Bajaj Discover 125 ST Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
14 Eylül 2014, 21:55
herkese merhaba.. ağustosun son haftasında discover aldım ve o tarihten bu yana 120 km yaptım ,çok fazla km katetmedim çünkü henüz sınavı geçemedim, daha önce motor tecrübem yoktu.Şimdi benim sorunum bugün yine motorumla sakin yollarda 20-30 kmlik bir gezinti yapmak için kontağı çevirdim bir gaz sesi geldi fakat daha sonraki denemelerimde hafif bir fır fır sesinden başka birşey duymadım , bir evvelki çalıştırma teşebbüsümde de biraz nazlanmıştı ama birkaç denemeden sonra yola çıkabilmiştim, sadede gelirsek motorun sorunu ne olabilir, ikinci olarak bu tür arıza durumlarında yetkili servis motorun bulunduğu yere gelip müdahale ediyor mu yoksa biz mi makinayı onlara götüreceğiz?
Reklamlar
-
15 Eylül 2014, 00:16
Lastik konusu kafama takılıyor. Forumda yazılan çizilenler nylon lastik kullanmayın yönünde.
Ben limitlerde kullanan birisi değilim fakat , çok fazla ıslak zeminde yol tecrübemde yok,
2000 km'yi devirdim. 200-300 liralık lastik için yerede kapaklanmak istemiyorum.
Sava marka lastik düşünüyorum. Öneriniz ne olacaktır. Kışı motor kazan dairesinde geçirecek. Bahara girerken mi alsam. Fakat kışa kadarda kullanmak istiyorum.
Sıkıntım aslında lastik almakta değil , edirnede tecrubeli bu işi kıvırcak kimse yok.
Lastikçi, lastiği janta geçirir, peki motorun bağlantı yerlerini sökmede takmada aynı beceriyi gösterebilecekmi?
bu işi serviste yaptırıp , lastik jantı sırtlayıp lastikçiyemi gitmek lazım.
Tecrübeli arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa sevinirim. Lastik olarak sava MC18 düşünüyorum.
Edirnede bu işi kıvırabilecek lastikçi varmı?
Passionately in love with Motorcycle
-
15 Eylül 2014, 00:57
..Carmentality.. adlı üyeden alıntı
Lastik konusu kafama takılıyor. Forumda yazılan çizilenler nylon lastik kullanmayın yönünde.
Ben limitlerde kullanan birisi değilim fakat , çok fazla ıslak zeminde yol tecrübemde yok,
2000 km'yi devirdim. 200-300 liralık lastik için yerede kapaklanmak istemiyorum.
Sava marka lastik düşünüyorum. Öneriniz ne olacaktır. Kışı motor kazan dairesinde geçirecek. Bahara girerken mi alsam. Fakat kışa kadarda kullanmak istiyorum.
Sıkıntım aslında lastik almakta değil , edirnede tecrubeli bu işi kıvırcak kimse yok.
Lastikçi, lastiği janta geçirir, peki motorun bağlantı yerlerini sökmede takmada aynı beceriyi gösterebilecekmi?
bu işi serviste yaptırıp , lastik jantı sırtlayıp lastikçiyemi gitmek lazım.
Tecrübeli arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa sevinirim. Lastik olarak sava MC18 düşünüyorum.
Edirnede bu işi kıvırabilecek lastikçi varmı?
Merhaba,
Ben de Sava marka lastikle Boxer'ımın lastiklerini değiştirmek istiyorum.
Açıkçası araya kış gireceği için çok düşünmüyordum fakat orijinal lastikleri ıslak zeminde adeta sabun gibi kayıyor.
Onun için bu hafta içerisinde lastiklerimi değiştirmeyi düşünüyorum.
Discover'in lastik ölçüleri
ön: 2.75 17
arka: 3.00 17
mc 18 modelinde ise ölçüler
90/80-17
110/80-17
Bence Mc 25 bogart model lastiğe göz atın. Discover'i Mc 18 lastikler yorabilir. Ben de Boxer için Mc 25 modelini düşünüyorum.
Bu da MC 25 model lastiğin linki: http://www.savaturkiye.com/UrunDetay...0Bogart&UID=15
Lastiğin değiştirilmesi konusunda ise ben 5000 bakımına denk getirip serviste değiştirtmeyi düşünüyorum.
