Sym Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
12 Mayıs 2009, 19:11
007fare adlı üyeden alıntı
sym hd 200 hava filitresi ve Ön tahrik setinde ki plastik parçalar ve bilyalar lazım fiyat nekadar tutar bilen varmı nerden temin edebilirim teşekkürler.
Ağırlık seti : 28TL
Masura plaka klipsleri : 15TL , Altan Motor da var ben sipariş verdim perşembe gideceğim taktırmaya.
birde METZELLER lastik ucuz nereden temin edebiliriz ?
PERT HD 200 olan varmı acep :D
Reklamlar
-
12 Mayıs 2009, 22:05
teşekkürler temizliğini yaptım motorda ses seda kalmadı artık 4000 bakımın da değiştiririm şuan 3400 deyim motor yağınıda 1000km de değiştirmek gerçekten faydalıymış motorun sesi değişti tavsiye ederim kitapcığındada yazıyor zaten 1000km de bir yağı değiştirdiye herkeze kazasıs sürüşler
-
13 Mayıs 2009, 02:08
teşekkürler temizliğini yaptım motorda ses seda kalmadı artık 4000 bakımın da değiştiririm şuan 3400 deyim motor yağınıda 1000km de değiştirmek gerçekten faydalıymış motorun sesi değişti tavsiye ederim kitapcığındada yazıyor zaten 1000km de bir yağı değiştirdiye herkeze kazasıs sürüşler
HD200 gibi kaliteli seramik silindir motora neden 1000km de bir yag degiştirme geregi duyulmuş anlam veremedim???
Temizligi nerde yaptırdın kaca yaptırdın merak ettim
-
13 Mayıs 2009, 10:40
kanka
pocemonmutlu adlı üyeden alıntı
HD200 gibi kaliteli seramik silindir motora neden 1000km de bir yag degiştirme geregi duyulmuş anlam veremedim???
kanka beraber yaptık desem yalan olur sen yaptın ya ben dokunduğum zaman sendokun ma bekle sabret falan filan
-
13 Mayıs 2009, 14:22
kanka beraber yaptık desem yalan olur sen yaptın ya ben dokunduğum zaman sendokun ma bekle sabret falan filan
Biz ekip calışması yaptık ama bazı parcalara dokunma dememin sebebi, bende olan bir rahatsızlık malesef yenemiyorum "herşeyin en iyisini kusursuzca yapmaya calışmak"
-
13 Mayıs 2009, 17:28
fabialife adlı üyeden alıntı
2 ay önce fidlle II aldım ve kullanıyorum. şu anda yaklaşık 300 km.de daha rodaj aşamasında olmasına rağmen sadece denemek için 1 dk. kadar bile sürmeyen bir tam gaz yaptım rahatlıkla 100 km.yi gördü. eşimle 2 kişi de kullanıyorum çekişinde sağlamlığın da hiç bir problem yok. yakıtı yeni motor olmasına rağmen muadillerinden daha düşük. karbüratörü japon malı.
işçilik, malzeme kalitesi ve sağlamlık gerçekten iyi. sadece tüm tawian motorlarda olduğu gibi sele biraz yüksek ve ön amörtisör biraz sert, kullanınca biraz daha yumusayacaktır diye düşünüyorum. bir de aynalar çok kaliteli olmasına rağmen yuvarlak olduğu için arka görüş konusunda (ben arkayı geniş açılı olarak görmek istediğim için) biraz sıkıntı yaşıyorum, sen de aynı şeyi yaşarsan onu da 2 adet ayna ile çözebilirsin.
daha önce de kymco active 125, agility 125 ve süper 8 alıp kullanıp sattım. arkadaşıma agility city aldım onu da kullanıyorum. kullanım ve sele oturma pozisyonu ve rahatlığı olarak kymco lardan daha iyi.
malzeme kalitesi olarak aglity city ile aynı ve fazlası ile tatminkar. marş, korna, sinyal, far anahtarları kymco ile aynı.
bu motor (sym ile motoran firmasının anlaşma yapıp ortak olmasından sonra ki oldular.) motoran firmasında imal edilip avrupa buradan ihraç edileceği konusunda anlaşmışlardı sanırım. durum böyle olursa parça yönünden de bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
fidle II yi hiç düşünmeden tavsiye ederim.bu motor hakkında ne tür bilgi istersen elimden geldiği kadar yardımcı olurum. fiat olanrak ne dediler bilmiyoırum ama ben ötv indiriminden önce çok daha ucuza almıştım.
İlgin ve cevabın için teşekkür ederim arkadaşım. Önümüzdeki haftalarla bu motorla bende tanışacağım.
-
13 Mayıs 2009, 20:18
007fare ya sen motoru yeni almadın mı niçin ön tahrik seti pilastigi ne çabuk eskidi anlam veremedim
-
14 Mayıs 2009, 12:47
kalkışlarda titreşim çok vardı 20 den sonra fırlatıyordu şimdi 0 km oldu ses seda kalmadı ama gene 20tl ye 140 km gidiyor hız enfazla 70 şehir içi ev iş toplam 5 km
-
14 Mayıs 2009, 16:47
kalkışlarda titreşim çok vardı 20 den sonra fırlatıyordu şimdi 0 km oldu ses seda kalmadı ama gene 20tl ye 140 km gidiyor hız enfazla 70 şehir içi ev iş toplam 5 km
4 subap oldugundan olmasın fazla yakması
Bence hava filtreni degiştir...
-
15 Mayıs 2009, 13:17
sym hd 200 den bende kullandım.185 km de 2kişi olmamıza ragmen 17 lira yaktı tapa gaz gittik sayılır.110 120 hız ile
-
15 Mayıs 2009, 21:48
Hava filtresi su ile temizlenirmi yada yıkanırmı? HD200 kitapcıkta su ile temizleyin yazıyor şaşırdım!!!
