Herkese Selamlar,
Arkadaşlar dört gözle beklediğim Manisa bayisi sonunda anlaşmayı yaptı ve ürünler dün sabah kendilerine ulaştı. Düğünümüz olması nedeni ile 4 gündür Turgutlu'da idim her gün bayiye uğradım geldi mi ne zaman gelecek vs vs .. bayinin kafasını şişirdim
Manisa/Turgutlu da Görkem Tic. Vedat Bey, sağolsun çok iyi karşıladı. Motorlar geldi ve montaj aşamasında da bizzat oradaydım. Titizlikle montajlayıp hazır ettiler. Bende habire parçaları inceliyorum kaynak yerlerine falan bakıyorum maşallah inci gibi dizmiş yapan amca.. Motorlar hazır hale geldi ve test motoru da olduğunu istediğim deneyebileceğimi söylediler tabi bende haftalardır merak ettiğim boxer modelini hem canlı görüp hemde deneme sürüşü fırsatını yakalamanın verdiği heyecan ile atladım boxer a .. İlk önce tek başıma binip titreşim, tork, depar gibi özelliklere dikkat ettim.. Sonuçlar benim için şöyle;
(Motor sıfır olduğu için bu veriler rodaj sonrası daha da iyi olacaktır kanaatindeyim)
* Öncelikle vitese takıp hareket etmeden olduğum yerde biraz gaz verip titreşimin ne zaman başladığını test ettim ve gerçekten de oldukça üst devirlerde hissetmeye başladım ancak önemli olan şu ki
1. si motoru o kadar zorlar mıyım diye sordum kendime tabi ki hayır..
2. si velev ki zorladım o titreşim beni rahatsız eder miydi ?? kesinlikle hayır !!
Bunun yanında Boxer in maximum torkunu 4500 devirde verdiğini düşünürsek motoru titretmeden tork yani çekiş gücü almak gayet mümkün..
* Geldik ilk kalkışa 12 beygirlik bir motoru yerinden fırlatmadan kaldırabilecek tecrübeye sahibim Allah a şükür.. Zira alet fırlamaya çok müsait.. Viteslerin konumuna alışmak birkaç günlük bir mesele gibi görünüyor çünkü arasıra saçmaladım
1. vites kalkış için son derece yüksek bir güç sunarken..(2 ile de kalkmak mümkün) biraz ilerleyip 2. vitese attığınız anda Bajaj nedir Boxer nasıl bir modeldir anlıyorsunuz resmen sizi kendi dünyasına alıyor motor uzun da bir aralığı var 2. vitesin yüksek tork burada devreye giriyor ve müthiş bir depar atıyor Boxer.. 3. vites te aynı şekilde.. 4 ü kullanmadım ...
* Vites geçişleri yakın geçmişte bir RKS 150 denemiştim gerçekten vites attığımı anlayamıyordum o derece nazikti.. Boxer da ise onun gibi yumuşak değil daha bir mekanik vites attığınızı hissediyorsunuz ancak bu his ile birlikte sağlamlığı da hissediyorsunuz burası çok önemli !
*Tork / Çekiş gücü çok hoşuma gittiği ve eşimin de fikrini almak istediğim için birde eşim ile birlikte artçılı olarak test ettim inanın ne kalkışta ne de ara hızlanmalarda en ufak bir kayıp yok.. Ki ben 95 eşim 65 kilo olmasına rağmen!! Yüksek hızlara çıkmadığım için eşim hiç bir titreme hissetmediğini söyledi. Ve kendisinin ilk yorumu "çok rahatmış" oldu..
* Frenler gayet başarılı geldi bana aklıma takılan bir konu olduğu için ön freni defalarca test ettim çok çabuk frenin tepkisine alışıp kendimi ona göre ayarladım. Disk olmadığını unuttum bile denebilir..
* Devir saati olmaması bence küçük de olsa bir eksiklik !
Bu arada eşim dükkana ilk gittiğimizde tabi ki görüntü itibariyle discover ı beğenmişti ama ben boxer i gösterip bizimki bu deyince hımm bumuuu falan olmuştu.. Boxer dan sonra discover ı da test ettik birlikte ben discover a sığamamakla birlikte ( boy 1,90 ) eşimde hem oturuş pozisyonu olarak çünkü sürekli öne doğru kaydığı için kendini geriye itmekten yorulmuş hemde süspansiyon olarak rahat edemediğiniz söyledi. Benim içinde durum çok farklı değildi sığmadığım için rahat edemedim ayrıca boxer da ki ataklar, deparlardan sonra discover dan soğumuştum zaten.. Eşimde discover dan indikten sonra hemen boxer in yanına giderek bizimki hakkaten buymuş dedi
Sonuç olarak ; Bu motoru almayı düşünen arkadaşlar ihtiyacınızın ney olduğunu çok iyi belirleyin.. Çünkü Boxer bir hız motoru değil, biz millet olarak severiz bir "hava atma" motoru değil.. Güç, Çekiş, Sağlamlık dolayısıyla da uzun ömür vaat eden bir motor. (Benim ihtiyacım bunlar olduğu için Bir Allah işi karışmaz ise alacağım)..