Bajaj Boxer 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
09 Mart 2015, 01:46
Yurdukoru adlı üyeden alıntı
Aynanın çubuğuyla birleştiği yerdeki lastiği çıkarınca 3 tane vida göreceksin. Aynayı kendine göre ayarlayıp vidalarını iyice sık. Ara ara bu vidalar yine gevşeyebilir belirli aralıklarla kontrol edersin.
Rodaj aşamasında her türlü ses titreşim zangırtı zungurtu normal.
İlk yağ değişiminden yaklaşık 1000 km den sonra her şey yağ gibi oluyor.
Abi rodaj çok sancılı geçiyor, hakikaten dedikleri kadar varmış. Anayolda 50-60 ile gitmek çok abes oluyor, ve ondan da önemlisi trafikte tehlike arz ediyor. Arkadan sıkıştırıp duruyorlar.
Rodajda mutlaka kitapçıkta yazdığı gibi belli hızı geçmemek mi lazım?
Yoksa bazılarının öne sürdüğü gibi çok kısa süreli belli hızlara çıkıp hemen geri hızı düşürmek mi lazım?
Reklamlar
-
09 Mart 2015, 02:12
slyman_b adlı üyeden alıntı
Abi rodaj çok sancılı geçiyor, hakikaten dedikleri kadar varmış. Anayolda 50-60 ile gitmek çok abes oluyor, ve ondan da önemlisi trafikte tehlike arz ediyor. Arkadan sıkıştırıp duruyorlar.
Rodajda mutlaka kitapçıkta yazdığı gibi belli hızı geçmemek mi lazım?
Yoksa bazılarının öne sürdüğü gibi çok kısa süreli belli hızlara çıkıp hemen geri hızı düşürmek mi lazım?
Aslında her ikisi de lazım. Rodaj esnasında motoru fazla zorlamadan, bağırtmadan (Mümkün olduğunca büyük vites+düşük devir) ve farklı devirlere inip çıkarak kullanman yeterli olur. İlla kitapçığa harfiyen uymak, yoğun ve akıcı trafikte zaten pek mümkün değil.
Bu yüzden bence rodaj için en uygun yerler mahalle araları ve bol dur kalklı şehir içi.
-
09 Mart 2015, 15:40
-
09 Mart 2015, 15:51
Aquarist adlı üyeden alıntı
Hocam senin motorda rodaj falan kalmamış. Bence 80 i falan geç basabildigin kadar bas. Motorun bağırması normal zaten.
-
10 Mart 2015, 01:19
Akü kaynaklı sanırım far ve stop pırpır ediyordu rölantiyi yüksettim karbüratördeki vidalardan, motor hem stop etmiyor hem de ışıklardaki sallanma gitti, güzel oldu hatta motordaki titreme de gitti, yapılması gereken tek iş kaldı, ön frene basınca gidonda tatlı bir yalpalama oluyor hafif boşluk var, servise gitmeye vaktim olmadıgından uygun bir anahtarla biraz sıkacagım.. 105 km deyim, 1-2-3-4 hop 70 çok sevdim ben bu aleti ilk motorum oldugundan kıyas edicek başka motor tanımıyorum. keyifli sürüşler
-
10 Mart 2015, 09:20
uçnkaplumbğa adlı üyeden alıntı
Hocam senin motorda rodaj falan kalmamış. Bence 80 i falan geç basabildigin kadar bas. Motorun bağırması normal zaten.
Hocam rodaj için 2000km. diyor kitapçıkta, bu nedenle hala tangur tungur gidiyorum. Sıkılmadım değil ama ilerde başımı ağrıtır diye mümkün mertebe kılavuza uymaya çalışıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:17 ----------
bsarigul adlı üyeden alıntı
Akü kaynaklı sanırım far ve stop pırpır ediyordu rölantiyi yüksettim karbüratördeki vidalardan, motor hem stop etmiyor hem de ışıklardaki sallanma gitti, güzel oldu hatta motordaki titreme de gitti, yapılması gereken tek iş kaldı, ön frene basınca gidonda tatlı bir yalpalama oluyor hafif boşluk var, servise gitmeye vaktim olmadıgından uygun bir anahtarla biraz sıkacagım.. 105 km deyim, 1-2-3-4 hop 70
çok sevdim ben bu aleti ilk motorum oldugundan kıyas edicek başka motor tanımıyorum. keyifli sürüşler
Normal rolantideki patpat sesi hiçbir şeye değişmem. Ben de ilk bakıma kadar biraz yüksek yaptırmıştım deviri ama ilk bakımdan sonra normal yaptık. Şimdi rolanti de patpatpat
-
10 Mart 2015, 12:25
Hocam rodaj için 2000km. diyor kitapçıkta, bu nedenle hala tangur tungur gidiyorum. Sıkılmadım değil ama ilerde başımı ağrıtır diye mümkün mertebe kılavuza uymaya çalışıyorum.
http://i.hizliresim.com/GvWrL2.png
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:17 ----------
Normal rolantideki patpat sesi hiçbir şeye değişmem. Ben de ilk bakıma kadar biraz yüksek yaptırmıştım deviri ama ilk bakımdan sonra normal yaptık. Şimdi rolanti de patpatpat
İnan ki rodaj yüzünden başını agritmayacak en son motor budur. Yine de sen bilirsin tabi.