-
16 Mayıs 2009, 12:07
demişsin benim bu konudaki fikrim şu motor ilk çalıştırmada otamatik cikle ile çalışıyor. bu cikle bir süre sonra normal duruma geçiyor seninkinde eger cikle normal durumda çalışmıyorsa çok yakıt yakması normaldir.
-
16 Mayıs 2009, 14:48
pocemonmutlu adlı üyeden alıntı
bu temizlik hakında bilgi verirseniz çok sevinirim.parça degiştimi yada varyatör sökümü yaptınızmı nerler temizleniyor. gibi saygılar. burda bizde kendi imkanlarımızla yapmaya çalışacagız.
-
16 Mayıs 2009, 16:36
Arkadaşlar nakite sıkıştığımdan istemeyerekte olsa motorumu satmak zorundayım.
İlgilenen olursa resimleri ve detayları aşağıdaki linktedir.
http://www.sahibinden.com/sahibinde_...XQQdisplayitem
-
16 Mayıs 2009, 16:46
selamlar arkadaslar ben bugun kaza yaptım bu sebeple motorumu yaptıracagım ıyı bı servıse ıhtıyacım var antalyada yasıyorum motorumda gts 250 tavsıyelerınızı beklıyorum sımdıden tesekkurler
-
16 Mayıs 2009, 16:57
mass adlı üyeden alıntı
selamlar arkadaslar ben bugun kaza yaptım bu sebeple motorumu yaptıracagım ıyı bı servıse ıhtıyacım var antalyada yasıyorum motorumda gts 250 tavsıyelerınızı beklıyorum sımdıden tesekkurler
geçmiş olsun kazan
-
16 Mayıs 2009, 18:27
acun0 adlı üyeden alıntı
bu temizlik hakında bilgi verirseniz çok sevinirim.parça degiştimi yada varyatör sökümü yaptınızmı nerler temizleniyor. gibi saygılar. burda bizde kendi imkanlarımızla yapmaya çalışacagız.
Varyator+rulmanlar+debriyaj tası ve debriyaj balatası, anlayacagın debriyaj kısmını komple soktuk. rulmanları 0 numara su zımparası ile temizledik, papucları agac zımparası ile kararmış yuzeyi temizledik, tasa ise en kalın zımpara ile zımpra attık puruzlu kalması icin, debriyaj balatası ve kayış haric butun parclalarıda benzine sokup pırırl pırıl yaptık...
Dikkat: sakın servis bile rulmanlara veya yuvalarına gres yag surulur dese dahi sakın gres falan surdurmeyin, 007fare arkadaşımızın motorunun rulman kısmına bilincsiz bir usta gress surmuş ve butun balata ve kayıştan cıkan tozu tutmuş bu yapılan işlem performans duşuklugu ve titremeyi ortaya cıkartır. Rahat hareket etsin aşınma en aza insin diye rulmanlara ve yuvasına gress surulmez. Rulmanlar aşınmışsa titreme yapıyorsa cıkar at yenisini tak bu kadar basit, gress'mi surulur rulmanlara yaaa ...
mass adlı üyeden alıntı
Gecmiş olsun arkadaşım sana birşey olmasın yeter...
-
17 Mayıs 2009, 11:18
Blackpanther adlı üyeden alıntı
Arkadaslar Burak cok yakın bir dostum bu kriz ortamında nakit anlamda sıkıntılı günler gecirdigi icin en büyük zevkinden mahrum olmak üzere .. Yapılabilecek birsey yok hayırlısı olsun diyorum ..
Yalnız motor anlamında hersekilde kefilim .. Piyasada görebileceginiz nadir temiz makinaların basını ceker .. Bazıları sadece dıs görüntüsüne önem verir lakin linki tıkladıgınızda resimlerdende anlasılacagı üzere motor aksamına kadar pırıl pırıldır .. Herhangi bir sekilde kazasını bırakın bir cizik bile bulamazsınız ..
Kacırılmayacak bir fırsat .. Benden bu kadar ..
Uzay H
A RH (+)
Honda SW 400
-
18 Mayıs 2009, 21:29
[QUOTE=pocemonmutlu;1574901]Varyator+rulmanlar+debriyaj tası ve debriyaj balatası, anlayacagın debriyaj kısmını komple soktuk. rulmanları 0 numara su zımparası ile temizledik, papucları agac zımparası ile kararmış yuzeyi temizledik, tasa ise en kalın zımpara ile zımpra attık puruzlu kalması icin, debriyaj balatası ve kayış haric butun parclalarıda benzine sokup pırırl pırıl yaptık...
Dikkat: sakın servis bile rulmanlara veya yuvalarına gres yag surulur dese dahi sakın gres falan surdurmeyin, 007fare arkadaşımızın motorunun rulman kısmına bilincsiz bir usta gress surmuş ve butun balata ve kayıştan cıkan tozu tutmuş bu yapılan işlem performans duşuklugu ve titremeyi ortaya cıkartır. Rahat hareket etsin aşınma en aza insin diye rulmanlara ve yuvasına gress surulmez. Rulmanlar aşınmışsa titreme yapıyorsa cıkar at yenisini tak bu kadar basit, gress'mi surulur rulmanlara yaaa
ben debriyaj ve kayışların oldugu bölümündeki siyah kapagı açtım fakat nasıl sökülecegini anlayamadım somunların bulundugu yer dönüyor somunla beraber. vites yokki dursun nasıl söktünüz bujı kafasını söküp oraya pistonun hareketini durdursun diye bir başka araç mı taktınız.
-
19 Mayıs 2009, 00:17
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler