Bugün bayiye gidip bi konusucam
Bugün bayiye gidip bi konusucam
2006 MONERO ANGEL 150/2013 ARORA KARTAL 100/2013 MONDİAL 100 MG PRİNCE/2014 BAJAJ BOXER BM 150
Herkeze hayirlicumalar. Kardes bendede bagzen isiklarda durunca istop ediyor buyuk ihtimalle rolenti dusuklugunden kaynaklandigini saniyorum devamli olmadigi icin fazla onemsemiyorum ..suan 1000 km ye ulastim 700 de ilk bakimini yaptirdim fakat zincirleri yaglamadi bunda yag var dedi gerek gormedi 1500 gitcem bakima insallah ondada gerek yok demez..birde 4.viteste 40-50-60 km lerde iyi gidiyor daha hizlaninca zorlaniyor gibi geldi bana bu tork isini tam anlayamadim rodajdami diye zorlaniyor motor anlamadim gecen iki kisiyle dik bir yokustan cikamadim rodajdandir diye kafaya takmadim bu rodaj ne zaman bitecek bakalim saygilar hepinize..
Discover modelini test ettim titreşim hissetmedim. Bayide boxer test motoru yok. Ayrica bu bayiyi tavsiye etmem. Kartal Yeşilyurt motor. Insan bir bardak olsun bişey ikram eder yau.
Insan sırf motoru sevdiği için alıyor.Burdaki mondial serviside öyle uyuz oluyor insan
2006 MONERO ANGEL 150/2013 ARORA KARTAL 100/2013 MONDİAL 100 MG PRİNCE/2014 BAJAJ BOXER BM 150
Hayırlı olsun Mikuni .tekerin düz bassın
Evet sanırım sorunum sulu benzin ama shell benzininden kaynaklı değil. garajımı su basınca motoru ordan çıkarınca aynı benzinlikte tazikli suyla yıkattım doğru. içinde çok benzin kalmadı gerçede mevcut olanı kullanmadan boşaltabilirmiyim? yada bu şekil kullansam motora zararı çok olurmu? bizim meretteki benzinde bitmiyoki kullanarak bitirmeye çalışayım
Depo kapağı kapalı olmasına rağmen yandan tazyikli su tutulduğunda su alır zira benzini çekebilmek için hava alması gerektiğinden orada bir açıklık var. Bu yüzden diğer arkadaşlar da depoya dikkat etsin. Zira yağmur pek yandan ve 110 bar basınçla yağmaz
Yerinizde olsam depodaki benzini, benzin musluğundan tamamen boşaltırım. Sonra temiz benzin koyardım. Yoksa ileriye dönük olarak motora ciddi ve kalıcı zararlar verebilir.
-Ankaraya çıkartma olmalı dediğiniz vakit ilk siz yürümelisiniz, bu imkan ve mesafeyle değil samimiyetle, yürekle ilgili bir konu...
-Hırsıza, ehliyetsize, kemer takmayana ceza zulümdür demek hangi akılla açıklanabilir?
-Kazalarda en büyük pay maalesef hala alkol kullanımıdır. Bu insanların, daha geniş bakılırsa kazalara sebep olan insanların eğitimsiz olmaları değildir mesele. İstatistiklere bir bakın göreceksiniz...
-Sorunların sadece eğitimle çözüldüğü, cezaların zulüm kabul edilerek ortadan kaldırıldığı bir ülke gösterebilir misiniz? Elbette ceza caydırıcı olmalıdır, beraberinde eğitim de olmalıdır. Ama asıl mesele ahlaklı insan yetiştirmektir. Yoksa kurallar ne kadar güzel uygulanıyor diye örnek gösterdiğimiz avrupa ülkelerinden ülkemize gelenlerin burada kurallara uymamaları, esnafa borç takmaları vs. onları orada eğitimli burada eğitimsiz yapmaz, ahlaken eksik yapar. Avrupada cezalar daha caydırıcıdır, bunun bilindiğini varsayıyorum. Elbette eğitimi aksatmayan, ahlakı temel alan bir anlayışa sahip olmalı toplum ve yöneticiler.
Ehliyet sahibi olma sürecindeki aksaklıklar bizi hiçbir zaman ehliyetsizliğe yazılan cezaya zulüm deme noktasına götürmemeli. Ben kırmızı ışıkta duruyorsam durmayan da kazaya sebebiyet veriyorsa ona en ağır cezalar verilmeli, buna karşı çıkmak asıl kaos düzenini istemektir. Doğru kelimeler, milletin selameti değil, kamu yararıdır. Ahlaklı kural koyucular, ve hakkaniyetle hareket eden uygulayıcılara ne zaman öyle bir toplum olursak o zaman kavuşacağımızı ümit ediyorum. Hatta bu, trafikte bizi neden sıkıştırdığını anlayamadığımız canavarları bile ortadan kaldıracaktır.
Tekeriniz düz bassın, kalın sağlıcakla...
Modern dünyanın asıl yoksulluğu kıymet bilir insanların azlığıdır...
Maşallah diyelim. Henüz 20 km yaptım. Motor güzel ama titreşim yok değil. Hızlanma mükemmel. Frenler de güzel. Fakat durduğu yerde veya hafif hareket halinde boşa atmak zor. Ayrıntılarıyla yazarim herşeyi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:17 ----------
Ilk denememde 90 km hıza ulastim ama cok bağırıyor. rodaj dönemi nden sonra ne olur bilemem ama ben genelde rodaja uymam.
değerli bikr,
ankaraya yürümeli diyen bir arkadaştı, ben de buna cevaben söyledim,
ikincisi, hırsıza ceza zulümdür demedim, lütfen sözlerimi doğru algılayınız..
bir araç sürmek kullanmak için bir sürü cezalar getirilmesi zulümdür dedim..
hem insanların yaptıkları kanunlar ilahi kanunlar değiller herhalde..
sonra eğitim dedim.. eğitim öğrenmek değildir, öğretim de değildir,, eğitim başka öğretim başkadır..
insanlar eğitilmeli ama maalesef eğitmenler şimdilik yoktur memlekette de dünyada da.. kendini eğitimci sananları onları eğitimci kabul etmiyorum ne yazık ki..
eğitim, öğrenilmesi gereken şeylerin yaşam biçimine sokulması demektir ya da bilince dönüştürülmesi demektir.. bilgilenmek de ayrı bilinçlenmek de ayrı..
geri sayılan ülkelerin çoğunda ışıklama sistemi yoktur, buna rağmen herkes rahatlıkla trafiğe çıkabiliyor.. demek ki ışıklama olmazsa olmaz değildir..
sonra bu dönen işler çarpık dünya sisteminin genel olarak dayatmalarıdır..
bu konulara girmek istemem ama kısaca bir iki cümle ile vurgulamak gerekirse, dünyadaki tüm teknolojik ürünlerin yüzde sekseni dünyada egemen bozuk güçlerin ürünleridir,, geride kalan yüzde yirmilik ürünler firmalar falan da onların ortaklarıdırlar.. alman marka, amerikan marka, ya da ingiliz şu bu marka dediğimiz markalar aynı güçlerin egemenliğinde maalesef.. akla sığmasa da öyledir.. bunlar kendi ürünlerini satarak, milletleri kendilerine bağımlı yaparak kontrol etmeye çalışırlar,,dünya yüzyıldan fazladır böyle yönlendiriliyor..
mesela bir türk markalı araç olmadı bugüne kadar,, bi aralar bir proje oluştu onu da zamanın siyasileri hemen askıya aldılar.. çünkü herşey egemen güçlerin kontrolündeydi.. tabi bugün biraz yavaş yavaş yapı değişiyor gibi..
demek istediğim, bizim bugün eğitim zannettiğimiz egemen güçlerin verdiği kırıntılardır sadece.. mesela tıp üzerinde müthiş bir komplo var, kesip doğramaya dayalı bir eğitim.. doktorlar bunu bilmez, bir diploma alarak kendini doktor zanneder ama öyle değildir.. mesela ürünler üzerinde egemen güçlerin kontrolü vardır.. en temel gıdaların hepsi bozuk ya da genetiği değiştirilmiş durumda..
bunlar konu ile alakası yok gibi görülse de maalesef öyledir..
daha temas etme gereğini duymadığım bir sürü şey..
