Merhabalar
Bajaj Discover 150s aldım bir kaç izlenim paylaşayım burada..
Öncelikle tecrübeli bir motosiklet kullanıcısı olduğumu belirteyim geçen ay
Mt09'umu sattıktan sonra motorsuz kalmamak ve işe gidip gelmek adına ( günde 50km )
uygun fiyatlı bir motosiklet almam gerekiyordu.
Fiyatların Bajaj'da uygun olduğunu biliyordum hiç araştırmadan Bajaj bayisine girdim ve 10dk içinde
Yeşil Renk Discover 150s e 4200tl ödeyere alıp çıktım :D ( 2015 model olduğu için bu fiyat )
http://i.hizliresim.com/nM9ggM.jpg
Oradaki arkadaşlar Neden Pulsar200 almıyorsun MT'den sonra kesmez dediler haliyle ancak gel görki zaten amaç kesip kesmemesi değil Metro'dan otobüsten kurtulmak ve fiyatının uygun olması.
Her neyse eve gelir gelmez neredeyse bu forumda yazan tüm yazıları okudum. İçime bir fenalık geldi.
Çoğunluk motora yeni başlamış arkadaşlar ve motordan titreşim yönünden şikayetçi... Bende tedirgin oldum ve nerdeyse daha sürmeden aldığıma
pişman oldum...
Bugün
50km kadar motoru test ettim. Ve izlenimlerim şu şekilde.
Not: Bu izlenimler elbette kriter olmayacaktır çünkü daha yolun çok başı. Lakin bu 15.motorum ve her segmentte motor kullanmış test etmiş biri olarak yorumlarımı ciddiyete almanız ve tarafsız yargısız dinlemenizi rica ederim.
Kısa Kısa değiiniyorum yakın zamanda detaylı bir inceleme yazacağım ( Rodaj bitince )
Tasarım:
Güzel tatlı bir tasarımı var, Selenin uzunluğunu beğenmedim belki o kısım biraz modifiye edebilirim.
Yeşil rengi hakikaten tatlı. Ben naked sevdiğimde F modeline göre S'i daha çok beğendim. Herşey yerli yerinde malzeme gerçekten beni şaşırtacak derecede kaliteli. Göstergeler de fena değil. Motor genel anlamda tasarım açısından
fiyatına göre çok iyi.
Genel İzlenimler
Motorun Sesi tahmin ettiğimden çok daha güzel tır tır tok bir sesi var. Bir şekilde sesi bana mutluluk verdi.
Oturuş posizyonu rahat Gidon açısı vb tam yerinde. ( Boy 1.74) Motora oturup yola doğru baktığımda gösterge gidon falan rahatsız etmiyor herşey iyi ayarlanmış. Ayak pegi ve vites biraz önde gibi geldi bana ama commuter tarzında belkide doğrusu böyle olmalı.
Viteslerin en altta boş sonra 1,2,3,4,5 diye gidiyor olmasını beğenmedim. Klasik sistem olsaydı çok daha iyiydi. Boş vites en altta olmasının sakıncalarını sonra yazacağım. Yinede çok önemsemiyorum.
Her seferinde tek marşta güzelce çalışıyor. Asla yolda kalacağım gibi bir endişe verdirtmiyor sesi. Yani motor üzerindeykende bu motor yolda kalmaz güvenle binebilirsin havasını sezimledim.
Depo'yu fulledim ve biraz yola koyuldum beni en çok endişelendiren yere geldim TİTREŞİM...
Acaba titreşim varmıydı yokmuydu veya ne kadardı bu kısım önemliydi işte bu konudaki görüşüm..
Motor kesinlikle TVS Apache kadar titreşimli değil, Alttan alttan tatlı bir titreşim var kabul. Ben titreşimli motoru hafiften severim bana motor üzerinde olduğumu hatırlatır. Rahatsız etmesin elleri uyuşturmasın aynaları sallayıp görüşümü bozmasın kabülümdür.
Şimdi
Discover 150s titreşimsiz bir motor değil lakin, aynaları çok titretim görüntüyü bozacak kadar ya da üzerinde durulmayacak kadar değil. 50km sonrasında ellerim uyuşmadı. Bacaklarımla depoyu kıstıtır ve öyle durursam evet rahatsız etti. O yüzden depoyu bacaklarımla çok fazla kıstırmamaya karar verdim. Keşke bu kadar olmasa... Ammmaa kardeşim bu motor titreşimli alınmaz denemez asla.. Motorun gidişi rahatı konforu tatlı titreşimi bence güzel Ama dediğim gibi kime göre güzel? Bana göre güzel çünkü bir günde taş çatlasın 100km kullanacağım uzun yol yapmayacağım.
Daha farklı beklentileri olanlar elbette tercih etmeyebilirler.
Dolayısıla bu motor titreşimli Alınmaz veya titreşimsiz alınır gibi genel yorumlar içersine girilmemesi gerektiğini düşünüyorum
4200TL'ye bu motor bence hakkını veriyor diye düşünüyorum.
Bunun dışında torkıda güzel 5.viteste 30-40 la falan gidebiliyorsun motor kesilmiyor.
Arka fren müthiş tutuyor ama ön fren daha zayıf.
Titreşim yönünden umarım cevap arayan arkadaşlara biraz olsun yardımcı olmuştur bu yazım.
Gelelim bana göre beğenmediğim yönlerine.
-Göstergede Saat yok. Buna şahsen çok üzüldüm.
-Göstergede vites yok, Motor hangi vitese atarsan at gidiyor ama hep 60dan sonra bir vites daha artırmaya çalışıyorum ama bakmışım zaten 5.vitesteyim. Olsa iyi olurdu. Devir saatide olsa tadından yenmezdim ama ne yapalım bu paraya malzeme bu.
-Rodajda olduğum için çok basamadım ama 80'den sonra motor zorlanacak ve zor gidecek gibi. 60'da falan motor sakin beni hep bu hızda sürersen sorun çıkarmam diyor. Ama 100km hızda falan uzun süre herhalde kalmak zor olur zaman gösterecek bunu.
-Lastikler.. Berbat ötesi inanılmaz kayıyor. yol tutuşu çok kötü. En kısa zamanda değiştirilmesi gerekli
Genel olarak bu paraya umduğumdan daha kaliteli bir motor. Eskilerde kullandığım Apache'ye göre Egsoz sesi, torku, gidişi oturuş pozisyonu kıyaslanamayacak kadar kaliteli. Ayrıca yedek parça fiyatlarına baktım şaka gibi. Gerçekten bedevaya yakın herşeyi.
Gerçi MT09'dan sonra sadece yağ değişimine 300lira vermiş biri olarak bu motorun arka dişslinin 30tl olduğunu fren balatasının 19 lira olduğunu görünce şaşırmamak elde olmuyor tabi.
Dediğim gibi daha sadece 50km kullandım ve ilk izlenimler böyle. Biraz yol alıp daha fazla bilgi ile bir yazı daha yazarım.
Herkese keyifli sürüşler
Hoşça Dostça
Not: Mesajı yanlış yere yazmışım Discover 150F sayfasına yazacaktım
)
Neyse burada da kalsın ne yapalım.