazla ise set olarak 25tl civarı fiyatı var tavsiyem degiştir. iz yapan yerler aşınmış yerler oldugu icin bir yeri yok o izlerin.
Rica ederim, elimden geldigi muddetce yardım etmeye calışıyorum...
bu parçaları aldım aşınan izlerin fotolarını çektim. fakat yeni aldığım bilyaları taktım 100 km sonra bu bilyalarda da az az izler yine meydana geldi sanırım bu izlerin bu kadar olması motora bir zarar vermiyor normalde degişim olmasına ragmen bir fark anlayamadım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:21 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:20 PM ----------
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:22 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:21 PM ----------
-
10 Haziran 2009, 22:09
-
11 Haziran 2009, 10:06
sistem olarak bu motorlar biribirine benziyor sanırım
bulundugum yerde 3 tane sym var 2 si hd 200 1tanede joryide 200 ve 3ününde bu bilyaları degiştirdik.25 tl den 75 tlye mal oldu.senin motorda bizimkine benzer ezilme yok hertarafı eşit dönmüş ama 3 tane sym de ki bilyalar bir taraflarını ezmiş biri 41 binde biri 7binde biri 4500 de idi km leri
-
13 Haziran 2009, 13:22
acun0 adlı üyeden alıntı
sistem olarak bu motorlar biribirine benziyor sanırım
bulundugum yerde 3 tane sym var 2 si hd 200 1tanede joryide 200 ve 3ününde bu bilyaları degiştirdik.25 tl den 75 tlye mal oldu.senin motorda bizimkine benzer ezilme yok hertarafı eşit dönmüş ama 3 tane sym de ki bilyalar bir taraflarını ezmiş biri 41 binde biri 7binde biri 4500 de idi km leri
3'ununde bilyelerinde boyle ezilme mecvut ise varyator bolumunde ufak bir muhendislik hatası var. motorunun sesini bilirsin, rolantide calışırken bilyelerin ufak tıkır tıkır sesleri geliyormu? gelmiyorsa bilyeler yuvada donmuyor ve her gaza bastıgında aynı yerler aşınıyor. yada bilyeler uyduruk malzemeden yapıldıysa yapar diyecegimde, zannetmiyorum'ki SYM boyle birşey yapsın!!!
-
13 Haziran 2009, 15:18
3' motor da aynı aşınma mevcut gts 250 nin varyatör kısmını dün açtık onun bilyaları daha büyük o yüzden bizim ki gibi ezilme mevcut degil.
birde bu sym hd 200 ler çok ani fırlıyor kalkışı süper gts 250 bu motorlar kadar ani kavramıyor senin motor nasıl bir fikrim yok aniden asılıyormu.
-
13 Haziran 2009, 22:06
acun0 adlı üyeden alıntı
3' motor da aynı aşınma mevcut gts 250 nin varyatör kısmını dün açtık onun bilyaları daha büyük o yüzden bizim ki gibi ezilme mevcut degil.
birde bu sym hd 200 ler çok ani fırlıyor kalkışı süper gts 250 bu motorlar kadar ani kavramıyor senin motor nasıl bir fikrim yok aniden asılıyormu.
Asılıyormu derken? motora nasıl gaz verirsen oyle gider, ben hic tam gaz veya seri kalkacagım diye fazla gaz verme ihtiyacı gormedim cunki yeterince guclu, istedigim hıza ulaşmak icin yarım gaz vermem yetiyor zaten...
-
16 Haziran 2009, 11:59
Asılıyormu derken? motora nasıl gaz verirsen oyle gider, ben hic tam gaz veya seri kalkacagım diye fazla gaz verme ihtiyacı gormedim cunki yeterince guclu, istedigim hıza ulaşmak icin yarım gaz vermem yetiyor zaten...
benim huyum seninkinden baya bir farklı çünkü suzuki banditim varken tam gaz vermeden hızlanmaya yetecek gücü olmasına ragmen tam gazı açarak kalkış yapıyor ve 78 hp nin asılışı dahi yetmiyordu.
oyüzden aslıyormu diye sordum. sym 170 cc olmasına ragmen bekelenden daha iyi aslışı oldugu için bu parçaları eziyor sanırım aklıma başka birşey gelmiyor ben devamlı yerimden kalkerken fon dip yapıyorum.
-
16 Haziran 2009, 20:42
acun0 adlı üyeden alıntı
benim huyum seninkinden baya bir farklı çünkü suzuki banditim varken tam gaz vermeden hızlanmaya yetecek gücü olmasına ragmen tam gazı açarak kalkış yapıyor ve 78 hp nin asılışı dahi yetmiyordu.
oyüzden aslıyormu diye sordum. sym 170 cc olmasına ragmen bekelenden daha iyi aslışı oldugu için bu parçaları eziyor sanırım aklıma başka birşey gelmiyor ben devamlı yerimden kalkerken fon dip yapıyorum.
Bak sorunun kaynagı cozuldu kalkışlarında tam gaz verdigin icin bilyeler basınctan aşınıyor.
-
16 Haziran 2009, 21:46
-
16 Haziran 2009, 22:01
Sym xs 125 kullanan ve bilen arkadaşlar varsa lütfen yardım almayı düşünüyorum bilgilendirirseniz sevinirim
-
17 Haziran 2009, 02:17
Acun0 bu parçaları nerden 25tl aldın sakıncası yoksa yazarmısın 1 de ağırlığı nedir teşekkürler... Hava filitresi 45tl diyor servis hd 200 ??
-
17 Haziran 2009, 13:15
007fare adlı üyeden alıntı
Acun0 bu parçaları nerden 25tl aldın sakıncası yoksa yazarmısın 1 de ağırlığı nedir teşekkürler... Hava filitresi 45tl diyor servis hd 200 ??
altan motora sipariş verdim hava filitresini de yeni degiştirdim. bu parçalar yani bilyalar orjinali 25 tl hava filitresi 30 tl ye aldım orjinalini
-
17 Haziran 2009, 15:08
acun0 adlı üyeden alıntı
altan motora sipariş verdim hava filitresini de yeni degiştirdim. bu parçalar yani bilyalar orjinali 25 tl hava filitresi 30 tl ye aldım orjinalini
ben sipariş verdim yarın alacam hava filitresi 45 tl fiyat çektiler adamına göremi fiyatmı çekiyorlar acaba sen nezaman 30 tl aldın
-
18 Haziran 2009, 12:44
Herkese selamlar,bende sym ailesine gts 250 ile katıldım.Gercekten forumlarda yazılan ve anlatılanlar kadar varmıs.Yol konforu,kullanım rahatlıgı ile cok keyifli bir scooter.
Tecrubeli arkadaslara bir sorum olucaktı,stop ederken sag alt taraf (muhtemelen egzos civarları) sanki 'tring' gibi metalimsi bir ses gelmesi normal midir,aynı ses sizin gts lerde de geliyor mu?
herkese kazasız,keyifli surusler dilerim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler