Yurdukoru rumuzlu arkadasin incelemesi gayet ayrintili bence onun aciklamalari bu motoru almaya yeter de artar!..
Yurdukoru rumuzlu arkadasin incelemesi gayet ayrintili bence onun aciklamalari bu motoru almaya yeter de artar!..
bu gün plaka çıktı. hafta sonu biraz dolaşabileceğim umuyorum. en azından yakıtla ilgili bir fikrim olur. birazda foto çekerim.
50 km kullandım şimdilik. vites geçişleri yumuşak aslında yalnız vites düşerken 1. vitese geçişte bir ses çıkıyor. titreşim hiç yok bende ama ben devirsiz kullanıyorum. viteslere çabuk alışılıyor bence ben daha 50 km kullanmama rağmen alıştım. frenleri de gayet iyi.
50 Km kullanıp ukalalık edecek değilim ama bu paraya kalitesi tescilli bir ürün. Ben bu düşünce ile aldım. ALLAH Utandırmasın.
bende yarın düzceden alabilirim. siyah rengini alıcam sanırım yada kırmızı. mavisini pek beğenmedim. aldıktan sonra yavaş yavaş scrambler projemi hayata geçireceğim. tahminimce çok güzel bir motor ortya çıkacak ve boxer sahipleri ilgiyle takip edecek diye umuyorum. tek sıkıntım jant ve lastik ebatlarıyla ilgili. onuda iyice araştırıp ayarlıycam inşallah...
Motoru aldığımdan beri 2 şeyden evhamlanıyorum. 1. Çocuklar 2. Şerafettin ( Yaramaz kedicikler) Bugün sabah kalktığımda kesif bir benzin kokusu vardı ve altı resmen benzin gölü olmuştu. Korktuğum başıma geldi. Mahallenin eşşek sıpaları motorumun üzerinde uzun eşşek oynamış ve benzin deposunun üzerine oturmuşlar hatta zıplamışlar ve o basınçla şamandıranın oringi yani contasını koparmışlar. Eğer yasal bir yolu olsa bundan sonra Güney Afrika Cumhuriyeti'nde olduğu gibi park halindeyken aracıma elektrik vermeyi düşünüyorum. Dokunan kömür olsun yansın...
Çok şükür ki servisi aradım anında damladılar, yıldırım hızıyla sorun tespit edildi ve çözüldü. (Başta fabrika hatası olduğunu düşündüm ama 3 gündür duran motorun birden işemeye başlaması ve depo üzerindeki ayak izleri yukarıdaki sebebe delalet gösterdi.) Bozulan oring ustaca değiştirildi, bir kuruş ta para alınmadı. Bajaj'ın Kuşadası Servisi bu yüzden yani hızlı sorun çözerek benden tam not aldı. 10 numara bir servis. Takımları herşeyleri tertemiz ve müşteri bekletmiyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum.
Bugün biraz daha yol yaptık. 100 km'ye yaklaştım. Sanki titreşim azaldı ve biraz daha torklandı mı ne...Biraz böğürerek tırmanıyor ama gayet iyi asılıyor rampada. Hafif rampalı asfaltta 2 kişi 80 ile zorlanmadan çıktık. Tam gaz vermiyorum henüz rodajda olduğu için. Ters vitese hala alışamadım. O yüzden tam olarak bütünleşemedik daha. Frenleri disk freni aratmıyor, bir kaç kez ani fren yaptım tam istediğim gibi geç kilitlendi ve çizgisini bozmadan durdu. Kısacası şimdilik gayet muntazam tutuyor. Ancak nylon kökenli lastiklere güvenmiyorum henüz. İlerde ilk işim lastikleri dublex ve kauçuk kökenli lastik almak olacak.
İyi dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah hepimize kazasız belasız sürüşler nasip etsin.
Umarım gönlüne göre olur dostum. İlgiyle izlerim paylaşımlarını. Keşke benim de uğraşacak vaktim olsa. ben şimdilik bajaj ne verdiyse onunla yetineceğim. Renkler konusunda da hemfikiriz. Bende siyah aldım. Kırmızıda güzel duruyor ama siyah iyidir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:30 ----------
Geçmiş olsun arkadaşım. Benimde önceki motorumun üzerine iş yerinde malzeme indiren arkadaşlar parça düşürüp depoyu daha aerodinamik hale getirmişlerdi. insan kötü oluyor haliyle. Ama helal olsun servise hemen müdahale etmişler.
Umarım bu ilgi tüm servislerde aynen görülür ve devamlılık gösterir.
Merhaba arkadaşlar; bildiğiniz üzere boxer'ımın üzerinde değişiklikler yapacaktım ve yaptım Ancak kafamda daha çok şey var ve motorum henüz ham halde. Bende biraz fotoğraf paylaşmak istedim. Öncelikle 1000 kmdeyim
+Motorda ''titreşim'' kalmadı.
+Tapagaz şehiriçi şehirdışı 8 litre benzin ile 300 km yol gittim (şehirdışına çıktığımda 110km hızdan düşmedim. Elinize hakim olursanız 9 kuruş 10 kuruş.
+1000 km boyunca hiç bir sıkıntım üzüntüm olmadı.
+Genel olarak hala yeni almış gibi mutlulukla kullanıyorum
Marmaraforumda apache gördüm hemen yanına çekip fotoğraf çektim karşılaştırma açısından;
Kafagrenajını ve camı söktüğümde; (camı tekrar taktım)
Oktay motorda 750 bakımı;
Yağ ve yağ filtresi değişti.
Ve ayrıca Frenler çok sağlam diski aratmıyor, bir çok tehlikeden bu frenler ve sağlam lastikler sayesinde kurtuldum,
Lastik konusuna gelince @yurdakoru arkadaşımız lastikleri eleştirmiş ancak ben katılmıyorum bu konuya lastiklerin soğuk ve sıcak performansından çok memnunum, ıslakta biraz sakat kabulümdür ancak lylon'a göre çok çok iyi.
Umarım açıklayıcı olmuştur....
Yaşasın hint kardeşliği
Motorcu ruh diye bir şey var. İlla anarşist olmaya gerek yok ammavelakin memurdanda motorcu olmuyor beh.
hocam arka stop ve sinyalleri çanta demiri olmadan nasıl bağladınız? birde ön amortisörlere amortisör körüğü bumazmıyız acaba ben oralara körük takmak istiyorum. ön çatal ve jantları kumlatıp elektro statik boya ile mat siyaha boyatacağım gri çatal ve jantı hiç sevmiyorum çünkü.
Selamlar
Doğrusu ben de iki model arasında gidip gelmiştim. Epeyce ince eleyip sık dokuduktan sonra Boxer'ı almaya karar verdim. Herşeyden önce Boxer 25 CC daha büyük ve biraz daha torklu. Diğer kullanan arkadaşlar da bunu teyit ediyorlar. Ancak asıl kararım bu yüzden değildi. Discoverdaki o gazlı Nitrox amortisöre karşılık Boxer'ın ekonomik ama süper konforlu SNS amortisörü var. Türkiye'nin en berbat yollarının bulunduğu bir bölgede oturuyorum. Boxer daha klasik ve daha gaddar duruyor. Bozuk yollara, lakalara çukurlara düz yolmuş gibi giriyor. Ayrıca sele daha uzun ve daha rahat geldi. Özellikle artçı konforu açısından Boxer dedim. Boxerda bir de arka topcase bağlanan demir, koruma vs herşey standart.
Öte yandan Discover, çizgisiyle, tek amortsisörüyle, kibar sinyalleri stopu farıyla tam genç işi, şık bir motor. İkisinden de kesinlikle memnun kalırsınız. Ayrıca Discover ve Boxer'ın motoru da farklı, galiba Discoverda gaz kesme var. Bence ikisini de deneyin, herkesin zevki farklıdır. Şimdiden bir kenara yazabilirsiniz, çok değil bir yıla kalmadan Bajaj Türkiye'yi sallayacak, henüz kıymeti bilinmiyor.
Neden Bajaj?
Çünkü parçaları,bakım maliyeti hesaplı. 5000 km de bir bakımı var. Sadece bu bile ne kadar sorunsuz ve sağlam bir motor olduğunun kanıtı.
Koruması, yan çanta demirleri, arka topcase demiri, siperliği, yan ayağı, orta sehpası hepsi standartta var ve sapasağlam. Daha motoru alır almaz bir orta ayak için bilmem kaçyüz euro+kdv vermek zorunda kalmıyorsunuz...
Oksijen sensörü, basınç müşürü, enjeksiyonu, beyni, potansiyometresi, abs si arıza yapmaz,çünkü HİÇBİRİSİ YOK Olmayan şey de sorun çıkarmaz Marş bile bitse bas kick starta yola devam...
