Bajaj Boxer 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
18 Mayıs 2014, 04:06
Bahsettiğin çinli motordan farklı olarak boxer'ın motoru daha bir rodaj isteyen bir sisteme sahip, buda bana sorarsan uzn ömürlü olduünun kanıtıdır. rodaj döneminde motor zorlandığından conta arasından ufak ufak terleme yapması, abartı olmadıkça yani damlama şeklinde değilse sıkıntı yaratmaz hocam. Bendede 700 kmlerde vardı,geçenlerde bi balata spreyi ile temizledim şuanda hiç bir şey yok, 1300 kmdeyim. motor hafiften şıkırtılı çalışıyor, bana görede sıkıntı var,ama servis normal dedi. bende 5bin bakımında mutlaka bir subap ayarı yaptırıcam. Kanımca sübap ayarı istiyor.
Ayriyetten arkadaşlar bugun hava filtresini sökmemle birlikte şok geçirdim.
Hava filtresi süngerden ve vıcık vıcık yağ içindeydi. Hemen müdahale ettim yarın tekrar bakıcam durumdan haberdar ederim. Eğer yarında yağ görürsem direk Oktay motora.
mudurnulu adlı üyeden alıntı
Merhaba Arkadaşlar,
Sonunda 680Km yi devirdim. büyük kısmı düz asfalt yolda ve son 70 Km si orman yollarında geçen rodaj boyunca 60 Km üzerine çıkmadım ve motoru hiç zorlamadım. şimdiye kadar edindiğim tecrube sonucu beni memnun eden ve kafamı kurcalayan konuları paylaşmak istedim.
- Süspansiyon harika. orman içinde kullanırken de stabilize yollarda da mükemmel çalışıyor.
- Yakıt bence çok iyi. bahsettiğim gibi çok yumuşak bir kullanım sonucu 30 TL lik benzin ile 330 Km yol yaptım.
- Orman yolunda kullanırken torkun ne kadar yüksek olduğunu daha iyi fark ettim. bence de bu motor bu yolların motoru.
Kafama takılan konulara gelecek olursak,
- Bahsettiğim kullanım şekline rağmen yağ filitre kapağının arasından, motorun tam ön alt tarafında devir göstergesi için bırakıldığını tahmin ettiğim bir deliğin tıpasının arasından ve motor soğutucu bloğunun alt kısmından çok çok az olmasına rağmen bir yağ sızıntısı gördüm. Acaba sizlerde de var mı?
- 60 Km hıza kadar motor son derece titreşimsiz ve rahat, ancak 60 Km hıza gelince bir titreşim hissettim. rahatsız edici değil tabi ama daha üst devirlerde rahatsızlık verir mi acaba?
- Belli devir aralığında motordan sübap pabucunun şıkırtısı duyuluyor. her motordan gelir bu ses ancak bunda belli bir devirde daha yüksek oluyor. savannah arkadaşımızın bahsettiği ses bumu dur acaba? Sübap ayarımı istiyor, yoksa tamamen normal mi? servis normal dese de kafama takılıyor işte.
Bu konularda sizlerin yorumları nedir arkadaşlar. özellikle yağ sızıntısı. Sızıntı biraz abartılı oluyor da nemlenme diyeyim ben. bu konu canımı sıkıyor doğrusu. benimle aynı zamanda çançinçon marka motor alan arkadaşın motorunda hiç leke yok yahu.
Herkese hayırlı günler.
Motorcu ruh diye bir şey var. İlla anarşist olmaya gerek yok ammavelakin memurdanda motorcu olmuyor beh.
Reklamlar
-
18 Mayıs 2014, 10:21
arkadaşlar benimde bir sorunum var paylaşmak istiyorum.
benim sorununum motor sıcakta olsa seyir halinde vites değişimi sırasında debriyaja basıp ara gazı verdiğimide , kavşaklara yanaşıp debriyajı sıkıp ara gazıyla motoru doldururken yada kırmızıda boşta beklerken ara ara gaz verdiğimde motor bir anda stop ediyor. tam ışıkta stop edincede çok zor oluyor arabalar falan sıkıştırıp korna çalıyor. sizdede stop etme sorunu varmı? varsa bunun için ne yapabiliriz.
