Bajaj Discover 125 ST Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
25 Eylül 2015, 13:50
Reklamlar
-
25 Eylül 2015, 22:45
s.a abilerim benim motosikletimin silindirinden yağ kaçırıyodu.Silindir Garantiden değişti tabi içindeki parçalarda segman piston vs. yeniden rodaj gerekir mi? ve 500 km de yağ değiştirmem gerekir mi ?
-
26 Eylül 2015, 14:50
-
26 Eylül 2015, 21:31
jemalizm adlı üyeden alıntı
ben firma sahibi ile telefonda 10 dakika sohbet ettim, kendisinin söylediği aynen böyle. ben bu ürünü ilavelerle sağlamlaştırırım ama sürümü yok fiyat yükselince hiç gitmez dedi.
pulsar için istediğin garantiyi veririm ama 125 için 3-4 kg.mı geçen ağırlıklar için tavsiye etmem dedi.
geçen hafta İzmitte idim kafam yatsa alacaktım.
hatta arkadaşta motorcu imiş.
sende problem olmamış senin adına sevindim ama bem işimi garantiye alayım dedim.
-
27 Eylül 2015, 00:20
fabialife adlı üyeden alıntı
ben firma sahibi ile telefonda 10 dakika sohbet ettim, kendisinin söylediği aynen böyle. ben bu ürünü ilavelerle sağlamlaştırırım ama sürümü yok fiyat yükselince hiç gitmez dedi.
pulsar için istediğin garantiyi veririm ama 125 için 3-4 kg.mı geçen ağırlıklar için tavsiye etmem dedi.
geçen hafta İzmitte idim kafam yatsa alacaktım.
hatta arkadaşta motorcu imiş.
sende problem olmamış senin adına sevindim ama bem işimi garantiye alayım dedim.
Malzeme kalitesi bizim kullandıklarımızla aynı olmasa gerek. Daha bugün maxem çantanın içine tıkabasa kurban eti koyup (45kg kadar) 60km gittim. Yada satıcı olası sıkıntıda kendini muaf tutma çabası içinde olabilir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:16 ----------
rıdvan1995 adlı üyeden alıntı
s.a abilerim benim motosikletimin silindirinden yağ kaçırıyodu.Silindir Garantiden değişti tabi içindeki parçalarda segman piston vs. yeniden rodaj gerekir mi? ve 500 km de yağ değiştirmem gerekir mi ?
Yağ değişimi konusunda servisten bilgi alın. Motoru yeni almış gibi kullanmalısınız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:18 ----------
svsmrl adlı üyeden alıntı
Yılan bu yılan...
Çok isterim.
-
27 Eylül 2015, 13:47
Servis 1500 km sonra yağını değiştirirsek olur dedi. Ama ben 1000 km de değiştirmeyi düşünüyorum.
-
28 Eylül 2015, 10:49
Servis 1500 km sonra yağını değiştirirsek olur dedi. Ama ben 1000 km de değiştirmeyi düşünüyorum.
Siz bilirsiniz ama ben servisin tavsiyelerine uymanizi oneririm.
-
28 Eylül 2015, 11:02
numangokce adlı üyeden alıntı
Siz bilirsiniz ama ben servisin tavsiyelerine uymanizi oneririm.
Sağolun teşekkür ederim. Servis şanzıman dişlileri artık rodajlı olduğu için dişliler talaş yapmaz dedi ve piston silindirden bir zarar gelmez yağını normal km sinde değişelim dedi Öyleyse bende 5000 bakımına götürdüğümde değiştiririm. İyi günler
-
29 Eylül 2015, 10:24
Sağolun teşekkür ederim. Servis şanzıman dişlileri artık rodajlı olduğu için dişliler talaş yapmaz dedi ve piston silindirden bir zarar gelmez yağını normal km sinde değişelim dedi Öyleyse bende 5000 bakımına götürdüğümde değiştiririm. İyi günler
Şanzıman nasıl talaş yapmaz o da sorulması gereken ayrı bir soru. Siz silindir piston değişmiş. Yani rodaj sürceci baştan başlamış. Piston ve silindirden çıkan talaş ne olacak? Önce 1500km demişler sonra normal bakım kmsi demişler?
Bana sorarsanız 1000-1500kmde ilk yağ değişimini yapın. Servis görevlisi ne dediğinin farkında değil sanırım.
sonra conta yandığında yada yatak sardığında kullanıcı hatası diyecekler...
-
29 Eylül 2015, 12:25
Şanzıman nasıl talaş yapmaz o da sorulması gereken ayrı bir soru. Siz silindir piston değişmiş. Yani rodaj sürceci baştan başlamış. Piston ve silindirden çıkan talaş ne olacak? Önce 1500km demişler sonra normal bakım kmsi demişler?
Bana sorarsanız 1000-1500kmde ilk yağ değişimini yapın. Servis görevlisi ne dediğinin farkında değil sanırım.
sonra conta yandığında yada yatak sardığında kullanıcı hatası diyecekler...
Şuan 3960 km de 4500-5000 bakımına 4500 km civarında götüreyim garanti olsun. Servisin dediği şey
yağım yeni değişmişti ve ben 1900 kmde bir değiştiriyorum.Serviste dedi ki 5500 km civarında gelirsin bakım yaparız dedi. Silindiri Değiştirirken Yağı değiştirmemiş.
-
01 Ekim 2015, 22:52
Discover kullanan kurye giderek yaygınlaşıyor motor...
-
01 Ekim 2015, 23:01
Kuryeler Salcano'nun Kuba'nın sıfır titreşimli YBR çakmalarını alır ama bunu almaz çünkü titreşim var. Bütün gün motor üzerinde oturan insanlar için titreşim hiç sağlıklı değil. Eklemlere ve erkeklerde testislere zarar veriyor.
-
04 Ekim 2015, 11:32
Malzeme kalitesi bizim kullandıklarımızla aynı olmasa gerek. Daha bugün maxem çantanın içine tıkabasa kurban eti koyup (45kg kadar) 60km gittim. Yada satıcı olası sıkıntıda kendini muaf tutma çabası içinde olabilir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:16 ----------
Yağ değişimi konusunda servisten bilgi alın. Motoru yeni almış gibi kullanmalısınız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:18 ----------
Yılan bu yılan...
Çok isterim.
Sincandayim 15:00 a kadar gel
-
07 Ekim 2015, 01:20
Güneşte bekleyince çalışmama sorunu yaşayan var mı? Depo kapağını açıp kapatınca düzeliyor ama kalıcı bir çözüm lazım. Bizim buradaki servis aşırı ilgisiz götürmek istemiyorum.
-
07 Ekim 2015, 01:35
15 gün kadar önce yazlıkta kullanmak için ikinci motor olarak discover 125 almıştım.
çanta demirini, halat kilidini, arka çantayı aldım. kask ve mont bakıyorum.
motoru şimdi kullanmayacağım için teslim almadım hala bayide duruyor, 1-2 güne teslim alıp bir yere kilitleyeceğim ve muhtemelen mayısa kadar yatacak. faturayı da yılbaşından sonra kestirip plakayı 2016 da çıkartacağım.
sizlerden ricam motoru teslim alırken nelere dikkat etmem lazım, ne gibi avadanlıklar vs veriliyor?
eğer aku şarj olmadıysa olduğu gibi kalsın diyorum. kısa mesafa çalışarak geleceğinden ayak marşı ile sıkıntısız çalışıyormu?
motor servise gitmediyse ki muhtemelen gitmemiştir servise götürüp debriyaj vs. ayarı yaptırmak sağına soluna baktırmak gerekiyormu?
depoyu tam doldurup öylemi bırakayım?
fikirlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.
-
08 Ekim 2015, 01:05
svsmrl adlı üyeden alıntı
Sincandayim 15:00 a kadar gel
Şimdi gördüm desem? Neyse telafi ederiz.
-
18 Ekim 2015, 09:35
Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katılmış bulunmaktayım bendede bajaj discover 125 st var üzerinde biraz oynama yapmayı düşünüyorum çünki 120 yi geçmiyor sizce arka dişliyi 42 yapıp önüde 15 yapsam nasıl olur yada dişli tavsiyesi verirseniz güzel olur
şimdiden teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:30 ----------
bune ya aktif olan kimse yokmu bi önceki soruma cevap veren yok lütfen yardımcı olun biraz.
-
18 Ekim 2015, 10:00
BajajcıFARUK adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katılmış bulunmaktayım bendede bajaj discover 125 st var üzerinde biraz oynama yapmayı düşünüyorum çünki 120 yi geçmiyor sizce arka dişliyi 42 yapıp önüde 15 yapsam nasıl olur yada dişli tavsiyesi verirseniz güzel olur
şimdiden teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:30 ----------
bune ya aktif olan kimse yokmu bi önceki soruma cevap veren yok lütfen yardımcı olun biraz.
"Armut pis agzima dus" yok burda
Daha 2-3 sayfa once disli degistirme konusuyla ilgili paylasimim oldu. Okuyun.
Ayrica, Amaciniz hizli gitmekse buyuk motorlu bir motosiklet edinin.
-
18 Ekim 2015, 10:55
Orjinalini bozma sürat motoru değil alt tarafı 125 lik bir commuter adamlar ona göre tasarlamış yapmış bajajın mühendislerinden iyi bilemeyiz heralde gidişi duruşu torku yerli yerinde bir motor keyfini sür tadını çıkar kafana takma böyle şeyleri
-
20 Ekim 2015, 20:34
sağ bujinin ordan yağ atıyor birde aşşagıda bi yerden akıtıyor neden yapıyor bunu arkadaşlar başına gelen varmı
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Bu Konudaki Etiketler