Çoğu parçasını gerek orjinal gerek muadilini Türkiye'nin en ücra yerinde bile yarım ekmek kokoreç+ayran parasına bulursunuz, elinizden geliyorsa kendiniz de yaparsınız. ( Örnek dün başıma gelen olay ve mahalledeki çocukların bozduğu benzin şamandırasının oringini 2 liraya hırdavatçıdan bulup değiştirdik. Ustanın 14 yaşındaki çırağı 2 dakikada şamandırayı söktü taktı. Aprilia ya da Honda da olsaydı düşünemiyorum neler olurdu...)
Kısacası gaz var fren var, 10 liraya en az 100 km garantili ve konforlu seyahat var.
benim yurdukoru gibi abim olsa sırtım yere gelmez
boxer gibi motorum olsa tadından yenmez...
arkadaşlar bende bajaj düzce bayisinden az önce kırmızı bir boxer aldım. işyeri sahibi ismail bey ve servisdeki arkadaşlar çok ilgilendiler sağolsunlar. 60 km kullandım torq müthiş, çekiş harika. frenler umduğumdan çok çok iyi çıktı. titreşim yamaha crypton bile az. gerçekten içime sindi. bana eski mz 251 imi hatırlattı. klasik sevenler için harika bir motor. tek kötü yanı vitesoranları çok kısa hemen 4 istiyor. bu yüzden sanırım ön dişliyi 14 den 15 e büyüteceğim. zamanla daha çok yazarım şimdi gidip biraz daha gezeyim
Twona arkadaşımız motorunu aldı hepimiz rahat bir nefes alabiliriz artık
Motoru daha çok kırda bayırda, trafikten uzak yerlerde kullanmayı seviyorum. Bugün dağ yollarından 13-14 tane dağ köyünü içine alan 150 km lik bir rotayla yola koyulduk. Sırasıyla Yaylaköy, Soğucak, Caferli, Davutlar, Ağaçlı, Kirazlı, Gökçealan, Çınar,Yeniköy, Çamlık, Selçuk Zeytinköyü ziyaret ederek Kuşadası'nda son bulduk. Bajaj'ın keyfine bugün doyasıya vardık. Bahar ayı itibariyle bütün çiçekler açmış, melisalar, ıtırlar, hatmiler, sümbüller, yaseminler, portakal çiçeklerinin baş döndürücü kokularıyle hoplaya zıplaya keyifli bir yolculuk oldu...
Yeri geldi dağ yollarında baya zorladık. Düz yolda çok rahat 100 ü görmeye başladı, beraberinde en yüksek devirde hissedilen gıdıklanma benzeri titreşim de yavaş yavaş kaybolmaya başladı. Şu kadarını söyleyebilirim; Bu motor, tam dağ ve köy yolları için biçilmiş kaftan...Eğer 13 bg ile bu kadar yüksek tork varsa 23 bg lik Pulsar herhalde tadından yenmez. ( Daha önce kullanmış olduğum 20 bg lik aprilia bile bu kadar torklu değildi, sanırım tek silindir farkı)
2 saatlik zorlu ve bozuk yollara rağmen ne bacaklarımda ne de ellerimde en ufak bir yorgunluk hissetmedim. Bir ara tamamen mıcırlı bir yolda dikkatle kullandım bir sıkıntı yaşamadım. Debriyaj maneti yumuşak ellerini yormuyor. 200 km yol yaptım ve depo yarıma geldi.
Şehirde yaşayan ve hiç bunları yaşayamamış genç arkadaşlara tavsiyemdir,eşlerini kız arkadaşlarını alsınlar gelsinler, bahar geçmeden ciğerlerini bu güzel havalarla doldursunlar.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
ben bugün ön dişliyi 15 yaptım. motor biraz daha rahatladı 14 ön dişli çok kısa geliyor vites oranlarında. 5 vites olsa tamam ama 80 de motor bağırıyor hatta 16 bile kaldırır diye düşünüyorum. ben jantların dışında ön maşayıda siyaha boyacağım hocam
motorumda beni rahatsız eden bir durum söz konusu. ön cam (sperlikten) cızırtı geliyor ama nereden anlamadım, buda beni çok rahatsız ediyor. sizdede aynı ses varmı ön farın camında?
bunların dışında lütfen aklınızda olsun, aynı desen 100/90-17 ve 110/90-17 yada 110/90-17 ve 120/90-17 enduro yada cross tipi lastik arıyorum. tercihen irc, duro ayarında uygun fiytalı lastikler. metzeler falan 350 tl civarı tanesi. gören duyan olursa haber versin lütfen...
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)