Bajaj Discover 125 ST Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
01 Aralık 2015, 21:33
numangokce adlı üyeden alıntı
cok gecmis olsun. Fabrika lastiklerimi motordaki?
Evet fabrika lastikleri ama hangi lastik olsa kayardı orda sincan dolmuş duraklarının orda yerdeki mazgal kaydı ama ilginç bişey olmadı
Reklamlar
-
05 Aralık 2015, 23:34
svsmrl adlı üyeden alıntı
Evet fabrika lastikleri ama hangi lastik olsa kayardı orda sincan dolmuş duraklarının orda yerdeki mazgal kaydı ama ilginç bişey olmadı
Tam dediginiz mevkiide kesmekes hakim. Bir yandan yayalar diğer yandan dolmuş dudaklarının karşısına çift sıra park edenler tum yolu tapulu mali sanan dolmuscu tayfasi... o guzergahi kullanmayı hiç istemiyorum ama noktalarından biri olan acı dersanesi o güzergahta...
-
05 Aralık 2015, 23:42
Mikuni adlı üyeden alıntı
Motora akü dayanmıyor. Bu sorunu yaşayan var mı?
Konjektör arızası olabilir mi? Aküyü fazla şarj edip bozuyor maalesef.
Bazı parti aküler malesef bozuk abicim üretim hatası yada baska başka birşey 4 defa önceki motorumda bir defada bu motor yapınca aküyü degiştirdiler konjektörüde değiştirdiler sorun yok uzun zamandır bir baktır hatta bosh akü sl kendin koy 90 100 e canavar gibi aküleri var başın ağrımaz
Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..
-
06 Aralık 2015, 01:22
Bu motosikleti yapan hintli dostlarımız neden yağ seviyesini olcebilmemiz için birşeyler gelistirmemisler acaba... her 125 st gibi bade de yağ sığdırmaya başladı. Epey de sizdirmis. Ama tam olarak ne kadar eksiltme olduğunu anlayamıyorum. Şanzıman kapak contaları ve silindir alt contadan kaçırma var. Bu contalarin fiyatını bilen varmı? Dukkanda değiştiririm ben.
-
06 Aralık 2015, 07:17
Contalar ucuzdur da silindir alt contasını değiştirmek pistonu silindirden sökmeyi gerektirir. Bu durumda motor eskisi kadar ekonomik ve performanslı olmayacaktır ayarı kaçacağı için. Silindiri biraz kaldırıp eski contaya sağlamlaştırıcı bişeyler sürün silindiri sökmeden.
-
06 Aralık 2015, 09:04
Mengu16 adlı üyeden alıntı
(...) Silindiri biraz kaldırıp eski contaya sağlamlaştırıcı bişeyler sürün silindiri sökmeden.
Yatmadan önce düşünürken aynısı aklıma gelmişti. Aklın yolu bir.
-
06 Aralık 2015, 11:26
silindir alt contasından benim de kaçırıyor o arkadasın dediği gibi sağlamlastırıcı bişeyler sürersen bana da haber edersin bende motoru açtırmak istemem performansı düşüyorsa
-
06 Aralık 2015, 12:08
BajajcıFARUK adlı üyeden alıntı
silindir alt contasından benim de kaçırıyor o arkadasın dediği gibi sağlamlastırıcı bişeyler sürersen bana da haber edersin bende motoru açtırmak istemem performansı düşüyorsa
Yuksek isiya dayanikli sivicontalar var. Onlardan deneyecegim bende. Aslinda kacak olan yerlere endirekt sıvı conta uygulayabilirim. Bugün öğlenden sonra girisirim kismetse. Bir de civatalar gevşemiş sanki. Dün biraz sıktım civatalarida Çok yumusakti civatalar.
Istemiyorum tamirciler badeye dokunmasın.
-
06 Aralık 2015, 19:55
yaptınızmı birşeyler ?
-
06 Aralık 2015, 21:27
numangokce adlı üyeden alıntı
Bu motosikleti yapan hintli dostlarımız neden yağ seviyesini olcebilmemiz için birşeyler gelistirmemisler acaba... her 125 st gibi bade de yağ sığdırmaya başladı. Epey de sizdirmis. Ama tam olarak ne kadar eksiltme olduğunu anlayamıyorum. Şanzıman kapak contaları ve silindir alt contadan kaçırma var. Bu contalarin fiyatını bilen varmı? Dukkanda değiştiririm ben.
Geçmiş olsun. Motor yağını kaç binde değişiyonuz ? Bakımdan bakıma değişmek yeterli mi ?
-
06 Aralık 2015, 21:30
Geçmiş olsun. Motor yağını kaç binde değişiyonuz ? Bakımdan bakıma değişmek yeterli mi ?
Cok tesekkur ederim. Allah beterinden korusun. Servis bakim tablosuna gore hareket ediyorum. Ama bu conta isinde erken degisim olacak sanirim. 1700 km once degistirmistim. Hatta uygunsaniz yarin sizi dukkana davet edeyim. Sincan sgknin yanindaki cafeye beklerim.
@bajajcifaruk malesef kismet olmadi.