-
10 Mart 2015, 12:58
-
10 Mart 2015, 13:03
Evet haklısınız. Geçende gidonu yükseltmek için servise gittim. Servis elemanlarının hepsi işi gücü bırakıp şaşırmış vaziyette bana baktılar acaba bu niye geldi gibisinden
Aradan 1 seneden fazla zaman geçmesine, sadece burada yüzlerce satılmasına rağmen hiç bir Boxer daha servise girmemiş. Pulsarlar discoverlar gelip gidiyor ama Boxerlar yağ değişimi haricinde pek görülmüyor diyorlar. (Zaten bozulacak, arıza yapacak bir şeyi de yok ki
)
Benim gittiğim servis de dalga geçiyor abi benimle sen işimizi gücümüzü elimizden alacaksın bu motorla bizi batıracaksın,
bu ne biçim motor hiç arıza vermiyor para kazanamıyoruz diyor.
-
10 Mart 2015, 13:44
İnan ki rodaj yüzünden başını agritmayacak en son motor budur. Yine de sen bilirsin tabi.
Tamam doğrudur ama adamlar onu niye yazmış oraya o zaman, demek ki Hindu mühendislerin bir bildiği vardır diye ümit ediyorum
Ayrıca sanırım "başını ağrıtacak en son motor budur" demek istediniz.
-
10 Mart 2015, 13:47
Tamam doğrudur ama adamlar onu niye yazmış oraya o zaman, demek ki Hindu mühendislerin bir bildiği vardır diye ümit ediyorum
Ayrıca sanırım "başını ağrıtacak en son motor budur" demek istediniz.
Aynen öyle demek istedim. Bu motor başımı döndürüyor çok çılgın.
-
10 Mart 2015, 23:30
twona adlı üyeden alıntı
bazı gidonların ortasında tırtıklar olur, eğer tırtıklar yok ise kendiniz ortalamlısınız.
Hocam gidon işini halledebildiniz mi acaba
-
11 Mart 2015, 00:41
Gidondaki yalpalamyı nasıl düzeltebilirm? göbekteki civatayı 32 anahtarla sıktım biraz, gidon baglantılarını da alttan sıktım fakat bişey değişmedi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:51 ----------
Gidondaki yalpalamyı nasıl düzeltebilirm? göbekteki civatayı 32 anahtarla sıktım biraz, gidon baglantılarını da alttan sıktım fakat bişey değişmedi. (22 NO lu tapa)
-
11 Mart 2015, 01:16
Benim gittiğim servis de dalga geçiyor abi benimle sen işimizi gücümüzü elimizden alacaksın bu motorla bizi batıracaksın,
bu ne biçim motor hiç arıza vermiyor para kazanamıyoruz diyor.
Pulsar ve Discovery'lerde %100'ünde olan silindir conta'larından yağ kaçırma/akıtma ve/veya terleme Boxer'larda YOK sanırım..
-
11 Mart 2015, 02:37
dyavol-77 adlı üyeden alıntı
Pulsar ve Discovery'lerde %100'ünde olan silindir conta'larından yağ kaçırma/akıtma ve/veya terleme Boxer'larda YOK sanırım..
12.400 kilometredeyim. ben böyle bir sorunla karşılaşmadım.
discover ve pulsar'da olanları ben de duydum.
-
11 Mart 2015, 14:22
-
11 Mart 2015, 19:32
maşallah. çok güzel. allah nazarlardan saklasın
-
11 Mart 2015, 23:29
Bir depoyla 584 km yol gittim arkadaşlar.Bunun 471 km'si uzun yol;bu uzun yolunda yarısı ortalama 80 km diğer yarışı 60 km hızla yapıldı.Gerisi de şehir içinde yapıldı.Boxer düşünenlere fikir vermesi açısından
-
12 Mart 2015, 00:55
-
12 Mart 2015, 11:29
O 100 lük Dtsi motorlu Discover, Boxer gibi uygun fiyatla buraya getirilse satış rekorları kırardı... Bence Bajaj küçük hacimli ve ekonomik modelleri geliştirip piyasaya sunmalı. Şu an piyasada ciddi anlamda bir 100 cc ve altı motor sıkıntısı var. Var olanların çoğu da çin malı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:21 ----------
ati-90 adlı üyeden alıntı
Bir depoyla 584 km yol gittim arkadaşlar.Bunun 471 km'si uzun yol;bu uzun yolunda yarısı ortalama 80 km diğer yarışı 60 km hızla yapıldı.Gerisi de şehir içinde yapıldı.Boxer düşünenlere fikir vermesi açısından
Mükemmel bir değer yakalamışsınız, tebrik ederim.
Artık kilometreler ilerledikçe yakıt ortalaması da yavaş yavaş düşmeye başladı.
Ben ilk defa 500 km menzilim var dediğimde abarttığımı düşünenler vardı. Kaldı ki dik yokuşlu bol dur kalklı bir yerde yaşıyorum. Sadece şehiriçi kullanılırsa eminim menzil 600 lere dayanır. Boxer şehir içinde 2 litrenin altında tüketiyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)