Plakayı çıkartarak hafta sonu motoru kullandım.
1-Motor fişek gibi.Alt orta devirlerde hızlanma çok iyi.Devir yükselince hafif uğultu vari bir titreşim oluşuyor lakin özellikle dikkat ederseniz anlıyorsunuz.Ele,kıça titreşim vurmuyor rahatsız edici kesinlikle değil.
2-MZ 251 e göre az daha yüksek,ne hikmetse taş gibi bir his veriyor yeniliğine yordum.Boyu uzun ,kilosu fazlaca olan arkadaşlar oturun üstüne öyle karar verin.Koltuğun uzun ve genişliği,mootorun mm olarak uzunluğu vede şekli bunu sorun yapacak gibi değil.
3-Amortisörler harika.Bu durumu MZ kullananlar bilir fıs fıs yani.Zoraki esneyip amortisör taklidi yapanlardan değil.
4-Kampana ön frenin güvenirliği 10 numara vede çok yumuşak.Kampana olmasını unutun.Merak etmeyin aşınarak değişen kaç teker varki?
5-Alta doğru 4 vites olmasına zor alıştım.Sonradan hoşuma gitmeye başladı.Hele birden boşa almada ara viteste kalma diye bir sıkıntısı olmadığını farkettim.Şak diye boşa alıyorsunuz.Üstte başka vites yok.Lada samara kullananlar bilir maaşallah bir 3.vitesi vardır samaranın 10 km ilede git,90 km ilede git.Bundaki 3.viteste öyle ani bir şekilde 80 km yi gösteriyor.Böylelikle niye 4 vites yaptıklarını anlamış oldum.5vites demek arada fuzuli bir hareket olacakmış.Son km yi görmedim şimdilik görmeye niyetimde yok işin keyfi kaçıyor sonra.110 km gibi olacağını tahmin ediyorum.
6-Ön millerin kısalığı manevra kabiliyeti kazandırmış motora.Şehir içi kullanım için çok ideal.Aslında resimde bakınca taşralı görüntüsü vermesine rağmen öyle değil,her tür şekil modifiyesine gelecek bir makine.
7-Ön far gayet yeterli.Akü ,debriyaj,ön fren vs yerlerde kullanılan koruma amaçlı lastikler düşünülerek dizayn edilmiş.Bu küçük ayrıntılar benim gibi titizleri icat yapmaktan alıkoyduğu için sevindirici.
8-Benzin sarfiyatını ilerde yazarım.Sonuca uzağım daha.
9-Arka yanlarda demirler var ama çanta bağlamak için alt yüzeyleri çok aşağıda Daha uygununu nereden bulacağım.Bu bir eksiklik.Henüz az kullandığım için ne tür eksiklik veya olumsuzluk var tespit edemedim.Oldukça yazarım.
Şu yan çanta demirlerini vede çanta işini halledeyim foto ekleyeceğim.Şu an için doğru karar vermiş olduğuma kaniyim.