-
06 Aralık 2015, 21:40
Benim bu gaz yememe sıkıntısından dolayı soruyorum acaba yağ ile ilgili bir sıkıntımı var diye düşünüyorum yağ özelliğini kaybedipte görevini yapamıyor olabilirmi yatak sardırmayak arka tekeri kitleyip başımıza iş almayak sizinde oluyormu aynı sıkıntı basıyon gitmiyo hayvan
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:33 ----------
Yeni gördüm davetini yarın bi hastane işim var dostum müsait olursan salı günü gelebilirim
-
06 Aralık 2015, 21:45
Benim bu gaz yememe sıkıntısından dolayı soruyorum acaba yağ ile ilgili bir sıkıntımı var diye düşünüyorum yağ özelliğini kaybedipte görevini yapamıyor olabilirmi yatak sardırmayak arka tekeri kitleyip başımıza iş almayak sizinde oluyormu aynı sıkıntı basıyon gitmiyo hayvan
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:33 ----------
Yeni gördüm davetini yarın bi hastane işim var dostum müsait olursan salı günü gelebilirim
Gaz yemiyo gazi yaridan fazla acinca gaz yemeye basliyo. Kis baslayinca oldu ama. Yazin boyle birsey olmamisti.
ne zaman arzu edersen beklerim.
-
06 Aralık 2015, 21:58
Çok seviyorum motorumu ama bu iş canımı sıkıyor yoksa on numara motor gidişi torku yokuşlardaki performansı zevkle kullanıyorum ama bazen basınca gitmiyorya o an canım çok sıkılıyor evet dediğin gibi soğuklarla birlikte başladı bu olay 5 bin bakımında konuşurum servisle sebebi neymiş şu an 4 bini geçtim 4500 olsun hemen giderim
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:50 ----------
sgk nın yanında simit cafe gibi bi yer vardı oramı
-
06 Aralık 2015, 22:10
Çok seviyorum motorumu ama bu iş canımı sıkıyor yoksa on numara motor gidişi torku yokuşlardaki performansı zevkle kullanıyorum ama bazen basınca gitmiyorya o an canım çok sıkılıyor evet dediğin gibi soğuklarla birlikte başladı bu olay 5 bin bakımında konuşurum servisle sebebi neymiş şu an 4 bini geçtim 4500 olsun hemen giderim
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:50 ----------
sgk nın yanında simit cafe gibi bi yer vardı oramı
Ta kendisi. Haberleselim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:07 ----------
Yag kalin mi geliyor acaba diye dusunuyorum. Yapracikta dagin basinda o kadar ayaz yiyip ustune kar tipi yiyip jiklesiz tek ve kisa marsta calisti ya birkez daha asik etti beni kendisine.
-
06 Aralık 2015, 22:18
Bende persembe günü o karda kışta ta gölbaşına gittim geldim gölbaşında işimi hallettim bi geldim motorun yanina makine bembeyaz göstergeler okunmuyor kardan ama dediğin gibi tek marşta çalıştı biraz bekledim ısıttım motoru bastım cevre yolundan yarim saatte eryaman
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:15 ----------
Bide bizim servis ne marka kac numara yag koyuyor haberim yok siz biliyonuzmu o zaman acemiydik sormadikta
-
06 Aralık 2015, 22:31
Bende persembe günü o karda kışta ta gölbaşına gittim geldim gölbaşında işimi hallettim bi geldim motorun yanina makine bembeyaz göstergeler okunmuyor kardan ama dediğin gibi tek marşta çalıştı biraz bekledim ısıttım motoru bastım cevre yolundan yarim saatte eryaman
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:15 ----------
Bide bizim servis ne marka kac numara yag koyuyor haberim yok siz biliyonuzmu o zaman acemiydik sormadikta
Ben badeye kimsenin dokunmasini istemiyorum. O nedenle bakimlari kendim yapiyorum. Castro 10/40 yag koydum. Servis ne uyguluyor bilmiyorum.
-
07 Aralık 2015, 00:00
Bade mi isim mi koydun :D
-
07 Aralık 2015, 01:04
Silindiri az kaldrmakla komple sokmenin bi farkı kalmiyorki. Silindirde ayar falan yok zaten önemli olan üst kapak saplamalarinin sıkımlarıdır vidalarla oynadignda fabrikanın sıktığı tork gidecektir.
-
07 Aralık 2015, 10:48
Bade mi isim mi koydun :D
tabi.
Motosiklet: bade
araba1: hirsiz
araba2: hamiyet
Araba3: kibrit kutusu
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:45 ----------
Motorcu4116 adlı üyeden alıntı
Silindiri az kaldrmakla komple sokmenin bi farkı kalmiyorki. Silindirde ayar falan yok zaten önemli olan üst kapak saplamalarinin sıkımlarıdır vidalarla oynadignda fabrikanın sıktığı tork gidecektir.
Dediginiz gibi ozellikle silindire baski yapan civata saplama-somun tork dgerleri onemli. Bu sebeple yetkili servisten tork degerlerini ogrenip uygulamaya gececegim. Tabi once zaman ayarlamam lazim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)
Bu Konudaki Etiketler