şimdi şahsım olarak mevcut tüm dünyadaki yapılanmayı sömürü olarak görüyorum,,
türkiyede uygulanan trafik yasaları araç sigortalama da dahil saçmalık ve sömürü olarak görüyorumm..
ticari araçlardan vergi alınabilir, ama ticari olmayandan da alınıyor..
ve sigorta şirketleri..
kim bu sigorta şirketleri?
güvenliğimi neden düşünüyorlar ki?
çok iyilik severlerse afrika tamamıyla aç.. yıkılan bir sürü memleketler var.. gitsinler biraz sadaka versinler aldığım araca sigorta zorunluluğunu getirmesinler.. neden sigorta yapmama seçeneğim yok.. kendi güvenliğimi başkası kadar düşünecek aklım yok mu?
demek ki meseleler insan güvenliği değil.. güvenlik adı altında insanların sömürülmesidir..
biz artık bunları yemiyoruz,, yani bilinçlendik,, sorguluyoruz.. ve en güzel projeler de yaparız..
ama öğretildiği gibi yol alanlar öğrettikleri gibi yapar...
selam ile..
Boşluğu almak diyorlar; debriyaj sıkılyıken azıcık ileri ittiriyorsunuz motoru; 1 karış hareket ettirmek diyelim hemen boşa geçiyor. Ama hareket halindeyken boşa geçmekte zorlanması ilginç. Ha bu arada şunu farkettim; biliyorsunuz küçültürken ayağı sokup yukarı kaldırmak ile topukla basmak aynı şey fakat ayağı sokup yapınca zorlanıyor; topukla basınca şırak diye geçiyor anında.
*Bu arada titreşimden dolayı ön taraflarda bir zırıltı oluyor yüksek devirlerde. Şu mini rüzgarlık, ön cam diye tahmin ediyorum ama fikri olan var mı? Öyle ise sökecem onu.
Yarın motor inşallah pizza işine başlıyor. Günde bazen 200 km. Yapıyorum. Herkesden çok ben km. Yapıcam sanıyorum.
Dün bayi ile konuştum anlaştım gibi EKREM BEY'in verdiği söz geçerli ise almaya niyetliyim mavi olanini inşallah
Galiba öndeki siperliğin fara temas eden yerinden yapıyor. Camı çıkarıp deneyin ya da temas ettiği o yere slikon sıkın.
Bende o sesi yapmıyor ama o siperliği pek yakıştıramıyorum, söküp yerine uzun plexi siperlik takmak istiyorum.
Bu işi yapan bir arkadaş vardi forumda tanıyan var mı acaba? En az 20 kişi falan alırız tahminim.
Büyük siperlik iyi olur yoksa biraz hızlanınca rüzgar yoruyor. Birde sizlere bi sorum olcak bizim motorla uzun yol nasıl olur, ne kadar kesintisiz gidilir, hava soğutmalı olduğundan bayılırmı, bu konudaki tecrübelerimizi yazarsak iyi olur. Ben uzun bir siperlikle bi yol düşünüyorum. Tabi firmanın testi var birde kullanıma görede bu söylediklerim değişir ama makul kullanımda bizlerden tecrübesi olanlar yazarsa bize hem emsal hem cesaret verir.
Siperliği çıkarıp çıkan sesi deneyeceğim sonucu yazarım.
Ben defalarca kesintisiz ve tam gün olarak, rampalı, inişli çıkışlı yollarda kullandım. Hiç bir şişme, bayılma, çekmeme vs yaşamadım. En küçük bir performans azalması bile olmuyor. Sadece sele bir süre sonra rahatsızlık vermeye başlıyor. Boxer iyi bir kısa yol motoru
ARKADAŞLAR ÖN SİPERLİĞİ SÖKÜP ETRAFINA RESİMDEKİ GİBİ ŞERİT ÇEKİN. ŞERİT İÇİNE GİREN ŞERİT.. DİREK FARIN GİRECEĞİ DAİREYİ ÇEVİRİN .. ÖN SİPERLİKTEN GELEN ZARILTI YADA ZURULTU İŞTE HER NEYSE O KESİLİR DENENMİŞ YÖNTEM.. BİRDE DİKKAT EDİLECEK HUSUS SİPERLİK SÖKÜLDÜKTEN SONRA ALT TARAFTA İKİ TANE LASTİK VAR YUVAYA GİREN DİKKAT EDİN DÜŞMESİN..
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)