Lastikçi çok anlamayabilir bu işten. Lastikleri sırtlayıp servise gitmenizi tavsiye ederim.
Selamlar.
-
15 Eylül 2014, 22:55
LAstik ölçüsünü bayağı araştırdım , sizin boxer başlığı altında , bu değişimi yapan ve discover içinde fikir veren twona dan fikir aldım.
Motorcycle tire size conversions, şeklinde yabancı forumları inceledim.
MC 18 'in ölçüleri uygun , bizim motordaki çamurluk olayı filan sığarmı tamamen şans.Kısmetse ürün yarın gelcek, bakıp göreceğiz.
bizim 2,75 - 80/90 17 'ye 3.00 - 100/80 17 ye eşit ,
Sizin dediğiniz MC25 te birebir ölçü bulmak mümkün fakat MC18 için hamurunun diğer modellere nazaran daha yumuşak olduğu söyleniyor.
yumuşak hamurlu race tarzı bu lastiklerden diğer markalarda bizim ölçüler zaten yok , en yakın ölçü budur diye düşünüyorum.
-
16 Eylül 2014, 01:51
http://haberanatolia.com/haber.php?id=315
DİSCOVER 125 KULLANAN ARKADAŞLAR TEST SONUÇLARINI BU SAYFADAN ÖĞRENEBİLİRLER.
-
17 Eylül 2014, 13:36
-
17 Eylül 2014, 19:44
Lastikler çok güzel kazasız belasız zekvli sürüşler.. bende mc18 düşünüyordum artık düşünmeme gerek kalmadı=) lastikleri sava-Türkiye den mi aldınız yoksa bir bayiden mi? Tubeless dönüşüm işlemi zorluk ve süre olarak nasıldır? Size ne kadara mal oldu lastikler ve işçilik olarak?
-
17 Eylül 2014, 22:15
aynen dostum motor güneşte kalırsa ilk 5 dk ka sorunlu çalışıyor jikleyle rolentide bekletip kendine gelince yürüyo
-
18 Eylül 2014, 16:05
oburak90 adlı üyeden alıntı
Lastikler çok güzel kazasız belasız zekvli sürüşler.. bende mc18 düşünüyordum artık düşünmeme gerek kalmadı=) lastikleri sava-Türkiye den mi aldınız yoksa bir bayiden mi? Tubeless dönüşüm işlemi zorluk ve süre olarak nasıldır? Size ne kadara mal oldu lastikler ve işçilik olarak?
sava türkiyeden , ahmet adında yetkili bir arkadaş ilgilendi. havale yolu ile 200 TL ye aldım. Taktırma 40 lira buna siboplarda dahil. taktırma ücreti ile ilgili çok alternatif olmadığı için pazarlık yapmadım.
Sıkıntısız olduğunu söyledi yapan kişi ne kadar sürdü bilmiyorum. öğlen bırakıp , mesaiden sonra aldım motoru .
-
19 Eylül 2014, 13:38
zinzir sipreyleri işin, %50 yapmıyor. yağdanlıkla yağlamak en sağlıklısı, tabii biraz kirletiyor ama zincir sağlığı temizlikten daha önemli.
bende Würt marka zincir spreyiyle yağlıyordum, motorun 5000 bakımında usta gösterdi, bakla larda gram yağ yok, ustanın tavsiyesi bu yöndeydi. 15 tl ye bir motor yağı al, yağdanlıkla yağla. dedi
Flickr
http://www.flickr.com/photos/109845783@N04/
..kanlı resimler ressamı..
-
20 Eylül 2014, 00:10
Olur tabi ki ama motor yagi akiskan oldugu icin bu islemin sik uygulanmasi gerekir diye dusunuyorum. Ayrica bu gun is cikisi izmirde eve cevre yolundan geldim sert ruzgar vardi bi ara ruzgar yandan kuvvetli bi ittirdi motorun arka tarafinin azimsanmayacak sekilde kaydigini hisettim ki yola cikali 12 13 km olmustur bu surede lastigin isinmasi lazim bence. Uzerindeki naylon lastikler idare eder filan degilmis onu anladim.