-
18 Mayıs 2014, 16:19
twona adlı üyeden alıntı
arkadaşlar benimde bir sorunum var paylaşmak istiyorum.
benim sorununum motor sıcakta olsa seyir halinde vites değişimi sırasında debriyaja basıp ara gazı verdiğimide , kavşaklara yanaşıp debriyajı sıkıp ara gazıyla motoru doldururken yada kırmızıda boşta beklerken ara ara gaz verdiğimde motor bir anda stop ediyor. tam ışıkta stop edincede çok zor oluyor arabalar falan sıkıştırıp korna çalıyor. sizdede stop etme sorunu varmı? varsa bunun için ne yapabiliriz.
Evet motor sıcakken bende de oluyor bu durum. Ben karburator ayarsız diye düşündüğüm için sorun gözü ile bakmamıştım olaya. Aynı şekilde soğuk çalıştırma için jigleyi açıp marşlıyorum, kısa bir süre devirli çalışıp sonra deviri düşerek stop ediyor benim motor. Yani başında bekleyip hafif gaz vermek istiyor ısınana dek.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:16 ----------
Bende gaz verirken stop etme sorunu yalnızca motor sıcakken ve rolantide çalışırken oluyor.
-
18 Mayıs 2014, 17:17
mudurnulu adlı üyeden alıntı
Evet motor sıcakken bende de oluyor bu durum. Ben karburator ayarsız diye düşündüğüm için sorun gözü ile bakmamıştım olaya. Aynı şekilde soğuk çalıştırma için jigleyi açıp marşlıyorum, kısa bir süre devirli çalışıp sonra deviri düşerek stop ediyor benim motor. Yani başında bekleyip hafif gaz vermek istiyor ısınana dek.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:16 ----------
Bende gaz verirken stop etme sorunu yalnızca motor sıcakken ve rolantide çalışırken oluyor.
ben rolanti ayarını ve hava ayarını gayet dikkatli ve güzelce yaptım, stop etme azalsada tamamen kesilmiş değil. bir dahaki bakımda servise göstereceğim. bugün 900 km yi buldum, dağ tepe trakltörlerin çıktığı yollardan baya bir gezdim. hatta 2 tanede video çektim arazide. kısa zamanda buraya yükleyeceğim ki almak isteyen arkadaşlara fikir olsun...
-
18 Mayıs 2014, 17:45
twona adlı üyeden alıntı
ben rolanti ayarını ve hava ayarını gayet dikkatli ve güzelce yaptım, stop etme azalsada tamamen kesilmiş değil. bir dahaki bakımda servise göstereceğim. bugün 900 km yi buldum, dağ tepe trakltörlerin çıktığı yollardan baya bir gezdim. hatta 2 tanede video çektim arazide. kısa zamanda buraya yükleyeceğim ki almak isteyen arkadaşlara fikir olsun...
bende alma aşamasındayım yakın zaman da düşünüyorum video ları merakla bekliyorum
-
18 Mayıs 2014, 19:37
-
18 Mayıs 2014, 23:42
modifiye yapacaktı bir arkadaş yapabildiği kadarıyla paylaşırsa sevinirim
-
18 Mayıs 2014, 23:58
Merhaba arkadaşlar.bahsettiğiniz sorunlardan "zırıltı-yağ atması ve stop etmesi" konusunda ki gelişmeleri merak ediyorum.bizlerin de başına gelebilir.gelişmeleri bildirirseniz iyi olur.
-
19 Mayıs 2014, 00:16
Ben 600. Km.'deyim şu an. Bu saydıklarınızın hiçbiri yok çok şükür. (Gerçi ben biraz nazik kullanıyorum rodajdan ötürü)Bir arkadaş 13.000 km yi devirdi, kimdi hatırlamıyorum. 10 gr yağ bile eksiltmemiş.
-
19 Mayıs 2014, 03:11
bajajın hangi modelinde vites göstergesi yoktu?
biraz aradım taradım bulamadım, boşta olduğu anlamak için ışığı falan vardır, heralde?
-
19 Mayıs 2014, 12:18
elbette ki bu motorda da sorunlar çıkacak her markada olduğu gibi ama çok basit ama sağlam mekanik yapıya sahip olduğundan çok kısa zamanda ve basit yapılan ayarlarla düzene girer.alanlar bence yazın tadını dağı taşı boxerla tekrar çıkaracaklar...
Hızın kararı perfect,fazlası past perfect tir...
-
19 Mayıs 2014, 13:10
selamlar arkadaşlar.. Oktay Motordan perşembe günü bi boxer aldım. Plakasını çıkarmadan eve getirmek istemedim. Cumaya randevu alamadım. C.tesi pazar tatil zaten. Bugünde 19 Mayıs diye kapalı. Neyse yarın sabaha randevu aldım. İnşallah motorumu yarın eve getireceğim. Oktay abiye de soracağım tabi ki ama siz kullanmış arkadaşlar olarak rodajını basitce bi anlatabilir misiniz? Birde yan çanta ve topcase için avrupa yakasında önerebileceğiniz bir yer varmıdır?
-
19 Mayıs 2014, 13:52
bajajın forumunu incelemenizi tavsiye ederim: http://www.forumbajaj.com/
-
19 Mayıs 2014, 14:27
Teşekkürler hocam
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:20 ----------
Huzeyfee adlı üyeden alıntı
Teşekkürler hocam
ancak istediğim bilgileri bu forumda bulamadim
-
19 Mayıs 2014, 14:41
Sürekli aynı hızda gitmeyin ve bir de dip gaz yapmayın yeterli. (80 hatta 70 km yi aşmamaya çalışın) Kısacası ilk 700 km motoru zorlamayın. Biraz sabır
İlk kilometrelerdeki vınlama gibi titreşim yaklaşık 500 km den sonra % 70 kayboluyor. Tarafımdan onaylı. Ayrıca Silindir piston hepsi yerine bu aşamada oturuyor.(muş)
-
19 Mayıs 2014, 17:13
Çok sağolun hocam içime sine sine aldığım bir motor inşallah buna değer
-
19 Mayıs 2014, 18:02
Huzeyfee adlı üyeden alıntı
Çok sağolun hocam içime sine sine aldığım bir motor inşallah buna değer
Hayırlı uğurlu olsun, Allah hepimize kazasız belasız sürmeyi nasip etsin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:55 ----------
JafJaf adlı üyeden alıntı
bajajın hangi modelinde vites göstergesi yoktu?
biraz aradım taradım bulamadım, boşta olduğu anlamak için ışığı falan vardır, heralde?
Boşta göstergesi var,vites göstergesi yok, zaten pek gerekmiyor da alışıyorsunuz. Topu topu 4 vites. N1234 şeklinde aşağıya doğru büyüyor, alternatif olarak topuk vitesi de var.
-
19 Mayıs 2014, 18:39
Benim anlamadığın bir konu motoru gördüm ve gözelde uzun süre kullanma imkanım olmadı
neyse bu motorla çıktık bir dağa tepeye geziniyoruz orda olumsuz bir arıza çıkaracak
bir makinamı bu...
Yorumlara bakılırsa erken arıza çıkarıyor gibi ???? Yada benmi öyle anladım...
Çin motoru alan arkadaşlarımda var 5 senedir biniyor daha tık demedi . Ne yağ sızdırdı nede başka bişi???
Bu motor yok ışıksa durunca stop ediyor yok sıcakken bilmem ne vss elimizde kalmasın ..???
Kullanıcılardan iyi bir yorum almayı umuyorum yoksa çok hevesliydim ama yorumları okudukça beni düşündürüyor ???
3 milyar veripde paramızı çöpe atmayalım ..Çin malından kaçarken beteri olmasın???
...SAYGILAR....
-
19 Mayıs 2014, 20:06
-
19 Mayıs 2014, 21:44
güzel gezinti olmuş özellikle bozuk yolu çok beğendim
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)