Valla mondial çalışanı ya da belki de daha kötüsü mondial fan boyu olduğun o kadar belli ki... Senin yorumlarına bakarak tercih yapanlara üzülürüm...
Normalde forumlara yazmak pek tarzım değil. Daha ziyade edebimle yazıları okumayı tercih ediyordum ama birkaç farklı forumda yazdıkların dikkatimi çekince, sırf senin hakkındaki düşüncellerimi yazabilmek için üye oldum
Bahsettiğin motorları mondial ağırlıklı olmak üzere kullanan bir çok arkadaşım var etrafımda. Hepsi ağız birliği etmiş gibi, "sakın çin malı motor alma" diyorlar. Honda yamaha gibi büyük markaları al; alamıyorsan, honda yamaha ktm kawasaki gibi markalara üretim yapan firmalardan al diyorlar.
Benim etrafımdaki 8-10 örnekten bir markayı kötülemek istemem ama, arkadaşlarım motor sezonu açılmış olmasına rağmen, motorlarına binemiyorlar. Motorlarının arızalarından bıkmış ya da servislere gitmekten yılmış vaziyetteler. Çalıştığımız işyerinden belli bir saatten sonra dolmuş geçmemesinden dolayı, sürekli son dolmuşu kaçırma tedirginliği yaşıyorlar.
Mondiallerin tamamını incelemedim ama senin bahsettiğin motorlar o torku çok yüksek devirlerde veriyorlar. Dolayısıyla motoru canlı kullanmak için, yüksek devirde kullanmak zorundasın ki bu da daha fazla yakıt, daha kısa motor ömrü ve yüksek gürültü kirliliği demek...(bu kısım benim şahsi düşüncem; zira arada sırada motor sesi keyifli bile gelebilir ama sürekli yüksek zırıltı bana "eeeh yeter be " dedirtiyor.) Malzeme ve üretim kalitesinden bahsetmiyorum bile...
Boxer ise yüksek torku çok daha düşük devirde veriyor ki bir çok kullanıcının boxeri bu kadar beğenmesinin sebebi de bu
düşük devirdeki yüksek torku...
Yüksek torku düşük devirde vermesinin daha az vites değiştirme zorunluluğu, düşük devirde çalışmasından dolayı daha uzun motor ömrü, daha keyifli motor sesi (ki boxerin sesi, benim uzun zamandır dinlediğim en iyi 150 cc seslerinden biri... ) gibi de bir sürü artısı var.
Daha önce bahsedildi;
Boxer bir hız motoru değildir;
sesiyle, görüntüsüyle, modifiyeye gelmesiyle, seriliğiyle, sağlamlığı, problemsizliğiyle keyif motorudur diye... Hız düşüncesi olanlar başka motora bakmalıdır diye.
Dolayısıyle rakip marka modelleri kötülemeye çalışarak mondial satışlarını artırmak isteyenler, başka forumları bombalamalıdır :D
Ha, diyebilirsin ki ben mondial çalışanı değillim..
Valla farklı motor forumlarındaki mesajların da dikkatimi çekti; Şu saatten sonra inanmam dersem de kusuruma bakma...