Carmentality mc18 lerle biraz daha km yapmissindir? Durum nasil. Bence bircok kisi takip ediyor lastik konusunu?
-
20 Eylül 2014, 00:21
Bakıyorumda boxer cılardada aynı konu gidiyor.
ikiletmeyin arkadaşlar değiştirin lastikleri, inanın vereceğiniz 200 lira sayesinde bi çok sıkıntıyı yaşamamış olacaksınız.
Kayıp düştükten sonra lastiği değiştirmenizin hiç bir anlamı yok.
-
20 Eylül 2014, 16:46
-
20 Eylül 2014, 17:04
Motosiklet guzel ve guclu.. hizi en son duzlukde ruzgarsiz 110 u az geciyor 1260 km civarindayim. Yakiti bende 13 kurus civari genel olarak 90 100 km li hizlarda kullaniyorum cok acemi oldugum icin lastikler yetiyordu ancak kesinlikle degismesi gerek. Yedek parca ben sag ayna istedim servisten 2 hafta olacak daha yok ortalarda servisin mi kuralkanin mi sorumsuzlugu bimiyorum. Bi arkadas netten siparis verdim 2 gune geldi diyordu.
Bu fiyatta alinabilecek iyi bi motosiklet gibi ins ilerleyen kmlerde bir sorun cikartmaz
-
20 Eylül 2014, 17:52
..Carmentality.. adlı üyeden alıntı
Bakıyorumda boxer cılardada aynı konu gidiyor.
ikiletmeyin arkadaşlar değiştirin lastikleri, inanın vereceğiniz 200 lira sayesinde bi çok sıkıntıyı yaşamamış olacaksınız.
Kayıp düştükten sonra lastiği değiştirmenizin hiç bir anlamı yok.
Merhaba
Taktırdığınız MC18 lerin ön arka ebatlarını ve lastik üretim tarihini paylaşır misiniz?
Selamlar.
-
21 Eylül 2014, 12:44
oburak90 arkadaşım kanuni gt 170 e kalacam galiba bu motora 2 buji vs. olduğu için heves etmiştim hızı güzelmiş 110 120 zaten yeterli kanuni gt 170 te aynı sürat var diyorlardı belki kanuni yi kullanıp bıkınca bu motorların parça sıkıntısı ortadan kalkar ve yeterli param olursa pulsar falan düşünebilirim ama şimdilik kanuni gt alacağım .
Teşekkür ederim
-
21 Eylül 2014, 22:41
Fiyatlari ayniymis.. bence ikisinide gor bi elle otur filan.. bazi arkadaslar alinmasin ama drifte bir baktim elledim kurcukladim filan malzemeleri cok kaba ve kalitesiz geldi bana, gidisini bilmiyorum. Ikisinede bak direk bi model alacam diye gitme..
-
22 Eylül 2014, 00:37
slm dostum ön dişliyi değiştirdin sanırım
vites aralıkları ve kalkış performansı nasıl şuan
-
22 Eylül 2014, 01:43
arka çanta taşıyıcı demir;
Orjinal olsa bu kadar olurdu dedirtiyor..
https://www.facebook.com/groups/749255721762571/
-
22 Eylül 2014, 23:02
lastikler tubeless mi
enjeksiyonlu mu
hintli 2 bujili 4 supapli burç ilaveli amortisor leri var.son hız 110-120 3850 tl oradaki foruma da yazdığım gibi 2 modelden birini alacağım (gt discover)
discover güzel küçük büyük detaylara sahip. kanuni gt:
120-140 yapan lar da var forumda daha büyük ,
torklu arka on disk fren devir saati vites göstergesi falan full
hangisini almalıyım sizce
oburak90 arkadaşm gidip bakamıyorm sipariş üzerine getiriyorlarmis her 2 modeli. bisan falcon arora bayileri var onlarin hicbiri yaramıyor satıcısınin biseyden anladığı yok zor durumdayim karar veremiyorum ben daha önceki mondial kh motorsikletimle 95 basardim ekonomikti 40000 km yaptım simdi alacağım hızlı olsun büyük olsun da istiyorum bi yanım da bu küçük detaylara takılıyor aklımi şaşırıyorm yardım edin
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler