kardaş arka 34 ön32 lastik havası servise sordum saygılar
kardaş arka 34 ön32 lastik havası servise sordum saygılar
bu gün tanıdığım olan bajaj bayisine uğrayıp bajajın 3 modelini de inceledim, motorlar gerçekten parasını hak ediyor.
boxer'ı çalıştırıp üzerine oturdum, yok böyle bir amortisör eski kuyruklu chevroletete bile böyle bir konfor yok, hasta oldum.
ilginçtir ki discover alan arkadaşlar yavaş yavaş motorları satışa çıkarmaya başlamış bile. sahibinden ilanlarında 2. el discover sayısı şu an 4 boxer kullananlrdan şu an için satan olmadı. ben bunu yani boxerı ne istediğini bilen kitlenin almasına bağlıyorum. boxer alıpta memnun kalmayan bir arkadaş olacağını pek sanmıyorum.
arkadaşlar orjinal lastikleri tubeless mi?
Merhaba arkadaşlar,
Forumda çok yeniyim ancak aylardır konu konu takip ediyorum, motorla ilgili bir çok şeyi sayenizde öğrendim katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Uzun zamandır başlangıç için motor arayışındayım bajajın geleceğini duyduğum andan beridir de beklemedeydim açıkçası, şimdi gözümü boxer modeline dikmiş durumdayım. Motoru kullanmak isteme amacım havanın elverdiği günler Ankara'da çevre yolu üzerinden 40 km'lik mesafede bulunan işime gidip gelmek, motoru zorlamadan sürekli 100 km hızda gidebilir miyim ? Bununla birlikte çok nadirde olsa şehirler arası 250 km'lik bir mesafeyi artçımla beraber yapmama elverir mi ? Bu durumda yine motoru zorlamadan maksimum kaç km hızla sürekli seyahat edebilirim ?( ikimiz yaklaşık 130 kiloyuz ).
bajaj dan beklediğimi bir motorda "avenger 220" inş. bu modelide tr ye getirirler.
http://www.youtube.com/watch?v=sYZD-Amx788
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:38 ----------
Avenger benim de başından beri en çok beklediğim model. Boxer böyleyse avenger tadından yenmez. Gelirse iddia ediyorum Türkiye'yi sallar. Inşallah en kısa zamanda getirirler...
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:28 ----------
Çok rahat gider gelirsiniz. 90 ile çok rahat ve motoru fazla zorlamadan gidersiniz, 100 km henüz gidemiyorum rodajdan olabilir. Örneğin geçende tek seferde 3 saat uzerinden inmeden, yaklaşık 250 km artçımla kullandim yine de pek yormadı.
Merhabalar,
Konuyu her gün takip ediyorum. Uzun zamandır beni bu denli heyecanlandıran bir motorsiklet olmamıştı doğrusu. Daha önce
Honda Titan ve Honda Cbf 150 motorsikletim vardı.
Bu yaz nasip olursa ben de bir Boxer almak istiyorum.
Yolunuz açık olsun!
arkadaşlar, boxer motorumun bugün ilk bakımını yaptırdım.zinciri yağladık, boşluğunu aldık, sağını solunu kontrol edip far ayarı yaptık ve 1 lt yağ koyduk. yağ haznesi ne kadar, 1 lt yağ yeterlimi bilgisi olan varmı acaba?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:43 ----------
tamamdır buldum, yağ değişimi 1 litre, yağ artı filtre 1.1 litreymiş, aklınızda bulunsun.bu arada lastik hava basınçları soğuk lastik ön 25 arka 28.5, iki kişi ön 25 arka 32 imiş arkadaşlar...
twona kardaş motoru düz biryere orta ayağına alıp öntekeri yere degecek şekilde sabahlarsa sabah motorun alt tarafina dogru camdan bir gösterge goymuşlar ordaki üst çizgiyi geçmesin alt çizgininde altına düşmesin saygılar
http://kawasaki.ph/commuter/360.php?id=53&ct=Business
arkadaşlar kawasaki.ph sitesinde incelemeye çalıştım motor gövde aynı sadece amotösörler farklı kawasaki bajaj ct 150 diye geçiyor gün geçtikçe ısınıyorum bu motora işallah nasip olur almak
Doğrudur ben de internette araştırdığımda Asya kıtasındaki çoğu ülkelerde Boxer, Kawasaki boxer diye geçiyor. Zaten bizim boxerın atası olan Kawasaki 4S Champion modelini de Bajaj üretmiş geçmişte. ( 90 lı yıllarda )
siz kullanıyorsunuz paylaşımlarınızı takip ediyorum ve tanımaya çalışıyoruz yorumlarınızla. günlük 100 ila 150 km yol yapıyorum sakin motor kullanıyorum 80 90 nı geçmem peryodik bakımı yağı subap ayarı genel bakımı v.s yaptığım takdirde 50.000 km sorunsuz binebilirmiyim daha sonrasında silindir değişir yada subaplar v.s tekrar yola devam
Yurt dışındaki bajaj forumlarında gördüğüm kadarıyla Boxer için uzun ömürlü ve katır gibi sağlam, bir o kadar da sorunsuz deniyor. Düzgün kullanılıp bakımları aksatılmazsa bence 50 değil 100 bile devirir.
Ayrıca daha önce aynı tipte yine yüzde yüz hint üretimi Hero ile 42 bin km yapmışlığım var. Yağ ve buji harici hiç birşey degistirmemiştim. Yani hint motorlarında idmanlı sayılırım. Hintliler Kendi markalarının dışında honda ktm suzuki ve daha bir markanın tüm düşük hacimli motorlarını da tamamen kendileri üretiyorlar.
Getirilen 3 modelin içinde parça fiyatları en uygun olan Boxer. Bu benim Boxer'ı seçmemdeki en büyük etken. Motor bu düşer, devrilir taş gelir elbet bir gün bir parça değişir. Çünkü bir fara 400 euro, bir aynaya 90 euro verecek kadar para kazanmıyorum. (Bkz. Aprilia piaggio bmw vs)
Umarım parçalar hep öyle ucuz kalır hatta düşer.
Bajaj ülkemize gelmezden yıllar önce Endonezya'dan tutun Brezilya ya kadar pek çok ülkede tvs hero ve bajajın farklı modellerini görüyordum. (modelleri aynı ama isimleri farklı)
Görünüm itibariyle pek iddialı olmasa da (çoğu insan çirkin de bulabilir) kanımca dünyanın en sağlam ve sorunsuz motosikletlerini hintliler üretiyor. İnşallah Boxera da aynı şekilde uzun yıllar bineriz.
arkadaşlar bugün motordan üst devirlerde zırıltı gelmeye başladı; orasına burasına baktım bişey gevşemişmi diye ama çözemedim gevşek bişey yok gibi. Motorun içinden geliyor ses... yarın servise gidicem bakalım hayırlısı inşallah bi sıkıntı çıkmaz
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)