ben de yapacam depoyu normale aldım yedeğe düşünce beş yada on liralık benzin atacam km yi sıfırlayıp normal depoda kullanacam bakalım kaç km sonra tekrar yedeğe düşecek ona göre hesabını yaparız
ben de yapacam depoyu normale aldım yedeğe düşünce beş yada on liralık benzin atacam km yi sıfırlayıp normal depoda kullanacam bakalım kaç km sonra tekrar yedeğe düşecek ona göre hesabını yaparız
Hayır motorum orjinal
Yeni gördüm sincanlıymışın bende eryamandayım
Dogma buyume sincanliyim dogru ama apaci degilim. yapraciktayim ama. uygun oldugumuz zamanlari ayarlayalim bi rotaya gazlariz
Olmadi turlariz )
Bugun farkettim, motor dururken arka teker dislisi yarim santim kadar oynuyo. Kaplin lastiklerinden diye tahmin ediyorum ama 2300km motosiklette normal gelmedi bana. Diger motorlarla uyumlumu acaba?
Dun benzin almak icin baser fordun yanindaki po'ya girdim. Ordaki calisanlar da begendiler. Bi tanesi alacam bundan bi tane diyodu.
ikinci motor olarak discover 125 aldım. bu ve diğer bajaj konularını daha önce çok defa okumuştum ama çanta demiri konusunun üzerinden bir yıl geçti.
motora çanta demiri, topcase, eğer bulabilirsem koruma demiri almak istiyorum.
bu konuda tecrübe ve bilgilerini paylaşacak, mümkünse link verebilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.
bir de dişli değiştiren arkadaşlar sonucu paylaşırsa sevinirm.
en verimli ve sıkıntısız ön, arka hangi dişliyi kaç numara ile değiştirmek gerekiyor? bu arada zincirde kısaltma gibi bir işleme gerek oluyormu?
10 liralık benzinle şehir içi 93 km yaptı. km de ortalama 11 krş. Yalnız lastikler berbat arkadaşlar ıslak zeminde çok dikkatli olun aman diyim şöyle böyle değil kaya kaya gidiyor.
Yokmu buna göre adam akıllı bir çift lastik alıp taksak başımıza iş gelecek.
bende fiatın 1.3 motorlu palio -punto- albeasını kullandım uzun süre ve şu an albeam var her türlü şartlarda denedim uzun yolda yol bilgisayarında 3.3 leri görürsünüz ama bir depo tüketimde ortalamada 4 litrenin altına kesinlikle düşmüyor siz 3.3 yaktırıyorsanız helel olsun
HAYATI TESPİH YAPTIM KAH ÇEKİYORUUUM KAH SALLIYORUUUM......
Arka canta demirini 2 hafta once 70 liraya montaj dahil aldim yetkili servis ve satici 4.44 motorsdan. Yiba carsisinda 75 liraydi.. Arkadaki gri parcayi sokup yerine canta demirini takiyosunuz. Siz takmayacaksaniz gri parcayi unutmayin. Disli konusunda 14-38 di yanlis hatirlamiyosam facebook grubunda takip video ceken biri var. Ama videonun cekildigi yol egimli olsa gerek.
Motosiklet ara hizlanmalar sakin son hiz 70-80 arasinda 1 litre ile 41 km yol yapti. Yani 41. Kmde teklemeye basladi.
Sanirim. Firsat bulup gidip alamadim bi turlum kaybolmasa bari )
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:51 ----------
Bugun bizim dukkanin (!) onundeki pulsara bakarken "acaba gosterge paneli discover'a uydurulamazmi?" Diye dusundum. Ne guzel olurdu...
arkadaşlar bu ürünü kullanan, bilen var mı? yorumlarınızı bekliyorum.
http://www.kalyoncumotor.com/bajaj-d...-tasima-demiri
[/COLOR][/COLOR]numangokçe demirin malzeme kalitesinden ve kullanışından memnunmusun?
bundan çok daha kaliteli IRF nin yaptığı çanta demirini almak amacıyla yapan arkadaşla görüştüm, discover 125 lerin başka markalarda da görüldüğü gibi demirin bağlandığı yerlerin zayıf olduğunu, 3-4 kg.dan daha ağır yük taşıyacaksan alttan destek olmadığı için ileride sıkıntı yaratır senin için dedi.
ben de bu nedenle çok hoş görünmemesine rağmen alttan destekli bu veya benzeri modele yöneldim. çünkü 45 lt.civarında çanta takıp çarşı pazar işlerinde de kullanmak istiyorum. zaten bu motoru da ikinci motor olarak şehir merkezinde park sıkıntısı ve trafik yoğunluğundan dolayı çarşı pazar vs. işler için aldım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:03 ----------
[/COLOR]numangokçe demirin malzeme kalitesinden ve kullanışından memnunmusun?
bundan çok daha kaliteli IRF nin yaptığı çanta demirini almak amacıyla yapan arkadaşla görüştüm, discover 125 lerin başka markalarda da görüldüğü gibi demirin bağlandığı yerlerin zayıf olduğunu, 3-4 kg.dan daha ağır yük taşıyacaksan alttan destek olmadığı için ileride sıkıntı yaratır senin için dedi.
ben de bu nedenle çok hoş görünmemesine rağmen alttan destekli bu veya benzeri modele yöneldim. çünkü 45 lt.civarında çanta takıp çarşı pazar işlerinde de kullanmak istiyorum. zaten bu motoru da ikinci motor olarak şehir merkezinde park sıkıntısı ve trafik yoğunluğundan dolayı çarşı pazar vs. işler için aldım.
Kalyoncu motordaki demir alttan destekli zaten, yolcu ayaklıklarına bağlanarak destek oluyor.
Ben simdilik memnunum. Saglamligi konusunda da destek Demirleri takilmadan once yokladim, motosikletin arka tekeri yerden kesildi, bukulecek gibi de bi hali yoktu. Hele ki destek demirlerini de taktiktan sonra "ben bununla adam tasirim" dedim ve gulumsedim. Markasini bilmiyorum ama zor begenen bana guven verdi.
slm arkadaşlar discovery 125 lik motoru almak niyetim var tavsiye ediyormusunuz.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)